KKTC Süper Ligi’nde Küçük Kaymaklı forması giyen 3 milli futbolcunun, Türkiye BAL Ligi’nde (Bölgesel Amatör Lig) mücadele eden Uşakspor ve Kastamonuspor’a bedelsiz transfer olması Ada’yı karıştırdı. KKTC’nin lisansları tanınmadığı için, Türkiye vatadanşı olan futbolcular sıfır bedelle Türkiye’de bir takıma transfer olabiliyor.

Ada’da gündem yaratan olay, Mustafa Yaşınses’in Kastamonuspor’a; Çağrı Kıral ve Musa Şanlıer’in de Uşakspor’a transferi ile patlak verdi. Küçük Kaymaklı yönetimi, futbolcuların kendilerine son dakikada haber vererek Türkiye’ye gittiklerini belirtti ve “Bizler yetiştirdik, ama onlar bedava olarak transfer oldu. Bizler arkadan bıçaklandık. Bu transferin bir bedeli olmalı” açıklaması yaptı.

Milliyet’e konuşan KKTC Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Spor Bakanı olan Serdar Denktaş ise “Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la görüşeceğim. Bu oyuncuların bedelsiz transfer olmaması gerekir. Bedava olarak transfer yapılırsa KKTC liglerinde oyuncu kalmaz. Bu doğru değil” açıklamasını yaptı.
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) da, TFF’ye bir mektup yazarak, “Futbolcuların bedellerinin ödenerek transferlerinin gerçekleşmesi gerektiğini” belirtti.

‘Hain değiliz’
KKTC’den ayrılma kararı alarak Türkiye’nin yolunu tutan Mustafa Yaşınses, Çağrı Kıral ve Musa Şanlıer, Küçük Kaymaklı yönetimine tepki gösterdi. BAL Ligi’nde top koşturmaya hazırlanan oyuncular, kendilerine “hain” dendiğini ifade ederek, “Bizlere önce ‘yolunuz açık olsun’ denildi. Biz kulübe haber verdik. Habersiz bir yere gitmedik” diye konuştu.

Maaşları 4 bin lira

Küçük Kaymaklı Başkanı Ali Başman da, futbolcuların transferlerine bir şey demediklerini ama "transferden son dakika haberleri olduklarını" belirtti ve şöyle devam etti; "Bizler bu çocuklara emek harcadık. Şimdi ellerini kollarını sallayarak Türkiye'ye gidiyorlar. Takımın 3 milli oyuncusu transfer olursa ben ligden düşerim. Bu oyuncuların yerine nasıl oyuncu koyacağım. Bizim istediğimiz oyuncuların bedellerinin ödenmesi. Türkiye ile KKTC arasında bu konuda bir anlaşma yapılmalı."

Küçük Kaymaklı Yönetim Kurulu Üyesi Buran Atakan, futbolcuları transfer eden Uşakspor ve Kastamonuspor’a ihtarname göndereceklerini belirterek, “Futbolcularımız ayartıldı, kaçırıldı. Bizler zaten izolasyonlar altında mücadele veriyoruz. Oyuncuların bedelsiz şekilde transferi bize büyük bir mağduriyet yaşatmıştır” dedi. Küçük Kaymaklı ile yollarını ayıran oyuncuların yarı profesyonel olan kulüplerinde aylık 4 bin lira maaş aldıkları öğrenildi. Üç futbolcunun yeni takımlarında ise yıllık ortalama 30 ile 40 bin lira arası ücreti alacağı kaydedildi. Küçük Kaymaklı, 14 takımın mücadele ettiği KKTC Süper Ligi’nde ikinci sırada bulunuyor.

Sefa Karahasan - Milliyet 
Editör: TE Bilisim