Serdar Denktaşı severim.Kalbinin  temiz yüreğinin samimi olduğuna inanırım..90 lı yıllarda siyasete giren ve neredeyse 30 yıldır ülke siyasi yaşamının içerisinde bulunan  Serdar Denktaş kim nederse desin çıraklık kalfalaık döneminden sonra İyi usta olup olmadığını zaman gösterecek ama  haliyle şimdi ustalık döneminde.

İyi bir hatip olması  ,duygusallığı , insan sevgisi gibi  meziyetlerine rağmen özellikle bir yönü zayıf kalmış.

Acele karar vermesi.Belki iş, özel ve siyaset yaşamında başarılı üç beş  dostundan fikir almaması.

30 yıla yaklaşan sivil toplum örgütü yaşamıma baktığımda öğrendiğim en önemli şey ne diye geriye dönüp baktığımda hiç kuşkusuz kollektif çalışmanın ve birlikte karar almanın önemi  diyebilirim.

Günlük yaşam içerisinde özellikle sivil toplum örgütlerinde çalışırken ve özellikle başkanlık yaparken  bazen öyle durumlarla karşılaşırsınız ki anlık hemen karar alıp süratle bunu   kamuylada paylaşmak belki  birilerini haberdar etmek durumunda kaldığınız olaylar yaşayabilirsiniz.

Yönetim kurulunu topla karar al  basın açıklaması hazırla bunu basın ile paylaş ile koşuştururken süreci kaçırabilirsiniz.

Ve şöyle dersiniz.Hemen kendim nasıl görüyor ve hissediyorsam bir karar vereyim ve bunu kamuoyu ilede paylaşayım.Nasıl olsa benim düşündüğüm doğrudur. Bundan farklı düşünecek olan olacağını sanmıyorum.En doğrusu bu .

Dediğim zamanlarda hata yaptığımı gördüm.

Ve birçok fikirle ayni masaya oturduğum zamanlarda  benim düşündüğümden çok daha iyi fikirlerin ortaya çıktığına şahit oldum.Anlık ,kimseye danışmadan karar verdiğimde hata yapabileceğimide anladım.

2010 seçimlerinde bağımsız adayı destekleyen onunla köy köy dolaşan Demokrat parti meclis üyelerine  rağmen seçim mitinginde UBP adayının elini kaldıran bir parti başkanı .Hatamı .

Hata.

Çünkü o parti meclisi içerisinde sırf bağımsız adayı desteklemek için UBP den ayrılan ve DP formasını giyen çok saygın kişiler  vardı.Onları seçim sonrasında partininde büyümesine olanak  sağlayacak kalıcı olarak UBP’ den DP’ ye katmak vardı.Olmadı.

2013 Seçimlerinde UBP den ayrılan Milletvekillerini DP içerisine katarak tek başına İktidar hedefledi.Onlara Bakanlık verdi. Birçok kurumda Yönetim kurulu üyeliklerine dokunmadı.Hep UBP dedi.

2014 Cumhurbakanlığı seçimlerinde 1. Turdada 2. Turdada UBP ‘nin lideri Sayın Derviş Eroğlunun en büyük destekçisi oldu. DP'nin  neden ve kime karşı kurulduğunu unuttu.Seçim 2. Tura kaldığında Hüseyin Özgürgün sus pus olurken o en önde Derviş bey için yine UBP dedi.

Ve hazin sonuç 3 sene sonra geldi.

2017 Milletvekilliği genel seçimlerinde istediği oldu UBP %35 oy alırken DP %7.83 de  kaldı.

2.5 dan 3. vekili zar zor elde etti.

Şimdi yeni bir süreç yeni bir seçim .2018 Belediye başkanlığı seçimleri için yarış var.

Ve sevgili Serdar Denktaş UBP ile küs.Darılmış.Konuşmuyor.UBP ye oy vermeyin diyor.Hadi destekleyin diyerek .Birçok DP liyi UBP’ye kaptırdığını unutarak .

Her ilçede ve köyde UBP adaylarının kazanmaması için CTP olsun Halkın partisi olsun işbirliği yapıyor.

Neden belli.

Cumhurbaşkanlığı adaylığında sağın ortak adayı olarak çıkmak  için güvendiği Hüseyin Özgürgün kendisine sırt çevirmiş.UBP’ liler kendisine sırt dönmüş.

Diyebileceğim şu ki.Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermişde .Sen ne yazık ki sütten ağzının yandığını her seferinde unutmuşsun be başkan.