Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar daha çok yazıp çizeceğiz.
Mesleğimiz gereği sorgulamamız gereken konuları ele alarak irdelemek en doğrusudur.
Cumhurbaşkanı Eroğlu henüz adaylığını açıklamadı. Açıklayana kadar da aday değildir.
Eroğlu siyaset yaparken iki düşünüp bir hareket eden bir siyasetçidir. Hesaplı hareket ederek ilerler.
Geçmişte yaşadıkları bugün onun nasıl ilerleyeceğinin yolunu gösterir.
Siyaset öyle bir hal aldı ki. Dün kavgalı olanlar bugün sarmaş dolaş. Yani hiç anlamadığım bir ilişki modelidir bu. İster siyaset uğruna ister memleket uğruna dün sövdüklerinize bugün nasıl sarılabilirsiniz diye hep sorgulamışımdır.
Eroğlu ile büyük kavgalar yaşamış olan Sayın Tahsin Ertuğruloğlu için de düşündüklerim aynidir. Daha çok uzak değil. Küs olmalarına rağmen aniden bir araya gelerek barışan Eroğlu ve Ertuğruloğlu için önümüzde farklı bir süreç var.
Eroğlu’ndan sonra UBP içerisinde tek liderlik özelliğine sahip aday Tahsin Ertuğruloğlu’dur. Bu Tahsin Ertuğruloğlu’ndan başkasının bu işi yapamaz anlamına gelmesin. Bugün gerek başbakanlık gerekse Cumhurbaşkanlığı koltuğu herkesi kaldırmaz. Bu koltuğa oturacak gerek duruşu gerek bilgisi ile sayılı siyasetçi varken alternatif bir lider düşünüldüğü zaman da akla ilk gelen isim Tahsin Ertuğruloğlu’dur.
Eroğlu önümüzdeki günlerde eğer adaylığını açıklamaz ve bu yola devam etmez ise, UBP Tahsin Ertuğruloğlu için kolları sıvayacak ve yola devam edecektir. Son karar Eroğlu’na kalmıştır.
Siyasette ilkeli duruş sergileyen çok az kişi vardır. Siyaset günümüzde amacından sapmış ve kirlenmiştir. Gelecek nesillere nasıl bir ülke bırakacağımızı değil nasıl o koltuklara sahip oluruz düşüncesi ile hareket ediyoruz. Memleket meselesi artık kendi çıkarlarımızdan sonra gelmeye başladı. Unutulmasın ki ‘ne ekersek, onu biçeriz’. Geleceğimizi garanti altına almayan hiçbir güce teslim olmayacağımız kesindir. Bugün ne vaatlerle halkını kandıran siyasetçilerimiz, yarının ne getireceğinden habersizdir. Son zamanlarda yaşanan hükümet içi sorunları da düşünecek olursak, bugünkü siyasetin nereye geldiğini anlamış olursunuz.
Sırf bu yüzden cumhurbaşkanlığı seçimi halkın doğru karar alarak sandık arkasına geçip, oy kullanacağı bir seçimdir. Halk artık güvenilir siyasetçilerle ilerlemek istiyor.
Seçime az kaldı. Bu süreçte kim ne yapabilir bilemem ama Tahsin Ertuğruloğlu alternatif aday olarak bir kenarda beklemektedir.