Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu derler ya, çok doğru…
Bizim mesleğe de cuk diye oturuyor bu söz!
Kimi teknolojiyi sırf meslek gelişimi ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek için kullanıyor, kimi de teknolojinin harikalarını maddi ve manevi ranta çevirmek, tehdit etmek, santaj yapmak ve kelle almak için...

Son dönemde bir çok siyasi ya da bürokrat kesimde korku haline geldi teknolojinin korkutucu boyutlar ulaşması…
Meslek hayatımızda, bizim aradığımız ya da bizi arayanlar ‘sesimi kayıt altına alıyor musun’ diye sorar oldu…
Çünkü moda ya artık, ya kayıt cihazı ya da cep telefonlarıyla kayıt yapıp, bunları ya başkasına dinletmek ya da kötü amaçlar için kullanmak!

Bazen ofisinize birileri girer ve elinde ya bazı video görüntülerinin ya da ses kayıtlarının olduğunu iddia edip, bunları yayınlar mısınız dile sorarlar…
Bel altı görüntüler, siyasilerin ya da iş adamların konuşmalarını dinletirler…
Çünkü kötü niyetlidirler, bunun ardında mutlaka bir çıkarları vardır ve insanların özel hayatlarının ta köküne kadar inerler…
Ne için, intikam, ihtiras ya da para için!

Ülke son bir aydır İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın yaptığı bazı görüşmelerin ses kayıtları ile çalkalanıyor…
Sayın Talat ses kayıtlarını kimin yaptığını biliyor, polis biliyor ama açıklama yok!
Ne garip bir memleket değil mi ama?
Onlar bildikleri halde açıklamıyor ama memleket küçük işte!
Söyleme dostuna, söyler dostuna misali…

Bize sızan haberlere göre, ne üzücüdür ki bu işin ardında bir gazeteci var…
Üzücüdür çünkü, zaten basın meslek etiğinin ayaklar altında olduğu bir dönemde bu işlerin arkasında meslektaşlarımızın olduğunu öğrenmek bizi derinden yaralar…
Ama mesleği ne olursa olsun;
Her ne kadar, konuşulanları ses kaydı yapmak yasal olarak bir suç teşkil etmese de eğer kötü amaçlarla yapıldıysa ve bu ispatlanırsa bal gibi suçtur…
Ayrıca bunu yapanlar da mesleğin yüz karasıdır…

Sözümüz sayın Talat ile polis yetkililerinedir…
Basına manşet olan, toplumda infialle karşılanan bu olayın ardındakini ya da ardındakileri açıklayın ki, gazeteciliği evcilik oyunu zanneden bazı gazeteci müsveddeleri deşifre olsun ve toplum bunları ayıklayıp, dersini versin!


“Bir defaya mahsus, barış için Talat”
Bir takım UBP’liler yeni sloganlar üretmeye başladılar.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun 2015 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası aday olmasına karşı parti içinde örgütlenmeye çalışan bazı UBP’liler Eroğlu’nun önünü kesmek için “Bir defaya mahsus, barış için Talat” sloganını yaymaya başladılar.
Seçimlerde Talat’a oy verilmesini isteyen partililer böylelikle Eroğlu’dan intikam almayı düşünüyorlar.



Okur şikayeti
“300 ton su boşuna gidiyor”


“Sn. Levent bey,
İskele sahiline yapılan ve uygulanan emeğin maddi manevi değeri büyük.
Son günlerde yapılan bazı yanlışlıklar bölge halkını rahatsız etmektedir. Bunların başında döşenen su tesisatları ve fıskiye sistemlerinin bir şekilde kullanılamaz hale gelerek 20.000 TL civarında zarar meydana gelmesi.
Bir diğer konu ise, günde 300 ton sunun çimlere verilmesidir.
Proje tamamlanma aşamasına daha 4, 5 yıl zaman varken bu yapılan çimleme ve sulama işlemi tamamen yanlış bir zamanlamadır.
Yaz dönemlerinde sıklıkla su sıkıntısı yaşayan bölgenin, çimler için 300 ton su kaybına uğraması hoş karşılanacak bir durum değildir.
Aynı bölgede su sıkıntısı çeken yerleşim yerleri bulunurken yapılan bu zamansız kullanım israfdan başka bişe değildir. Bu konuya yer verirseniz sevinirim…”

(İsmi mahfuz)



Talat’a yakışmadı!

KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu için ‘iç entrika uzmanıdır’ dedi!
Bununla da yetinmeyip, Kıbrıs konusunda hiçbir bilgisi olmadığını ekledi…
Sayın Talat’ı sayar severiz, kim bilir belki de 2015 yılındaki seçimlerinde oyumuzu da kendisine veririz, bu ayrı konu.
Ama eski bir Cumhurbaşkanının, mevcut Cumhurbaşkanına ‘entrikacı’ demesi hoş kaçmadı.
Ayıpladık kendisini!


GÜNÜN FOTOGRAFI



MESAJ KUTUSU

Sayın Gülsün YÜCEL
, dünkü yazımızı dikkate alıp konu hakkında araştırma başlattığınızı duyduk, hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz. Hele de bu ay sonu arazinin boşaltılma kararınızdan dolayı tebrik ederiz.

Sayın Mehmet Ali TALAT, ses kayıtlarınızı eline geçiren ve basına dağıtan kişi ya da kişilerin şifresi çözülmeye başladı. Ancak bu konuda sizi yanlış yönlendirmeye çalışanlara dikkatinizi çekmek isteriz.

Sayın Sibel SİBER, tarım arazisi adı altında Girne yamaçlarında arazi alan ve havuzlu villa diken kişilerin listesini hala basına vermediniz. Giderayak diyoruz şu torpilli kişileri bir deşifre etseniz de merak edenler rahat etse, fena mı olur?

Sayın Çelebi ILIK,
partiniz bir bakanlığın özel kalem müdürleri listesine sizi de koymuş diye duyduk. Daha fazla detay için müracaat Serdar bey ve kurmayları. Ama sakın heyecan yapmayın…

Sayın Suphi HÜDAOĞLU, TDP tabanında sizin genel başkanlığınız ön plana çıkarılmaya başlandı. Bu konuda partili neredeyse ikiye bölünmüş durumda. Ha keşke nazlanmayıp da seçimlerden çekilmeseydiniz, şimdi işiniz daha kolay olacaktı.

Sayın Kemal Deniz DANA, Lefkoşa’da özellikle düğün salonları bölgesi diye bilenin fuar yanında ses kirliliğinden şikayetler yoğunlaşmaya başladı. Üç düğün salonu aynı anda sesi yükseltince bölge halkı çılgına dönüyormuş bilesiniz.

Sayın İrsen KÜÇÜK, yazılı istifa etmeden partinizi kurultaya götürmek parti içinde bazı endişelere neden oldu. Olası bir koalisyon hükümetinde bakanlıkların belirlenme yetkisinin elinizde olması için böyle bir taktik geliştirdiğiniz düşünülüyor. Yine nelerin peşindesiniz acaba?

Sayın Türkay TOKEL, sizin için haberler bugün çok iyi değil. Güzelyurt’ta kendilerine Has DP’liler diyen bir gurup bakanlığa getirilmeniz durumunda bayrak açmaya hazırlanıyorlar. Onların gönüllerini almakta yarar var.

Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN,
dün bir grup partiliniz aradı genel başkan olmadan ülke halkına bir özür borcu olduğunuzu hatırlatıp size iletmemizi istediler. Haksız da değiller yani değil mi?

Sayın Şerife ÜNVERDİ, aktif siyasetten elinizi eteğinizi çekip kendinizi tekrar mesleğinize adayacağınız söyleniyor. Hayırlı ve uğurlu olsun…

Sayın Mehmet ÇAKICI,
TDP genel başkanlığına bir dönem daha aday olacağınızı yakın dostlarınızla paylaşmaya başlamışsınız. Bir de resmi açıklama yapın da kamuoyu doğru bilgi alsın.

Sayın Nediye ERDOĞAN, ameliyatınızın başarılı geçtiğini memnuniyetle öğrendik. Büyük geçmiş olsun diyoruz. Bu arada eşinizin moral dopingini de unutmamak lazım. Allah mutluluğunuzu artırsın.

Sayın Sami ÖZUSLU, sizin için 45’lik bir plak hediye aldım en kısa zamanda buluşalım. Yeni yaşınızı biz de kutlarız. Daha yolun yarısı bile değil, mutluluklar sizin olsun…

Sayın Halil ORUN, İskele kıyılarındaki toprak yola araçlarını koyan vatandaşları polise şikayet etmek yeni moda mı oldu? Hani sahiller kimsenin değil sadece vatandaşındı?

Sayın Ali Rıza USLUER,
Lefkoşa’da sağlık kontrolünden geçtiğinizi ve sağlığınızın eskisinden çok daha iyi olduğunu sevinerek öğrendik. Bir de siyasetten vazgeçseniz 20’lik delikanlı gibi olacaksınız.

Sayın Raşit PERTEV, Acapulco’da aile boyu tatilde görülmüşsünüz. Siyasetten uzak olunca tatilin tadı başka oluyor değil mi? Bu arada hayli kilo aldığınız da tespit edilmiş, spora ağırlık vermekte yarar var.

Sayın Özay ÖYKÜN, seçimler artık geride kaldı bundan sonrasında ileriye bakmakta yarar var. Bölge halkı eski tebessümlü yüzünüzü özlemiş sitem ediyor.

Sayın Tevfik GÖREN, üçüncü çocuğun kız olacağını öğrenince sevinçten epey heyecan yaptığınızı duyduk. Sağlıklı bir doğum süreci dileriz.


Günün Fıkrası

Yirmilik

Adamın biri arabasıyla şehirler arası yolda seyahat ederken trafik polisi durdurur.
"İyi Günler beyefendi, ehliyet ruhsat lütfen", der.
Adam: "Buyrun" der ve uzatır.
Trafik polisi bakar: "Yangın söndürücünüz var mı?"
Adam: "Var" der, gösterir.
Polis: "İlkyardım çantası?"
Adam: "Var" der, yine gösterir.
Polis: "Zincir" diye sorar, adam gösterir.
"Takoz?"
"Var."
"Çekme halatı."
"Var."
Polis dayanamaz:
- Mezdekenin kaseti der var mı lan?" der.
Adam güler "O da var" der, kaseti gösterir.
Polis:
- Tak o zaman teybe.
Adam takar, polis oynamaya başlar. Adam gülerek: "Memur bey, napıyosunuz" der.
Polis adama döner:
- Eşşek diilsin, bi yirmilik takarsın artık!