Evet Hükümet her ne kadar sansasyonlu bir koalisyon kursa da güven oyu alarak ilk adımı attı.

Yapılan oylamada 35 vekil hükümete kabul oyu kullanırken, 9 vekil ret oyu kullandı.

6 vekil ise genel kurula katılmadı. Genel kurula katılmayanların bazıları DP kanadındandı. Doğaldır ki bu hükümete DP’nin güven oyu vermesini bekleyemezdik. Yani her şey normal seyretti.

Bu hükümet öyle ya da böyle kuruldu. Ağır aksak da devam etmek zorunda. Hiçbir şekilde başarısızlık kabul edilemez. Uyuşmalarını belki bekleyemeyiz ama orta yol bulunarak hareket edileceğinden eminim.

Bu sınav tamamlandı. Şimdi sıra UBP’nin Genel Başkanlık sınavında. Önümüzde 3 ay gibi bir zaman var. bu süreçte Genel başkanlık yarışı için öne çıkan isimler var. her ne kadar adaylıklarını açıklamasalar da isimler az çok belli.

Genel Başkanlık koltuğunda oturan Hüseyin Özgürgün’ün karşısında Ersin Tatar, Nazım Çavuşoğlu, Ünal Üstel ve kendi ağzından işittiğimiz Zolru Töre de çıkmaya niyetli.

Gerçek anlamada ciddi bir yarış olacak. Hüseyin Özgürgün’ün kaybetmesi için güç birliği söz konusu. Yani şuan aday çıkacak olan isimler, bu üç aylık süreçte kenetlenebilir de. Amaç Özgürgün’ün o koltuktan kaldırmak. Bunun ileriki günlerde nasıl seyredeceğini hep birlikte göreceğiz. Sürpriz adaylar da çıkma olasılığı varken tek yumruk olma düşüncesi ters tepebilir. Yani Hüseyin Özgürgün’ün hedefleri var. Bu hedeflerin Genel Başkanlıkla kısıtlı kaldığını düşünmüyorum. Özgürgün hedef koyarken ayni yerde saymak yerine daha iddialı bir konum için adım atacak. Belki de Genel Başkan adayı dahi çıkmayarak Tahsin Ertuğruloğlu’nu öne çıkarıp hedefine bir adım daha da yaklaşacaktır. Özgürgün dört yıl sonra gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı’na adaydır. Bu ciddi ve bir o kadar da iddialı bir gerçektir. Yani bugün ona tek yardım edecek olan Tahsin Ertuğruloğlu’dur.

Tahsin Ertuğruloğlu Genel Başkan adayı çıkar ve bu süreç de aleyhine işlerse, Genel başkanlığın ardından seçimlerde Başbakanlığa oynayacak ve önümüzdeki siyasi süreçte zirve yapacaktır. Böylelikle Özgürgün’ün de Cumhurbaşkanlığı için zorlanmadan aday çıkabilecektir. Hal böyle iken, Genel başkanlık için nasıl Tahsin Ertuğruloğlu bir ihtimalse Faiz Sucuoğlu da bir ihtimal olarak vardır. Yani Faiz Sucuoğlu’nun aday çıkması demek Hüseyin Özgürgün’ün bir başka formül üretmek zorunda kalması demektir.

Faiz Sucuoğlu her ne kadar bakanlık alsa da hedeflerinde hep Genel Başkanlık vardı. Bir anda bu başkanlığı göz ardı edeceğini düşünemem. Tabi ki tüm bunların yanında hırslı iki aday daha olduğunun da altını çizmek isterim. Çavuşoğlu ve Tatar. İkisi de güçlü ve hırslı.

İşin özüne gelince. Bu seçim hiç de öyle beklendiği kadar kolay olmayacak.