YENİDÜZEN Spor Servisi
K­Pet Süper Lig’in ilk yarısını en yakın takipçisi Küçük Kaymaklı önünde 9 puan farkla lider tamamlayan Yenicami, ikinci devre hazırlıklarına dün Yusuf Kaptan Sahası’nda başladı. Siyah beyazlıları ikinci devre öncesi yoğun bir tempo bekliyor.

Yenicami 13 Ocak Salı gününe kadar sadece bir gün dinlenecek, 9­13 Ocak tarihleri arasında Lefkoşa’da
kamp yapacak. Öte yandan Türkiye Bölgesel Amatör Lig takımlarından Ünyespor’a transferi gündemde olan Halil Turan takımda kalma kararı aldı ve dünkü çalışmada yer aldı. Siyah beyazlıların ikinci devre adına ilk hedefi ilk 5 karşılaşmayı kazanarak aradaki puan farkını açmak ve Kıbrıs Kupası’nı müzesine götürmek.

Altay: “Mental rahatlık yaşamamalıyız”
İkinci devrenin ilk çalışmasında Yenidüzen’e açıklamalarda bulunan Yenicami Teknik Direktörü Turan Altay, en yakın takipçileri Küçük Kaymaklı ile aralarında 9 puanlık farkın mental olarak kendilerini rahatlatmaması adına takıma gerekli uyarıları ve konuşmaları yaptıklarını belirtti. “Dokuz puanlık fark bizim için mental problem yaratabilir” diyen Altay “Futbolda beyinde birçok şeyin bittiğine inanan biriyim. Puan fakrının herhangi bir rahatlık vermemesi adına gerekli uyarılarımızı ve konuşmalarımızı her antrenman yapıyoruz. K.Kaymaklı’nın 2 futbolcusunun yurt dışına gitmesi, kadro açısından sıkıntı yaşayacaklarını düşünmek, mental problemi daha da büyütebilir. Bizi birçok takımın iç meselesi ilgilendirmiyor.” şeklinde konuştu.

İlk hedef 5 maçta 15 puan

İkinci yarının ilk 5 karşılaşmasında 15 puan hedefini koyduklarını ve bunu başarmaları halinde farkın açılacağını ve rahatlayacaklarını söyleyen Altay “İlk 5 hafta bizim için önemli. Beş hafta için 15 puan gibi bir hedef koyma düşüncemiz vardır. Bu puan farkının daha fazla açılacağını ve daha rahat bir pozisyona gireceğimize inanıyoruz. Böyle bir hedef koyduk. İkinci devreye kendi sahamızda Lapta maçı ile başlayacağız. Bu 5 haftanın iki tanesi Serdarlı ve B.Bağcıl deplasmanı. Lapta, Çetinkaya ve Lefke maçları kendi sahamızda. Bu maçların hepsi önemli. Bu 5 haftayı kayıpsız geçersek bizim için iyi bir başlangıç olacak ve iyi bir puan avantajı yakalayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Herhangi bir transfer yapmayacaklarını ve birçok oyuncularına talep olmasına rağmen yolları ayırma
düşüncelerinin olmadığını söyleyen Altay “Herhangi bir oyuncumuzla yollarımızı ayırma gibi bir düşüncemiz yok. Bir şartla; oyuncularımızdan bir tanesi bize gelip mutlu olmadığını, ayrılmak istediğini söylerse yardımcı oluruz” diye konuştu.

“Kariyerimde kupa şampiyonluğu yok”
Futbolculuk ve antrenörlük kariyerinde Kıbrıs Kupası’nı kazanamadığını ve bu yıl hedeflerden bir tanesinin bu olduğunu belirten Altay “Ben Kıbrıs Kupası hazını gerek futbolculuk gerek antrenörlük yaşantımda yaşamadım. Tabi bunun kaderle falan ilgisi yoktur. Muhakkak hatalarımız olduğu için kazanamadık. En son final oynayıp kaybettik. Ama bunu bu yıl başarmak istiyoruz. Başaracak güce sahip, kendine inanan bir ekibimiz vardır. İnşallah buna bu yıl son veririz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yoğun tempo başladı
Yenicami dün yaptığı çalışma ile birlikte yoğun bir hazırlık dönemine girdi. Siyah beyazlılar çalışmalarını Salı gününe kadar sürdürecek. Çarşamba gününü izinli geçirecek olan Yenicami,


Perşembe ve Cuma günü yapacağı antrenmanın ardından Lefkoşa Merit Otel’de kampa girecek. Cumartesi günü sabah çalışmasının ardından öğleden sonra Yalova ile Güzelyurt’ta bir hazırlık maçı oynayacak olan Yenicami, Pazar, Pazartesi ve Salı gününü çift idmanla geçirecek ve kampı noktalayacak.
Editör: TE Bilisim