Önce sayfadaki fotoğrafları inceleyin lütfen;
Meclis’in bahçesinde çekilmişler…
CTP’nin yeni yıl piyangosunda büyük ikramiyeyi kazanan vatandaşı da çağırmışlar oraya, anahtar teslimi için.
CTP MYK üyesi İsmet Akim ve Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, büyük bir keyifle teslim ediyorlar aracı…
Başka da CTP’li bir yetkili yok!
Hadi teslim töreninde Meclis başkanı ya da Başbakan olsa, çok yoğun oldukları için meclis bahçesi tercih edildi deyip, biraz müsamaha göstereceğim ama yoklar işte!

Şimdi bu görüntü, CTP tarafından değil de UBP’nin hükümet olduğu bir dönemde yaratılsaydı ki UBP daha iki sene önceki yılbaşı ikramiyesini bile temize çıkaramadı, ne olurdu biriyor musunuz?
CTP’ye yakın yayın organları ve yazarlar ortalığı ayağa kaldırır, “meclisi ele geçirdiler” diye günlerce manşetten işlerdi konuyu…
Meclis’i Dingo’nun Ahır’ına benzetirler, kıyameti koparırlardı…
Şimdi elbette bunu yapamazlar!
Çünkü, Mercedes CTP’li, verenler CTP’li alanlar CTP’li!

İşin ucu tabi ki hepimizin çok sevdiği ve taktir ettiği Meclis Başkanı Sibel Siber’e dokunacak…
Dokunmakta zorunda!
Bu görüntüyü nasıl izah edecek doğrusu şahsımız adına çok merak ediyoruz!
CTP’li bir MYK üyesi, bir de ilçe başkanı kimden izin aldı da parti piyangosunda kazanan talihliye aracını Meclis bahçesinde veriyor?
Bunun bir izahı olmalı değil mi ama?
Eğer izah edilmezse, bundan sonra parti kermesleri de burada yapılır, gençlik kollarının tavla turnuvaları da…
Ne yani onların başı kel mi?

Evet, pek değerli Sibel hanımcım;
Bu görüntünün mutlak bir izah tarzı olmalı değil mi?
Yanıtlayacağınızdan da hiç kuşkumuz yok!
Çünkü biz sizi hala mevcut siyasilerden çok daha farklı olarak gördük ve görmeye de devam etmek istiyoruz…
Vatandaşın bile meclise artık randevu ile girdiği bir süreçte, nasıl olur da CTP etkinlikleri yapılmaya başlanır?
Sizin buna izin verdiğinizi hiç sanmıyoruz!



Asgari ücret konusu!


“Geçen Yıl brüt 1415 TL olan asgari ücret 794 Amerikan Doları ediyordu.
Bu yıl yeni zamlanan ve 1560 TL brüt olan asgari ücret 742 Amerikan Doları ediyor.
Tüm temel unsurların dovizdeki artışa göre zamlandığını düşündüğümüzde sanırım bunun ne anlama geldiğini hepimizi daha iyi yorumlayabiliriz…”

(Mehmet HARMANCI)



Karar aldılar ama…

“Bakanlar Kurulu yaklaşık İKİ AY ÖNCE ivedilikle hayata geçirmeyi kararlaştırdığı bir "proje"yi onaylamıştı:
--Kamu kurum ve kuruluşları ve belediyelerin ELEKTRİK borçları 0-120 ay vade ile;
--Gerçek ve tüzel kişilere ait ELEKTRİK borçları ise 0-36 ay vade ile yeniden yapılandırılaCAK;
Şeffaflığa önem verdiğini söyleyen hükümetimize sorduğumuz soru basit:
O günden bu güne hangi kurumun, hangi belediyenin, hangi özel kişinin, hangi tüzel kişinin elektrik borcunu kaç yıllık vade ile yapılandırdınız?
Bu kararınızı uyguluyor musunuz?
Yoksa ivedi olarak yürürlüğe konulan sadece elektrik ZAMMI mı?..”

(Kudret ÖZERSAY)


MESAJ KUTUSU


Sayın Sibel SİBER, meclis avlusundaki CTP piyangosu görüntüsü ne meclise yakıştı ne de sizin gibi bir meclis başkanına. Siz hala kredisi tükenmemiş siyasilerimizin başında geliyorsunuz. Size güvenenleri lütfen hayal kırıklığına uğratmayınız!

Sayın Derviş EROĞLU, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’den sizin de hayli rahatsız olduğunuzu öğrendik. Değişim için biraz daha bekleyin ki dostlar alışverişte görsün. Ne yazık ki kendisi ikinci kez ayağına gelen fırsatı tepti.

Sayın Faik DAĞAŞTI, üyelerin beşte biri imza topladığı halde Müteahhitler Birliği’ni genel kurula götürmüyorsunuz ve yasaları hiçe sayıyorsunuz. Bu işin sonu poliste bitecek gibi görülüyor, bizden uyarması!

Sayın Özkan YORGANCIOĞLU, seçim öncesinde makam sözü söz verdiğiniz Türkiye kökenli partililere seçim sonrası selamı sabahı bile kesmişsiniz. Yerel seçimlere az bir süre kala hiç de doğru bir strateji değil, haberiniz olsun…

Sayın İrsen KÜÇÜK,
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sırf Derviş beye zarar vermek için adaylık çalışması yaptığınız gözlemleniyormuş. Yakında UBP’de başkan münhali açılacak bizce ilk onu deneyin.Pazartesi akşam ki yemek kulağımıza gelmedi sanmayın sakın!

Sayın Ünal AKİFLER,
devlette size önerilen bir yönetim kurulu üyeliğini kabul etmediğiniz ve bundan böyle devletle işiniz olmayacağını söylemişsiniz. Demek ki sizin gibi insanlar daha tükenmemiş, tebrik ederiz…

Sayın Cemal BULUTOĞLULARI, devletten alacağınız olun yüklü miktardaki parayı hala alamamışsınız. İnsanın parasıyla rezil olması böyle bir şey mi acaba? Aman sinirlerinizi bozmayın, biraz daha bekleyip bayramlık ağzınızı açmayın…

Sayın Osman KURT, basın kartı müracaatlarında bu sene haddinden fazla işleri sıkı tuttuğunuz yönünde şikayetler geliyor. Bu arada sürekli basın kartı sahipleri listesinde unuttuğunuz bazı isimler de epey kızgın bilesiniz…

Sayın Bengü ŞONYA, 20 yıldır genel başkana verdiğiniz uyarı mektuplaır bir hayli merak uyandırmış. Bunları kamuoyuna ne zaman açıklayacağınız dört gözle bekleniyor.

Sayın Teoman KURAN, UBP’nin seçim harcamalarıyla ilgili komite raporunda sizin de adınızın epey anıldığını duyduk. Umarız hakkınızda güzel şeyler yazılmıştır. Ersin beye bir sorun bakalım neler var?

Sayın Harun DENİZKAN, Realist’in yayına başlama tarihini 13 Ocak olarak belirlemişsiniz. 56 sayfa renki gazete biraz fazla tuzlu olmayacak mı? Hadi bakalım bileğinize kuvvet, Allah utandırmasın artık…

Sayın Sunalp TÜRKEL
, yani sizi yıllardır tanımasak dini eğitim konusunda söylenenlere biz de inanacaktık. Demek ki kamuoyu bu konularda biraz fazla hassas değil mi? Dinden imandan şimdiye kadar kim zarar görmüşse artık…

Sayın Hasan SADIKOĞLU,
İskele belediye başkan adaylığından halen vaz geçmediğinizi ve şansınızı sonuna kadar deneyeceğinizi öğrendik. Halil başkanı saf dışı etmek biraz zor ama artık gazanız mübarek olsun…

Sayın Börke KAŞİF, müteahhitlik dıyında başka işlere de girdiğinizi ve önemli kişilerle ortaklık yaptığınızı duyduk. Hayırlı işler, bol kazançlar dileriz.

Sayın Hasan ÇAKMAK, “Benim Gözümden” adlı sesli kitabınız başka bir ülkede yayınlansaydı devlet sizi omuzlarına alır bir de madalya ile ödüllendirirdi. Bizimkilerden hala ses seda yok değil mi? Hiç şaşırmadık doğrusu! Çok başarılı bir çalışma olmuş tebrik ederiz.

Sayın Ömer TERZİOĞLU, kız kardeşinizi kaybetmenizi üzülerek öğrendik. Merhumeye Tanrı’dan rahmet size ve aileye sabır ve başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler nasip etsin.

Sayın Özdemir TOKEL, İstanbul’da yeme içme anılarınızı sosyal medyada paylaşmayı abartınca bell iki göze geldiniz. Paçavranın en büyük ilacı limon ile sarımsaktır. Denemeniz şddetle tavsiye olunur. Bir süre kimseey yanaşmayın yeter…

Sayın İlkay ASLIM, 51’nci yaşınızı kutlar ailenizle birlikte sağlıklı ve mutlu nice yaşlar temenni ederiz.Yarım asır nasıl da çabuk geçti değil mi?

Sayın Ali YÖNEL, yıllardır özlemle beklediğiniz emeklilik günleri nihayet kapıyı çaldı. Ama bizim tanadığımız kadar siz boy durmaz ve muhakak bir şeylerle meşgun olursunuz. Sağlıklı ve mutlu bir dönem dileriz…




Günün Fıkrası

Meclis kapısı

Meclis Genel Kurul Salonu'nun giriş kapısının tamiri gerekiyormuş. Konuyla ilgili bürokrat, iki ayrı firmadan marangoz davet ederek kapıyı göstermiş, fiyat istemiş... Birinci marangoz:
"5000 TL olur bu iş." demiş... "2000 TL malzeme, 2000 TL işçilik, 1000 TL da kâr..."
Bürokrat ikinci marangoza dönmüş:
"Siz aynı işi kaça yaparsınız?"
"25000 TL..."
"Nasıl olur bu kadar fiyat farkı?"
Marangoz hemen cevaplamış:
"10.000 TL bana, 10.000 TL size..." demiş ikinci marangoz, "5.000 TL'de bu arkadaşa veririz kapıyı yapar..”