Ercan’ın yeni patronu Emrullah Turanlı şu anda tutuklu olarak bulunuyor.
Bir takım yolsuzluk olaylarına karıştığı iddiasıyla…
Taşyapı İnşaat Şirketi’nden ise tutuklandığı ilk gün basına şu açıklama yapıldı;
“Değerli Basın Mensubu,
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Emrullah Turanlı bilgisine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne davet edilmiştir
Emrullah Turanlı hakkında bir gözaltı söz konusu değildir, kamuoyunun dikkatine sunarız.
Saygılarımızla…”

Açıklamaya göre göz altı filan söz konusu değilmiş!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden davet almış ve bilgisine başvurulacakmış.
Ne bilgiymiş ki bu adam tam üç gündür halen içeride!
Bu konuda kulağımıza gelenler var;
Çok da detaylı bilgi veriyormuş, argo deyimle ötüyormuş!
Merakla bekliyoruz, hangi konularda bilgi veriyor?
Ercan ihalesi de var mı bu bilgiler arasında?
Bizce var!

Ercan’ın küçük ortağı Kaner Grubu’ndan ise bu konuda tek kelimelik bir açıklama yok!
Ama panik oldukları kesin!
Sonuçta milyon dolarların döndüğü Ercan’da büyük ortak olarak işbirliği yaptıkları Taşyapı’nin yönetim kurulu başkanı içeride bu işin nereye kadar da gideceği bilinmiyor!
Hele de bu soruşturma Ercan ihalesine kadar sıçrarsa, peki o zaman ne olacak?
Ercan ihalesi iptal mi olacak?
Eğer olduysa bir takım pürüzlü işler mercek altına mı alınacak?
Soruşturma buraya kadar uzanacak mı?
Burada da tutuklamalar olur mu?
Bu konular tam bir muallak!

Kafaları karıştıran başka şeyler de var;
Biz Kaner Grubu’nun Ercan’da yüzde 10’luk bir hissesi olduğunu biliyoruz.
Eğer yüzde 10’luk hisseleri varsa, ilk 100 milyon Euro’luk dilimin niçin 42 Milyon Euro’sunu Kaner Grubu ödemiştir?
Bu rakama göre Kanerler gerçekten küçük ortak mı?
Yoksa Taşyapı ile aralarında bizim bilmediğimiz başka gizli anlaşmalar mı var?
Yine, Taşyapı ile Kaner Grubu’nun son 6 aydır arasının açık olduğu biliniyor, aralarında neyi paylaşamadılar ki araya dargınlık girdi?

Bir de şu 16 milyon Euroluk KDV olayı var;
Bildiğimiz kadarıyla Ercan’ın yeni sahipleri bu parayı ödeyemeyeceklerini belirterek Maliye Bakanlığı’ndan taksitlendirme istediler.
Bakanlık bunu kabul etmeyince de mahkemeye gidip, ‘biz Ercan’ı satın almadık, kiraladık’ dediler!
Yani, taksitlendirme isterken Ercan’ın yeni sahibi olduklarını kabul ederken, kabul görmeyince kiracıyız demeye başladılar.
Bunu çözmek de mahkemenin işi ama, büyük bir ihalede böyle kendiyle çelişen görüşler ortala koyan ortakların artık kamuoyuna da bir açıklama yapma zamanı gelmiş, hatta geçmiştir bile!


Günün Fotografı



MESAJ KUTUSU

Sayın İrsen KÜÇÜK, seçim harcamaları konusunda akrabalarınızdan yüklü para alıp bazı basın yayın organlarına dağıttığınızı açıklamışsınız. Bunların hangileri olduğunu, kime ne kadar para dağıtıldığını açıklarsınız şifreler de çözülmüş olacak.

Sayın Güven ARIKLI, yeni Mercedes aracınız hayırlı uğurlu olsun. Yeni yıl için aileye çok değerli bir armağan kazandırmışsınız. Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin. Nazar boncuğu takmayı unutmayın, zira göz edenler olabilir.

Sayın Kadri FELLAHOĞLU, yayalaştırmaya karşı çıkan bazı Arasta esnafını makamınızdan kovduğunuzu öğrendik. Biraz sinirlerinize hakim olmanız tavsiye ediliyor. Üç günlük dünyada kimsenin kalbini kırmaya hiç gerek yok!

Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN, komite raporunda seçim çalışmalarında sadece basın organları için 1 trilyona yakın para dağıtıldığı belirlenmiş. Bir çoğunun faturasının olmadığı iddia ediliyor.

Sayın Sunat ATUN, Cemaat Türkiye’de çeşitli yolsuzluk olaylarını çıkarırken artık KKTC’de de bir cemaat kurma zamanı gelmedi mi? Meclis’in tek hacı vekil için KKTC Cemaati’nin başına sizi öneriyoruz.

Sayın Güliz KANER, Emrullah bey içeride konuşmaya başlamış diyorlar. Ercan ihalesinin de gündeme geleceği ve bu konuda KKTC’de de soruşturma açılacağını duyduk.Bilginiz olsun istedik…

Sayın Şener ELCİL, 3 yıldır görev yerine gitmeyen öğretmenlerin olduğunu biliyor muydunuz? Yakında elimize isimler gelecek isterseniz sizinle de paylaşırız…

Sayın Önder SENNAROĞLU, Ocak ayında elektriğe yeni bir zam yapılacağı yönünde kurum içinden haberler alıyoruz. Eğer öyle bir şey olursa önce valizi hazırlayın sonra zam kararını açıklayın olur mu?

Sayın Zorlu TÖRE, bir hastanede sizi görünce ayağa kalkmayan bir çalışana fena öfkelendiğiniz ve kendisine ahlak dersi verdiğinizi duyduk. İyi de yapmışsınız, zira artık bazı devlet kurumlarında laçkalık diz boyu…

Sayın Mustafa ALKAN, İrsen Küçük ile yaptığınız televizyon programında ecel terleri döktüğünüz gözlemlenmiş. Oysa herkes İrsen beye ter döktüreceğinizi tahmin ediyordu. Gelmiş geçmiş olsun diyoruz…

Sayın Derviş EROĞLU,
yeni yıl için basın mensuplarına yine çok büyük bir yemek organizasyonu vermeye hazırlanıyormuşsunuz. Meslektaşlar artık kravat hediye almak istemediklerini belirten mesajlar göndermişler, bizden iletmesi…

Sayın Erkan OKANDAN,
Kıb-Tek yönetim kurulu başkanlığından alınacağınızı kimse tahmin etmediği için kamuoyunda biraz şaşkınlık yaşandı. Şimdi kafanız çok daha rahat olacak değil mi?

Sayın Ertan BİRİNCİ, seçim sürecinde UBP’nin harcamalarından aslan payını sizin kanalın aldığı iddia ediliyor. Siz her ne kadar bu rakamın 160 bin TL olduğunu söyleseniz de bazı UBP’li kurmaylar 500 bin TL rakamında iddia ediyor. Adaya dönünce bir ara buluşalım…

Sayın Mehmet BOYACI, servis aracında bir öğrencinin unutulması nedeniyle aile epey sıkıntılı saatler yaşamış. Servis şoförlerinin kulağını demek ki iyi çekememişsiniz.

Sayın Mustafa AKINCI, artık kamuoyu 2015’te Cumhurbaşkanlığı’na aday olacağına kesin gözüyle bakmaya başladı. Takım elbiselerin siparişini şimdiden verebilirsiniz.

Sayın Tufan ERHURMAN, madem ki eski bakan vatandaşlıklar konusunda görevini kötü kullandı o zaman o vatandaşlıkları iptal ettirmek bu kadar mı zor? Toplayın parti MYK’sını bu konuda hemen karar üretsin.



Günün Fıkrası

Fadime ve doktor


Sekizinci çocuğunu doğurduktan sonra, Fadime’nin canına tak demiş,
komşusunun tavsiye ettiği bir kadın doğum doktoruna gitmiş.
Derdini anlatmış. Doktor hanım, muayene ettikten sonra, Fadime’ye bir
vaginal tablet vermiş ve “bu tableti cinsel temastan önce rahminin ağzına koy,
hamile kalmazsın kızım” demiş.
Üç ay sonra, Fadime, kırgın ve sitemkar, çıkagelmiş.
“Verdiğin ilaç işe yaramadı tohtur hanım. Ben gene gebeyim” demiş.
Doktor şaşkın, “Dediğimi yapmadın mı?”
Fadime, “Yapmam mı, ilacı yalvar yakar Rahmi’nin ağzına godum,
herifin ağzı köpük köpük oldu, önce beni döğdü,
sona bi godu, gene gebe galdım!”