Taçoy-Şonya kavgasında suçlu bulundu;
CTP’li gazeteciler!
Bugün Hasan Taçoy ile yaptığımız telefon görüşmesinde ortaya çıkan sonuç bu!
Parti içinde evet bir takım huzursuzluklar var ama bunu büyüten ve manşetlere çeken başta CTP yayın organı olmak üzere CTP’li kalemşörler ve televizyon programcıları.
Yani DP-UG’nin hükümet ortağının parmağı var bu işte!
İyi de kardeşim, madem ki CTP’ye yakın gazeteciler, DP’nin içini karıştırmaya çalışıyorlar, siz de onlara niçin bu kadar güzel malzeme veriyorsunuz ki?
Sonuçta onlar gazetecidir, olaya sansasyonel haber olarak bakarlar ve sizin üzerinizden bal gibi tiraj ya da reyting yaparlar.
...
Elbette Hasan Taçoy, bir çoğuna göre kurt siyasetçi…
Örgütçülük konusunda yetişilmesi zor!
Yıllarını verdiği UBP’den koptu ve DP’de kendine bir yer arıyor.
Dün yazdık, bugün de yazalım;
DP demokrat bir parti ise genel sekreterliğe da aday olabilir genel başkanlığa da…
Tüm samimiyetiyle cevaplamasını istedik:
“Genel başkanlığa da aday olacak mısınız” diye!
Hiç tereddüt etmeden yanıtladı;
“Başkanlık mı, haşaaa”

Anladığımız kadarıyla DP içinde bir bardak suda fırtına koparılmak isteniyor.
Örneğin genel sekreterlik meselesi de öyle!
Bu yöndeki sorumuza Taçoy aynen şöyle cevap verdi?
“Münhal mi var?”
Olsa da her halde haberi olurdu, değil mi?
Ya da DP, genel sekreterlik arayışına girerse niçin olmasın!
Üç aylık partili diye acaba bu etik mi olmaz?
Bunlar da kendi sorunları tabi ki…

Bir de UBP ile birleşme konusu var;
Hatırlarsanız, Taçoy bu konuda, geriye dönmeyeceğiz diye bir şey yok demişti.
Onu da hatırlattık ve sorduk;
DP-UBP vekiliyken, UBP’ye geriye dönmek ne kadar doğrudur diye?
Onu da büyük bir ustalıkla, bunu da sağda birlik söylemleri nedeniyle siyasi bir tavır olarak söylediğini ifade etti…
Belli ki söylediğine bin pişman ama, söz bu ağızdan çıktı bir kere!

Gerçekten sağda bir birlik olabilir mi?
Ya da olmalı mı?
Olursa, niçin UBP çatısı altında olmalı?
Özgürgün ısrarla bu konuda, ‘sağda birleşmenin adresi UBP’dir’ diyor ya…
Yeni genel başkan olduğu için acaba rüştünü mü ispat etmeye çalışıyor?
Bunu da doğal karşılarız!
Bizce hayal ama iki partini tabanı isterse niye olmasın?




“Gümrük terörü!”

‘İzolasyonlar altında yaşayan yurttaşa Yenişehir paket postanesinde gümrük terörü estireceksiniz, 1 kitaba, 1 CD'ye bile "değerinin üzerinde" gümrük vergisi alarak yurttaşa eziyet edeceksiniz, dünyaya açılan bu kapıyı da kapatacaksınız...
Bu tür "çağdışı" uygulamalarla olsa olsa "ceberrut bir hükümet" olunur ama asla iktidar olunmaz..”
(Selim SAYARI)


“Andımız’ın hangi hecesine uyuyoruz?”


25 yıldır Şehit Tuncer’de öğretmenlik yaparım…
Her gün sabah 430 öğrenciden 125’i And’ı okur...
Okumayanlarda kızılır....
Andın bir önemi kalmamıştır.,.
Çelişkilerle dolu bir And’dır.
Önce bizlerin çocuklara örnek olması gerekiyor. Andın hangi hecesine uyuyoruz ki her sabah bunları çocuklarımıza papağan gibi söyletiyoruz?
Keşke KKTC eğitiminin tek sorunu bu olsa!
(Serhat BAYAR)



MESAJ KUTUSU


Sayın Doğuş DERYA, TDP’den Zeki Çeler ile birlikte Yeşiller Partisi kurmak için yoğun kulis yaptığınız iddia ediliyor. Eğer gerçekleştirebilirseniz oy patlaması yapacağınız da söyleniyor. Demek CTP içinde durum bu kadar kritik desenize!

Sayın Ömer KALYONCU, yerel seçimlerde Sümer Aygın ile Yüksel Çelebi’yi tahttan indirmek için kolları şimdiden sıvadığınızı duyduk. İyi de bunu muhalif vekillerle paylaşmayın ki biz de duymayalım. Gazanız mübarek olsun…

Sayın İrsen KÜÇÜK, dün Güner Göktuğ ile parti merkezinde bir odaya kapandınız ve saatler süren bir toplantı yaptınız. Partililer sohbet konusunu merak etmişler bize bildirdiler. Sanki de sizin yanındaymışız gibi. Ne alaka değil mi?

Sayın Halil ORUN, Halil Orun adlı eski çalışanınız işten durdurma yazısı yazmadığınız için mağdur olduğunu bildirdi. Bugün yarın kapınızda eylem yapmaya hazırlanıyor şimdiden bilmenizde yarar var.

Sayın Aysu Basri AKTER, çok yakında bir siyasi partinin Lefkoşa Belediye Başkanlığına adaylık teklifi için kapınızı çalacağını biliyor muydunuz? Teklifi duyunca sakın heyecan yapmayınız. Meslektaşımızı o makamda görmeyi biz de isteriz elbet.

Sayın Sibel SİBER, yeni yasama yılının ilk gün açılışında hem sabah hem de akşam iki ayrı resepsiyon vermenize bazı vatandaşlardan tepki geldi. Vatandaş tasarruf ederken sizin de buna dikkat etmenizi rica ediyorlar, bizden iletmesi…

Sayın Ersan SANER, UBP Genel Sekreterliği için epey istekli olduğunuzu ve bunu partili arkadaşlarınızla paylaştığınızı duyduk. Sanat beyle ortak hareket edersiniz bu iş oldu demektir. Yeter ki onun olurunu alın.

Sayın Ali PİLLİ, Güzelyurt’ta Kemal Dürüst’e karşı büyük bir operasyon başlattığınızı duyduk. Yakında bölgede kan gövdeyi götürecek diyorlar. Hayırdır sizi bu kadar kızdıracak ne yaptı acaba?

Sayın Yüksel ÇELEBİ, yerel seçimlerde UBP’nin adayını duyan size kutlama telefonları açmaya başlamış. Siz yine de Ömer Kalyoncu’nun gazabından kendinizi koruyacak önlemleri alın. Hem de hiç gecikmeden!

Sayın Resmiye CANALTAY, Mağusa’da kanalizasyon kokusundan artık evde oturamaz hale gelmişsiniz. Demek ki başkan adaylığı için bundan daha iyi bir zemin olamaz. En azından denemekte yarar görüyoruz.

Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN, parti merkezine gelip sizle görüşmek isteyen bazı kişileri kabul etmediğiniz yönünde şikayetler alıyoruz. Hele de bazıları var bizce sakın geri göndermeyin, çaylarını ve kahvelerini ısmarlayıp bir dinleyin. Zira başka yerler giderlerse sıkıntı doğabilir.

Sayın Afet ÖZCAFER, DP-UG’de genel sekreterlik krizi baş gösterince bazı partililer sizi genel sekreter adayı olarak göstermeyi düşünüyorlar. Bu kavgaya bir hanım eli değsin istemez misiniz?

Sayın Reşat AKAR, Star Kıbrıs’tan Adem Uslu’yu kadroya katarak medya transferlerine başlamışsınız. Hayırlı ve uğurlu olsun. Yakında bomba transferler yapacağınız da söyleniyor. Piyasa şenlenecek desenize…

Sayın Alihan PEHLİVAN, eninde sonunda Meclis’e de bir şekilde kapağı attınız ya artık gerisi de gelsin deriz. Şimdi hedef 50 sandalyeden birisi olur inşallah. Eğer gerçekleşirse iki kilo Japon yapıştırıcı benden size hediye gelecek.

Sayın Hayati ASOK, KKTC’de halen yayınlanmakta olan bir gazeteyi almaktan vaz geçtiğinizi ve kendi gazetenizi çıkarmak hatta bir de matbaa kurmak için kolları sıvadığınız söyleniyor. Ben de yakında araba galerisi açacağım haberiniz olsun.

Sayın Cemal ÖZYİĞİT, madem ki Çakıcı giderayak sizi işaret etti bu iş oldu desek mi acaba? Siz yine de sağlam basın parti içinde genç bir gurup eskilere karşı müthiş bir hakeret başlatma kararı aldı.


Günün Fotoğrafı


Günün Fıkrası

Estetik

Bir karı-koca çok kötü bir kaza geçirirler.
Kadının yüzü tamamen yanar. Plastik cerrahlar kadının yüzünü eski haline getirebilmek için deriye gerek olduğunu ama kadından deri alamayacaklarını söyleyince kocası deri vermeye gönüllü olur. Fakat kocasından alınacak deri popo bölgesinden alınacaktır. Adam bu bilginin karısına söylenmemesini ister çünkü moralinin bozulacağından çekinmektedir. Ameliyat tamamlandıktan sonra kadın eskisinden de güzel görünür. Her gören bu muhteşem güzellik karşısında hayrete düşmektedir.
Bir gün kadın kocası ile baş başa kaldığında;
- “Hayatım çok teşekkür ederim. Benim bu halim senin sayende. Sana nasıl teşekkür etsem?” deyince kocası cevap verir:
- “Teşekküre gerek yok hayatım. Annen seni her öptüğünde ben gerekli mutluluğu duymaktayım zaten.”