Hükümet çalışmaları için görüşmeler devam ediyor.

Başbakanın istifasının ardından geri sayım da başlamış oldu.

CTP’nin bu saatten sonra atacağı adım kritiktir. Koalisyon çalışmalarını UBP ile mi yoksa DP ile mi sonlandıracağı dedikodusu yayılmaya başladı bile. Ama işin esası Talat’ın duruşudur. Yani Talat’ın daha önce mevcut hükümete UBP ile koalisyon kurulması cümleleri akla geliyor. Yani ‘’DP sizin ciğerinizi söker’’ cümleleri ile DP’nin tek alternatif parti olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Talat’ın geçmişte sergilediği duruş ile bugünkü sergilediği duruş arasında fark yoktur.

Talat bugün UBP Genel başkanı ile pazarlıklara oturmuş durumdadır. En akıllıca yapılması gereken şey, koalisyon hükümeti olunması ile kimin ne kadar bakanlık talep ettiğini dikkate almaktır. Yani UBP 5 bakanlık isterken DP 2 bakanlığa bile razıysa, CTP en kendi gücünü düşünerek DP ile yola yürüyecektir. Ama DP içerisindeki sorunların başında gelen Serdar Denktaş faktörü vardır. yani birileri Serdar Beyin ne kadar hırslı olduğunu hatırlarsa DP ile yok yürümenin güçlüğünü de az çok tahmin ederek bu işe tamam diyecektir.

Serdar Denktaş kendi partisinin gücünün farkındadır. İlerleyebileceği yolu da az çok tahmin ederken CTP ile yapacağı anlaşmanın ilerisini de düşünecektir. Yani bir yerlere çengel atarak gücünü büyük bir pazarlık unsuruna çevirebilir. DP’nin küçük koalisyon ortağı olarak görülmesi kimseyi yanıltmasın. Serdar Denktaş faktörü gayet büyük sonuçlara mal olacaktır.

Talat, CTP içerisinde yaşanan huzursuzlukları ortadan kaldırdığı an başardı demektir. Bu başarıyı yakaladığı an da CTP toparlanmaya başlayacaktır. Şuan CTP iki alternatif üzerinde durmaktadır. UBP ile koalisyon kurması takdirinde UBP’nin güçlenmesi ortadan kalkacak ve CTP UBP’nin bir adım önünde olacaktır. diğer taraftan da DP ile koalisyon kurması takdirinde UBP bu süreçte güçlenecek ve DP sıfırlanacaktır. Amaç UBP’nin gücünü mü yoksa DP’nin gücünü mü kırmak onu bekleyip göreceğiz. Ama yine de Talat’ın geçmişte yaptığı telkinleri hatırlatmak isterim. Nerdeyse iki yıl önce sevgili Sami Özuslu’nun konuğu olan Talat şu sözleri sarfetmiştir; ‘’ Marifetin yenilikte değildir, marifet dünya görüşündedir. Halka hizmet etmek isteğindedir. CTP- UBP koalisyonu ile ilgili yapılan eleştirilere anlam veremiyorum.’’…işte bu sözlerle bugün nasıl bir adım atılmak istendiği ortadadır. Ama gel görün ki Talat ile ayni görüşte olmayanlar bu koalisyonu zorlayacaktır. Amaç UBP DP değildir. Amaç, CTP’nin nasıl en güçlü parti kalacağıdır. İşte Talat tarihi kararı çok yakında verecektir.