Kolay mı…!!!

Bugün en köklü partilerimizden biri olan CTP’de hasat zamanı yaşanıyor.

Başbakan istifa noktasına geldi. Belki de bu yazımın yayınlandığı zaman başbakan Özkan Yorgancıoğlu istifası daha da netleşecek. Dün basında yer alan haberlere göre Özkan Bey için istifa kararı gündemdeydi. Her ne kadar kendisi de yalanlasa bile en yakınındakiler Özkan beyin istifa etmesi yönünde karar üretilmesinden yanaydı.

Uzun süre Özkan beyin başarısızlıklarını kaleme aldık. Eleştirilmekten hoşlanmayan Özkan Yorgancıoğlu’nu İrsen Küçük vakasına benzettim hep. Yani İrsen beyde zamanında UBP içerisinde yarattığı başarısızlıkların bedelini sandıktan çıkmayarak ödemişti. Bugün Başbakan Özkan Yorgancıoğlu bir seçim olsa sandıkta kalacak kadar başarısız işlere imza atmış, söylediği hiçbir icraattan netice alamadığı gibi hiçbir çare de üretmemiştir.

Özkan Bey özünde iyi insan olabilir. Ama başbakan olan birisinin iyi insan olması yeterli değildir. Bugün liderlik özelliklerine sahip insanlar sergiledikleri duruşla bir yere gelebilirler ama eğer liderlik özelliklerine haiz olmayan kişi isiniz oturduğunuz koltuğu da doldurmuyorsanız eninde sonunda halk sizi o koltuktan eder.

Bugün cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çıkan sonuç ortadadır. Özkan Beyin çalışmalarının sonucu tam bir fiyaskodur. Yani Sibel Sibel resmen harcanmıştır. Bu seçimde CTP’nin kendi içerisindeki kurmaylarının aldığı kararla sonuç bu olmuştur. Bağımsız bir aday arkasına halkı alarak Sibel Siber ile başa baş yarışmış ve hemen hemen ayni oy oranını alarak CTP’deki son durumu ortaya koymuştur. CTP’nin kaybettiği an bu andır. Belki de CTP’nin kaybetmesi kendileri adına bir toparlanma için önemli bir sebeptir ama cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan bu tepki ve kızgınlık yarının şekillenmesinde önemi rol oynayacaktır.

Bilerek ve isteyerek CTP’de çöküş yaşatılmıştır. Kaldı ki bugün çok önemli oy alarak CTP’nin gücünü kıran Kudret Özersay ve Mustafa Akıncı büyük bir başarı göstererek bu seçimin galibi olmuştur. Seçimde büyük bir tepki ortaya koyan sessiz çoğunluğun ikinci turda ne yapacağını bilemiyorum ama bugün sandığa gitmemenin ne kadar büyük bir hata olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Halkımız düşündüğü ve savunduğu fikirlerin yaşatılması adına bir karar alamadığı sürece sorun yaşanmaya devam edecektir.

Özellikle bu seçim CTP için hüsrandır. CTP kendine gelmek adına bir takım çalışmalar başlattı. Yaşanan bu hüsranın ardından yapılan gizli gizli yapılan toplantılar, görüşmeler ve bir takım özel telefon görüşmeleri CTP için neler olabileceği yönünde alınacak kararla belli olacak; her ne kadar karar çok önceden alınmış olsa bile.