Avukat Çise Atlas elektronik posta ile bir ileti göndermiş…
“Yasal ihbar” başlığı ile!
Bize hem gazetecilik dersi vermeye kalkmış hem de ufak yollu tehdit etmiş!
Bizi başkaları ile karıştırdıklarını tahmin ediyoruz…
İşte o mektup;
“Sayın Levent Özadam,
Müvekkilim Tahir Gökçebel’den aldığım talimata istinaden:
27 Mayıs 2014 tarihinde Kıbrıs Time isimli internet sitesinde (http://www.kibristime.com/
ctp-samar-oglani-mi-makale,2958.html) açıkça isim vermeden müvekkilim Tahir Gökçebel
ile ilgili olarak aşağıdaki yazıyı yazmış bulunmaktasınız
“Sayın Doğuş DERYA, dün anlı şanlı bir sendika başkanı eşini süpürge değneği ile
dövüp hastanelik etti. Hadi bakalım şu meclisteki cesur tavırlarınızı bu konuda da
bekliyoruz. Polis bu konuda isterseniz size bilgi ve isim verecektir…
…”
İsim vermemenizi takdirle karşılamakla beraber, yazmış olduğunuz yazıyı yeterince
araştırmadığınıza inanmaktayız. Sayın Doğuş Derya’ya yapmış olduğunuz tavsiyeye
eğer kendiniz uymuş olsaydınız müvekkilimin bahsettiğiniz zamanda, herhangi birini
herhangi bir şekilde dövmemiş olduğunu anlayabilecektiniz. Eğer ki polisin size bilgi
vermeyeceğini düşünmekteyseniz bu kadar deneyimli bir gazeteci olarak haberinizin
güvenilir kaynağa dayandırmanız gerektiğini eminim çok iyi bilmektesiniz.
Bununla beraber Facebook hesabınızda söz konusu yayını kaldırdığınızı iddia
etmektesiniz ancak yayın hala daha yerinde durmaktadır. Böyle bir iddia yaparak
yayının daha çok okunmasını sağlamaktasınız.
Müvekkilim hakkında söz konusu yayınları yapmakta devam ederseniz ve Facebook
hesabınızdan kaldırmazsanız hakkınızda tüm hukuki yollara başvuracağımı bilginize
üzülerek getiririm…
Saygılarımla.”
 
Av.Çise Atlas
Dağıtım: Kıbrıs Time İnternet Sitesi
Yorum yok…
Ama şimdilik!
 
 
 
Merkez Bankası’nda kıyım iddiası!
 
 
“Sayın Özadam

1. KKTC Merkez Bankası’nda son 1-2 yıldır TC'den gelen başkan ve yardımcısı Hayrettin Genel tarafından bir kıyım başlatılmış olup tüm çalışanlar üzerinde baskı oluşturulmakta hatta
yönetim kurulunun Kıbrıslı üyelerine de hiç bir karar da söz hakkı verilmemektedir.

2. başkan ve yardımcısına bu süreçte yerli işbirlikçileri olan bazı çalışanlar (isimleri mahfuzdur) ve yönetim kurulu üyelerinden birisi destek vermekte adeta banka da hanedanlık kurma gayreti içerisindedirler. Aksi görüş belirtmeye çalışan özellikle geçici statüdeki arkadaşlarımızı işten atma görev değişiklikleri gibi operasyonlarla sindirmektedirler.

3. Bunların yakın gelecekte planladıkları daha da korkunç teftiş kurulu başkanına sırf kendilerine iltimas geçmediği, başkan yardımcısı hayrettin genelin yasa tanımaz tavırlarına karşı durduğu ve yıllarca müdürlüğünü yaptığı birimden yasa tanımaz talimatlara uymadığı için görev yeri değiştirilip pasifize edilen  son derece bilgili bir müdürümüzü savunduğu için şubeye göndermek için her türlü baskıyı yapmaktadırlar.

4.  Gerek eğitim geçmişleri gerekse mevcut konumları bir üst makama terfi etmelerine engel kişileri müdür/başkan/sorumlu yapmakta kararlıdırlar. Böylece kendilerine dikensiz gül bahçesi yaratmayı planlamaktadırlar.

5. Daha önce basına yansıdığı gibi başkan yardımcılarında asgari şartları taşımayan bir kişiyi Hayrettin Genel hiç bir gerekli vasfı taşımamaktadır ancak başkan yardımcısı görevine getirilmiş olup yasalara aykırı bir görev almıştır.

Sonuç olarak merkez bankalı huzursuz, mutsuz ve geleceğinden endişe eder halde verimsiz olarak çalıştırılmakta sektörde ciddi sıkıntılar ötelenmekte ve sektörde gerilemekteyiz. Çalışanlar grev dahil her türlü uyarıyı yapmak için hazırlanmaktadır. Hükümet yetkilileri özellikle de Maliye Bakanı  her zamanki gibi duymazdan gelmektedir.

Saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim…”
 
(Bir çalışan)
 
 
 
MESAJ KUTUSU
 
 
Sayın Ahmet GÜLLE, yılan hikayesine dönen Onkoloji Hastanesi’nin ihale süresi uzatıldı diye duyduk. Burada rant o kadar büyük ki daha bekleyin bakalım ne kadar çok engelle karşılaşacaksınız. Bu arada vekil olmadan önce hastanelerde 5 TL alınmasına karşı çıkıyordunuz? Bu konuda bakan olarak bir çalışmanız var mı?
Sayın Hamit BAKIRCI, restoranlardan 390 TL vergi alınması konusunda yasalar ne derse başımızı eğeriz ama niçin ülkenin en saygın işletmelerinden birisi ilk kurban seçildi işte onu anlayamadık. Fuar alanındaki üç düğün salonu ses konusunda fazla abartıyorlar bölge halkından şikayet var bilesiniz!
Sayın Kadri FELLAHOĞLU, Metehan bölgesinden vatandaşlar aradı sürü halinde gezen sokak köpeği konusunda büyük bir artış gözleniyormuş. Tamam onları katletmeyelim ama sokaklarda bayı boş gezmeleri de özellikle çocuklar için ciddi tehlikeler doğurabilir bizden uyarması!
Sayın Yüksel ÇELEBİ, önceki akşam parti toplantısında hükümet icraatlarını yerden yere vurduğunuz söyleniyor. Bir çok partili konuşmalarınızı ayıpladı bilesiniz. Seçimlere az bir süre kala daha relaks olmakta yarar görüyoruz!
Sayın Kazım AND, mazbata mağdurları için perde gerisinde yeni bir eylem planı hazırladığınızı öğrendik. Seçim öncesi ne yaparsanız yanınıza kar kalacaktır. Seçimden sonra zira mağdurlar Allah’a havale edilecek!
Sayın Tahir GÖKÇEBEL, Avukatınız tarafından gönderilen ‘yasal ihbar’ konusunda biz bir şey anlayamadık. Bu konuda bizi bilgilendirirseniz minnettar kalacağız. Yok sessiz kalacaksanız da o da sizin bileceğiniz bir iş…
Sayın Cafer GÜRCAFER, Maraş’ın açılması ihtimaline karşı Rum meslektaşlarınız ile işbirliği yapmanız gayet doğal da hani bir laf vardır ya, aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş diye, umarız bu konuda hayal kırıklığı yaşamazsınız!
Sayın Savaş BOZAT, sendika olarak öyle bir açıklama yaptınız ki resmen Mehmet Harmancı’ya destek belirttiniz. Cesaretinizden dolayı kutlarız zira başka örgütler bunu gizli gizli yapmaya başladılar…
Sayın Mehmet EZİÇ, devlete milyonlarca vergi veren birisi olarak 390 TL’lik müzik vergisi konusunda ne deseniz haklısınız. Madem ki artık ödediniz sizde işletmelerinizde ‘aldırma gönül’ şarkısını dinletiniz. Allah bunlara akıl fikir versin!
Sayın Arif ÖZBAYRAK, görüldüğü üzere seçim çalışmalarına epey hızlı başladınız ve Tayyip beyle çekilmiş fotoğraflarınızı da artık kullanmaya başladınız. Siz yine de mermiyi tasarruflu kullanın ki son haftaya da bir şeyler kalsın…
Sayın Önol AKTOLGA, kanda uyuşturucu miktarını belirleyen cihaz konusundaki mesajınızı aldım teşekkür ederim. Hadi UBP hükümeti döneminde konuya duyarlılık gösterilmedi. Peki sizin aslanlar acaba neden bu işe eğilmediler! Bir dürtün bakalım…
Sayın Sümer AYGIN, geçen hafta hem de rakiplerden birinin yaptırdığı anket çalışmasında yüzde 50 sınırının üstünde olduğunuz ortaya çıktı. Sizin eski müdür çok çetin bir rakip ama partisi yaz geldi hala kış uykusunda.
Sayın Akın AKTUNÇ, Lefkoşa’da LTB meclis adaylığı kesin olan tek partili olarak keyfiniz epey yerindeymiş. Bir de tavlada artık biraz ustalaşsanız kimsenin diline düşmeseniz fena mı olurdu yani…
Sayın Deniz GÜRGÖZE, evliyalar kenti Konya’da Mevlana çarşısında görülmüşsünüz. Gelirken umarız kesme şekeri birkaç tane de biblo hediye getirirsiniz değil mi?
 
 
 
 
Günün Fıkrası
 
Doktor

Fadime, kocası Temel olmadan ilk defa tatile çıkar. 
İlk mola yerinden cep telefonuyla Temel'i arar: 
-Kocacım yolculuğum çok iyi gidiyor, bir doktor beyle tanıştık, çok hoş sohbet birisi" der. 
İkinci molada tekrar arar: 
-Yolculuk çok iyi gidiyor, su an doktorla yemekteyiz" 
Sabah tatil yöresine varınca tekrar arar: 
-Kocacım otelime geldim, tesadüf doktorla ayni oteldeyiz" 
Temel olaydan kıllanır ama ne yapsın?.. Öğle vakti Temel Fadime'yi arar: 
-Tatil nasıl gidiyor Karıcım? 
-Çok iyi gidiyor, bizde doktorla yemek yiyorduk, çok eğleniyoruz...
Temel olaydan iyice kıllanmıştır. Öğleden sonra tekrar arar Fadime'yi: 
-Tatil nasıl gidiyor... 
-İyi, bizde doktorla havuz başındayız, bana güneş yağı sürüyordu, birazdan havuza gireceğiz... 
-Üzerinde şu an ne var? der Temel. 
-Bikinim. 
-İyi üstünü çıkart. 
-Niye? 
-Çıkartt!.. 
-Şimdide altını çıkart. 
-Niye? 
-Çıkartt!.. 
-Şimdi de bacaklarını aç ve güneşe doğru döndür. 
-Tamam 
-Ama niye yaptım? 
-Güneş giren yere doktor giremez de ondan