Yerel seçimlere az bir süre kala siyasi partiler bu yönde çalışmaya başlayınca haliyle vatandaşın da ilgi odağı oluyor.
Eleştirenler, şikayet edenler, destek verenlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde en fazla merak edilen bölgelerin başında Girne Belediyesi geliyor.
Halen belediye başkanı olan Sümer Aygın aday olabilecek mi yoksa genel seçimlerin intikamı yerel seçimlerde alınıp Aygın bir kez daha aday olamayacak mı?
Tabi ki bu CTP-BG'nin kendi iç sorunudur.
Ama bizim görüşümüz, Girne'de Sümer Aygın hala rakipsizdir.
Rakipsizdir çünkü diğer siyasi partiler Aygın'a alternatif olabilecek aday çıkaramamışlardır.
Bu günkü yazımızı bölgeden gelen bir okur mektubuna ayırıyoruz.
İlginç iddialar olduğu için elbette ki inancımız odur ki Sümer Aygın bu sorulara cevap hakkını kullanacak ve biz de aynı köşede bunları yayınlayacağız:
İşte o mektup:
“Levent bey öncelikle yeni gazetedeki işinizin hayırlı olmasını dilerim.Araştırmacı ve tarafsız bir gazeteci olduğunuzu biliyorum.Sizlere Girne Belediyesindeki bir takım konuları aktarmaya çalışacağım.
1-) Girne Avcılık atıcılık kulübüne ait ATIŞ POLİGONU içerisindeki restoranı Girne Belediyesi devraldı. Açılış davetlerine belediye logosu kondu.Ve açılışı da Belediye başkanı Sümer Aygın yaptı. Ancak iddialara göre buradaki restoran kaçak yapılardan oluşmaktadır. Restoranın şehircilik izni yokmuş ikinci konu da Karaoğlaoğlu köyündeki restoran ve bar işletmecilerinden esnaf şöyle söylüyor:
’İşler zaten kötü kan ağlıyoruz. Belediye de bize rakip oluyor.Köye restoran açıyor.Biz belediye gücü ile nasıl yarışalım. Belediye başkanı zaten bu paraları bölge esnafından ve halktan toplamıyor mu?Bizlerden toplanan paralarla buraya çok büyük ve gereksiz harcamalar yapıldı. Bizi batırmak mı istiyorlar? Diyerek Sümer Aygın’ın bu davranışını doğru bulmayıp eleştiriyorlar.
Bölge de yaşayan ve daha önce atış poligonunu kullanan bir avcı ise burası kimindir sorusunu sordu. Bu atış alanı spor bakanlığının mı Girne avcılık atıcılık derneğinin mı Girne Amerikan Üniversitesi kıracı mı, Girne belediyesi de kiracının kiracısı mı diyerek konu hakkında ki karışık durumu anlamaya çalıştılar.Ancak anlayamadılar.
2-) Girne Belediyesine ait Belpaz şirketinde kadro bekleyen işçiler ne olacak? Girne Belediyesine ait Belpaz şirketi yaklaşık 6-7 yıl önce kuruldu.Bu şirkette halen 150-160 çalışan olduğu tahmin edilmektedir. Bu konuda ki bilgi kesin değildir. Çünkü Sümer Aygın bu konu da hiç kimseye ve meclis üyelerine de bilgi vermiyor. Belpaz şirketinin yönetim kurulu başkanı da Sümer Aygın’dır. Bu şirket te kadrolama bekleyen ve bir kısmı 5 yıllık işçiler vardır. Kadrolama bekleyen yaklaşık 150 kişiye 2010 yılı belediye seçimlerinde kadro sözü veren bizzat kendisidir. Ancak sözünde durmadı. 2013 yılının son aylarında yaklaşık 10 kişiyi kadroladığı duyuldu. Ancak gizlilik işinde yapılan bu işlem hakkında da net bir bilgi yoktur. Şimdi 2014 seçimleri geliyor. Sümer Aygın bu 150 kişiyi baskı altına alıyor. Kendilerinden ve ailelerinden oy talep ediyor.’Eğer beni desteklerseniz seçimden sonra hepinizi kadrolayacağım’ şeklinde herkese yeniden söz veriyor.
CTP VE CTPLİLER UBP’NİN DEVLET DAİRELERİNE MÜNHALSİZ VE SINAVSIZ İŞÇİ VE MEMUR ALDIGINDA ORTALIĞI AYAĞA KALDIRIYORLAR.
Yasalardan bahsediyorlar ancak bu konu da nedense bir şey söylemiyorlar…”


“Denktaş bizi hiçe saydı”


“Sevgili Levent merhaba.
Her zaman ilgi ile okuduğum mesajlarınızda iki defa üst üste benim Hasan Taçoy’u desteklediğimi belirttiniz. Bu konuya açıklık getirmek istiyorum.
Ben eşimin tedavisi için kurultayın yapıldığı günün ertesi günü Ankara’ya uçtum. 4 Şubat Pazartesi günü parti genel merkezine giderek genel sekreterlik için adaylık başvurusunu yaptım.
Hal böyle iken sayın genel başkanın bizleri hiçe sayarak henüz adaylık konusunda fikir beyan etmemiş bir başka ismi sevgili Taçoy’u gönlündeki aday olarak lanse etmesi son derece kırıcı olmuştur. Bu durum kırıcı olduğu kadar parti meclisinin iradesine de doğrudan müdahaledir.
O makama ben ve bir başka şahıs seçilse bile orada asla rahat olamayacak ve genel başkanla uyum içinde çalışmakta zorlanacaktır.
Ben parti meclisine Mağusa’dan çok ciddi bir oyla seçildim. Benim için çalışan bir çok örgüt benim genel sekreterliğe aday olacağım düşüncesi ile bana oy verdiler. Bu aşamada beni oraya seçen arkadaşlarımla bir durum değerlendirmesi yapmam ve partideki pozisyonumu belirlemem elzem olmuştur.
Benim rahatsızlığımın Sayın Taçoy ile bir ilgisi yoktur. Taçoy gerek örgütçülüğü gerekse bilgi ve tecrübesi ile bu işi rahatlıkla yapacak değerli bir arkadaşımızdır.
Keşke sayın genel başkan Taçoy’u parti meclisinin özgür iradesi ile seçilmesine fırsat verebilseydi.
Sevgi ve saygılarımla…”

(ERHAN ARIKLI)



MESAJ KUTUSU


Sayın Kudret ÖZERSAY, müzakerecilik görevine yeniden atanması konusundaki şifreler çözülmeye başladı. Önce hızlı bir Kıbrıs görüşme süreci ardından da Ankara’nın da büyük desteğiyle yeni bir siyasi oluşum ve ardından yeni bir AKP modeli…Gazanız mübarek olsun.

Sayın Türkay TOKEL, Güzelyurt’ta yerel seçimlerde kabak sizin başınızda patlayacak gibi görülüyor. Şu anda partinin bölgedeki en güçlü ismi olarak belediye başkanlığı için kolları sıvamakta yarar var değil mi? Hadi hayırlısı…

Sayın Serdar DENKTAŞ, genel başkanlığı tereyağından kıl çeker gibi kazandınız ama genel sekreterlik konusunda yaptığınız taktik hatası epey başınızı ağrıtacağa benziyor. Ayıklayın bakalım şimdi pirincin taşlarını!

Sayın Resmiye CANALTAY, siz her ne kadar belediye başkanlığına aday olmayacağınızı söyleseniz de bölgede bazı iş karıştırıcılar sizin adınızı kullanıp bundan rant elde etmeye çalışıyorlar. En iyisi bir basın toplantısı düzenleyip bu konuya bir nokta koymanız olacaktır.

Sayın Derviş EROĞLU,
görüşmeler konusunda devre dışı kaldığınızın farkındasınız değil mi? Şimdi önünüzde iki seçenek var, rest çekip lider olduğunuzu göstermek ya da sessiz kalıp siyasete devam etmek. Tercih sizin artık!

Sayın Osman TABAK, yerel seçimlerde bir kez daha Ahmet Benli’ye destek vermek için kulislere başladığınız görülüyormuş. Yeter ki soyadı Amcaoğlu olan birisi Gönyeli’nin yeni patronu olmasın değil mi? Sizden korkulur doğrusu!

Sayın Salahi HOCA, cezaevinde yaşanan olaylara biraz daha sessiz kalırsanız tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük olaylar yaşanabilir. Allah korusun ama bu tür olaylar yaşanırsa altında kalırsınız, bizden uyarması!

Sayın Hüseyin Avkıran ALANLI, geçen sene yapılan anketleri piyasa sürdüğünüze göre maddi sorunlar var demektir. Biraz paraya kıyıp yeni bir anket yaptırmakta yarar görüyoruz.

Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN, yerel seçimlerine start verdiğinizi ve bazı bölgelerde anket çalışmalarına başladığınızı duyduk. En doğrusunu yaptınız zira şu sıralar her türlü gaza gelebilecek kadar kafanız karışık.

Sayın İrfan DİNDAR, Dipkarpaz belediye başkan adaylığı konusunda herkes sizin adınızı beklerken siz taktik değiştirip oğlanı aday yapmaya karar verdiniz. Vardır mutlaka bir bildiğiniz değil mi?

Sayın Ali TEKMAN, Toparlanıyoruz Hareketi’ni bu defa öyle kızdırdınız ki Kudret hoca ve ekibi burnundan solumaya başladı. Yakında sansüre başlayacakları söyleniyor bizden uyarması!

Sayın Erdil NAMİ, Avustralya ziyaretinin epey verimli geçtiği ve KKTC’ye yeni yatırımcılar keşfettiğinizi duyduk. Demek ki o kadar yolu boşuna kat etmemişsiniz değil mi? Hem ziyaret hem ticaret bu olsa gerek!

Sayın Gürkan KARA, bugünden itibaren Meclis’te Sibel hanıma danışmanlık vereceğinizi öğrendik. Umarız meclis bahçesinde de sabahın erken saatinde vakitsiz öten horozlar başınıza dert olmaz. Kolay gelsin!

Sayın Hasan YÜCELEN, CTP’nin iten durdukları için gönüllü avukatlığa soyunmanız UBP’de memnuniyetle karşılanmış. Artık bundan sonrası aktif siyasete soyunmak olmalı değil mi?

Sayın Gülten KARANFİLOĞLU, yıllardır beklenen olmuş ve evliliğe ilk adımı atarak nişan yüzüğünü takmışsınız. Tebrik eder önce nikah sonra da bir ömür boyu mutluluklar dileriz.