"Kaymakam Çizmeyi Aştı" başlıklı yazımızda ne demiştik:
İskele Kaymakamlığının, Kaymakam Ahmet Cenk Musaoğluları'nın babasının çiftliği olmadığını, hiç bir çalışanına 'seni çaycının yanına mı koyayım' diye bir söz söyleme hakkı bulunmadığını vurgulamaya çalışmıştık.
İçişleri Bakanı Sayın Teberrüken Uluçay'dan gelen yazıyı bir kaç okuduk, bunların cevabını göremedik...
Ayrıca;
Aşağıda da okuyacağınız Uluçay'ın açıklamasında 1.Derece Kıdemli İlçe Müfettişi Necmi Karakılıç'ın bazı disiplinsizlik suçları işlediği ifade ediliyor!
Ama bu konuda her hangi bir disiplin soruşturması başlatılmıyor, aksine sürgün tercih ediliyor...
Oldu mu ya şimdi sayın bakan?
Eğer bu arkadaş amirlerinin verdiği talimatları yerine getirmiyorsa, işini ihlam ediyor ya da iş yerinde huzursuzluk yaratıyorsa bunun cezası sürgün değil soruşturma başlatmak olmamalıydı?
İşte İçişleri Bakanı Sayın Teberrüken Uluçay'ın, 'Kaymakam Çizmeyi Aştı' başlıklı yazımıza gönderdiği ama bize göre çok eksiklerle dolu cevabi yazısı;
Sayın Levent Özadam,
Gazetenizin 24 Eylül 2014 tarihli 1. Nüshasının 11’inci  sayfasındaki  “Serbest Kürsü” köşenizde “Kaymakam Çizmeyi Aştı” başlığı altında yer alan yazınız tam olarak bilgi alınmadan yazılmış bir yazıdır.
İskele Kaymakamlığı’nda görevli I. Derece Kıdemli İlçe Müfettişi Necmi Karakılıç 10.12.2013 tarihinde İskele Kaymakamlığı’na dilekçe yapmış ve çocuklarını okuldan alacak herhangi bir yakını bulunmadığını, öğretmen olan eşinin çocuklarını okuldan arayamayacağını bu nedenle çok  ciddi ailesel problemler yaşadığını ve bu gerekçelerle Gazimağusa Kaymakamlığına naklinin yapılmasını talep etmiştir.
12 Aralık 2013 tarihinde konu Bakanlığımızca değerlendirilmiş ve Gazimağusa Kaymakamlığı ve Kaymakamlığa bağlı diğer iki bucakta var olan ihtiyaçtan dolayı 2 Ocak 2014 tarihinden başlayarak sözkonusu kişinin Gazimağusa Kaymakamlığı’nda görev ifa etmesinin uygun olduğu hem dilekçe sahibine hem de Gazimağusa Kaymakamlığına iletilmiştir.  Gazimağusa Kaymakamlığına bağlı Geçitkale Bucağındaki kısa süreli ihtiyaçtan dolayı 20.1.2014 tarihinden 30.3.2014 tarihine kadar haftada bir gün olacak şekilde Geçitkale Bucağı’nda görev ifa etmesi istenmiş ancak mesai saatlerine uymadığı gerekçesiyle merkeze geri çağrılmıştır. Daha sonra Akdoğan Bucağında ortaya çıkan ihtiyaç sebebiyle 20 Mayıs 2014 tarihinden başlayarak Gazimağusa Kaymakamlığına bağlı diğer bir bucak olan Akdoğan Bucağında görev ifa edeceği kendisine iletilmiştir. Sözkonusu görev ifası, sabah mesai saatinde Gazimağusa Kaymakamlığında başlayıp ilgili diğer memurlarla birlikte görev ifa edilecek yere Resmi Hizmet aracı ile gidilmesini ve bölgede Kaymakamlık görevlerinin ifa edilmesinden sonra, mesai bitiminden önce Gazimağusa Kaymakamlığına geri dönülmesi periyodunu içerir.
Bahse konu kişinin merkez dışında başka bir yerde çalışmak istememesi konusunda yapmış olduğu ısrarı da göz önünde bulunduran Kaymakamlığımız, söz konusu şahsın haftanın 2 günü Akdoğan Bucağında görev yapmasını diğer günler görevlerini Gazimağusa Kaymakamlığında sürdüreceğini şahsa iletmiş ve bucakta olacağı günlerde eşinin çocuklarını arayabilmesine imkan sağlayabilmek için ders programının ayarlanabilmesi konusunda kendisine yardımcı olunacağı iletilmiştir.
Ancak, Kaymakamlığın tüm iyi niyetli önerilerine rağmen bahse konu personel Akdoğan Bucağı’ndaki görev yerine hiç gitmemiş ve 20 Mayıs 2014 tarihinde Gazimağusa Kaymakamına göndermiş olduğu yazıda Kaymakam tarafından verilen görevi kabul etmeyeceğini bildirmiştir.
Mülki Yönetim ve Bölümleri Yasasının 16’ncı maddesi Kaymakamın, Kaymakamlık kadrolarında görevli kamu görevlilerini, özlük haklarına ve statülerine halel gelmemek koşuluyla mevkileriyle uygun diğer görevlerde çalıştırabileceği kuralını düzenlemektedir.
Bu madde kuralları uyarınca görevlendirilen personelin, kendisine verilen görevi kabul etmemesi ve mesai saatlerine uyması konusunda sürekli olarak uyarılmasına rağmen uymamaya devam etmesi  tarafımızca kabul edilmiş bir durum değildir.
Kaymakam tarafından verilen tüm görevlere itiraz eden ve çalışma saatlerine uymayarak sürekli mesai yerinden ayrılan bu personelle, Bakanlığımızca da görüşme yapılmış ve Gazimağusa’daki başka bir dairede görev yapmak istemesi halinde kendisine yardımcı olabileceğimiz iletilmiş olmasına rağmen, şahıs başka bir dairede görev almak istemediğini sadece İskele Kaymakamlığı’nda görev yapabileceğini söylemiştir.
Bahse konu kişinin İskele Kaymakamlığı’nda görev yaptığı sürede Kaymakamlık bünyesinde hem  personelle hem de Kaymakamla yaşamış olduğu sıkıntılar da göz önünde bulundurulduğunda, kişinin İskele Kaymakamlığı’nda görevlendirilmesinin doğru olmayacağı Merkez Kaymakamlığı bünyesinde başlatılan, Köy ve Mahalle Sakinleri Kaydı ve Kaymakamlık Otomasyon Projesinde görev almasının hem projenin ilerleyebilmesi açısından hem de şahsın verimliliği açısından daha doğru olacağı düşüncesiyle Bakanlığımızca 24 Eylül 2014 tarihinden 24 Aralık 2014 tarihine kadar tüm iaşe–ibate ve yolluk masraflarının Bakanlığımızca karşılanacak şekilde Merkez Kaymakamlığımızda görevlendirilmesi uygun bulunmuştur…”
 
Teberrüken ULUÇAY
Bakan
……….
 
 
MESAJ KUTUSU
 
Sayın Teberrüken ULUÇAY, cevabi mesajınız için teşekkür ederiz. Ama yazımızda da belirttiğimiz gibi açıklamada konunun çok dışına çıktınız. Söz konusu şahıs disiplin suçu işlediyse yapmanız gerekeni değil ‘sürgün’ yöntemini seçtiniz. O da şimdi bu işi mahkemeye götürüyor bakalım ilahi adalet ne diyecek?
Sayın Prof. Abdullah ÖZTOPRAK, Serdar Denktaş pimi çekti ve görevden alınmanız için son noktayı koydu. Şimdi soğuk savaş dönemi başlıyor, birkaç gün sizin için çok zor geçecek. En iyisi birkaç gün çok uzaklara gidip tatil yapmak…
Sayın Hasan TAÇOY, Milli Eğitim Bakanlığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Pazartesi günü genel başkan resmi açıklamayı yapacak ve Arabacıoğlu’ndan boşalan makama siz oturacaksınız. Kelle koltukta bir bakanlık ama dik durursanız başarırsınız…
Sayın Fikri ATAOĞLU, Hasan Taçoy’dan boşalan genel sekreterlik görevine de siz layık görüldünüz. İlk müjdeyi bizden alın istedik. Böylelikle hem UG’lilerin hem de DP’lilerin gönlü alınmış olacak. Ne şiş yansın ne de kebap yani…
Sayın Zeren MUNGAN, gördüğünüz gibi artık hükümetin iki ortağı tarafından da günah keçisi ilan edildiniz. Her iki ortağa da sorun bakalım gelirlerin artması için hükümet şimdiye kadar nasıl bir çalışma yapmış. Bol keseden konuşmak çok kolay değil mi?
Sayın Hasan ERTAY, yazımızı ihbar kabul edip Maliye Bakanlığı olarak Mağusa hastanesinde fatura skandalı ile ilgili soruşturma başlattığınızı memnuniyetle öğrendik. Özellikle 2012 yılında yandığı iddia edilen 100 yapraklı bir fatura varmış, sorun bakalım akıbeti ne oldu? Devletin faturasının evde ne işi varmış!
Sayın Ahmet ERTAY, müdürlük sırası size bir türlü gelmeyince artık bayramlık ağzınızla konuşmaya başladığınızı öğrendik. Hatta çok yakında partinizi bile değiştirebileceğinizi söyleyenler de yok değil. Bakalım nasıl bir karar vereceksiniz?
Sayın Ahmet KAŞİF, Trafik Dairesi konusunda ivedilik kararı almanız isteniyor. Bu makamın başına geçme ihtimali olan iki arkadaşın biraz daha heyecandan kalbi tekleyebilir. Sizin için zor bir karar ama ne yazık ki makam bir tane değil mi?
Sayın Talip ATALAY, 40 yıl aradan sonra BAF’ta ezan sesinin yükselmesini sağlamak en başarılı icraatlarınızdan bir tanesiydi. Bir de din adamları arasındaki husumete el atıp arayı bulursanız sizden daha iyisi olmayacak…
Sayın Aziz GÜRPINAR, bazı inşaat şirketleri akşam mesai saatlerinden sonra, hatta gece yarısına kadar çalışıp komşuları rahatsız ediyor. Yasalar mı değişti yoksa yasaları hiçe sayanların sayısı mı arttı?
Sayın Hüseyin YEŞİLDAĞLI, biberle döviz sahibi soyguncusunu çok kısa bir sürede para ile birlikte yakaladınız ya bölge halkının büyük takdirini aldınız. Tebrik eder başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz…
Sayın Mehmet AMCA, UBP Gönyeli örgütü olarak yeni genel başkanınızı belirlemek için bir takım çalışmalar başlattığınızı duyduk. Yönetimde köklü değişikliklerden yana olduğunuz söyleniyor, adayınızı belirlediniz mi?
Sayın Gürel CANTAŞ, sizin gibi boylu poslu birine o minik, fazla kibar ve 6.5 at hızında araç çok gitmedi ama devir tasarruf devri olduğu için gerisi artık teferruat değil mi? Kazasız belasız sürüşler dileriz…  
Sayın İsmail OSUN, Mağusalı taksici arkadaşlar kendilerine gösterdiğiniz ilgi ve denetimlerden dolayı memnuniyet belirten mesajlar gönderiyorlar. Tebrik eder başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz…
Sayın Mehmet ULUN, önceki akşam nişan yüzüğünü takıp nikah masası için artık gün saymaya başlamışsınız. Dostlarınız size çok özel bekarlığa veda partisi düzenleyecekmiş, giderseniz bile sakın yengenin haberi olmasın sakın…Tebrik ederiz… 
 
GÜNÜN FOTOĞRAFI:
 
Günün Fıkrası
 
Bakan yüzme bilmiyor…
 
Bir ülkede bir bakan, kendisini gazetecilere hiç sevdirememişti. Ne yapsa makbule geçmiyor, basın her gün kendisiyle uğraşıyordu. Artık canına tak etmişti ve "Öyle bir şey yapayim ki, gazeteciler mat olsun" diye düşünürken aklına bir fikir geldi. 
Bakanın bazı özel yetenekleri vardı ve bu yeteneklerinden birini kullanarak basın mensuplarını etkilemeye karar vererek bir basın bildirisi yayınladı :
"Pazar günü saat 10:00 da bakan denizin üzerinde yürüyecek..."
Pazar sabahı, saat 10:00 da tüm basın mensupları bildiride belirtilen yerde toplandılar...
Bakan geldi ve elinde bastonuyla denizin üzerinde yürümeye başladı ve karşı kıyıya kadar da yürüyerek ilerledi...
Herkesin gözleri dehşetle açılmıştı. Fakat ertesi günü tüm gazetelerde su başlık okundu :
"Bakan yüzme bilmiyor!.."