Aday olanların seçim yorgunluğu devam ediyor…
Seçilemeyenler ya da kıl payı vekil olmayı kaçıranların bir çoğu hala evlerinden çıkmadılar, bir çoğu telefonlara da bakmıyor.
Kolay değil, iki ay boyunca sokakları arşınlayan ve oy isteyen, gece oldu mu da yastığa başlarını koyup da kendini vekil olarak hayal edenler, meclis dışı kalınca onca emeğe mi üzülsünler yoksa hayallerin gerçekleşememesine mi?
Kazananlar ise hele de daha çiçeği burnunda vekilseler çoktan çıktılar dışarıya…
Yürüyüşleri de değişti, selam verişleri de…
Onları da anlamakta hiç güçlük çekmiyoruz…

Malum bizde seçim oldu mu hemen ertesinde seçim rüşvetleri konuşulur…
Şimdiye kadar hiç belgelenememiştir ama son bir iki gecede valizlerle para dağıtılır, operasyonlar yapılır.
Bu kez de aynı söylentileri duyuyoruz ama hayret edemiyoruz, çünkü bir şekilde alıştık, alıştırıldık…
İşin kötüsü benimser olduk, kabullendik…
Özellikle kaybedenler, seçimlerde nasıl paralar dağıtıldığını anlata ahlata bitiremiyor ama iş isim vermeye geldi mi ağızları bıçak açmıyor!

Bir de çok etik sayılmayan listeler var…
Buna da alışkınız ama böylesini de ilk gördük…
Belki bizim siyasiler belki de başkaları ilk kez dini siyaset malzemesi yaptılar…
İşte o listelerden bir tanesi seçimlere iki gün kala Cuma günü bir cami çıkışında dağıtılmış, ricacı olmuşlar…
Kimi listeyi alıp cebine atmış, kimisi çöpe…
Bazıları da bize gönderdi, Allah’ın evi olarak bilenen cami önlerinde dağıtılan listelere isyan etti.

Seçilmesi arzu edilen vekiller bu listeye göre şöyle sıralanmış;
Fikri Ataoğlu
Hakan Dinçyürek
Feridun Güven
Mehmet Ersöz
Hasan Esen
Ramazan Gündoğdu
Sunat Atun
Turgay Avcı
Dursun Oğuz
Suat Durdu Bora
Asım Akansoy
Osman Cevit
Ahmet Fürkan





Yine transfer iddiaları!

Lefkoşa kulisleri seçimlerin hemen ardından milletvekili transferi ile çalkalanmaya başladı.
Kazanan bazı vekillerin daha yemin edip mazbata bile almadan parti değiştirecekleri konuşulmaya başlandı…
Ersin Tatar, Kemal Dürüst ve Zeki Çeler’in isimleri zikredilmeye başlandı bile…
İnanmak istemiyoruz ama sizinle paylaşma ihtiyacı duyduk ve bunlar bir kenara yazdık.
Ve gözümüz kulağımız DP-UG’de olacak!


Eroğlu-Serdar-Taçoy


Seçim öncesi de sonrası da bu üç isim konuşulmaya devam ediyor.
Derviş Eroğlu, Serdar Denktaş ve Hasan Taçoy…
İddia o ki, Ulusal Güçler’den Hasan Taçoy ile Zorlu Töre’nin kazanması için çeşitli listeler düzenlenmiş.
Listelerin dikkat çekici yanı hiçbirinde de Mustafa Arabacıoğlu ile DP Genel Sekreteri Bengü Şonya’nın olmaması. Yani deyim yerindeyse her ikisinin de doğranması.
Şonya’yı doğradılar ama Arabacıoğlu’nda başarılı olamadılar.
İşte o listelerden bazıları;
DP: 1-3-5
UBP: 5-7-9
DP: 1-3-5-8-11-13-14-16


Afet Özcafer’i kim kesti?


Siyasette ilkeli durmak her zaman işe yaramıyor.
Bunun örneğini 28 Temmuz seçimlerinde bolca gördük.
Sert çıkış ve dobra görüşleriyle kamuoyunun gönlünde taht kurmayı başaran Afet Özcafer’in seçim kaybetmesi bir çok seçmende hayal kırıklığı yarattı.
Afet Özcafer’in kazanması için çalışanlar ise hala çok kızgın.
Bugün bir kaçı ile görüştük, hepsinin ortak noktası Derviş Eroğlu tarafından aforoz edildiğini düşündüklerini söylediler.
Bu iddia eğer doğruysa neyin hesabıdır kafamız pek basmıyor ama sizinle paylaşalım dedik.
Bu arada bir not daha;
Afet hanıma yakın olanlar, kendisinin intikam için 2015 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Derviş beye inat aday olacağını ifade ettiler…



MESAJ KUTUSU


Sayın Afet ÖZCAFER, seçimleri kaybettiniz ama gönülleri kazandınız. Bu arada size yakın çevreler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde intikam için aday olacağınızı iddia ediyorlar. Bugünkü Ankara ziyaretini bunun için mi gerçekleştiriyorsunuz acaba?

Sayın Börke KAŞİF, Mayıs ayında bitmesi gereken Vakıflar inşaatı halen bitmemiş ve her gün ceza ödemeye başlamışsınız. Günlük 500 TL cezası az bulan yönetim yeni bir formül arıyor bilesiniz.

Sayın Bengü ŞONYA,
büyük ihtimalle birileri sizi kurtların önüne attı ve yem yapmak istiyor. DP için için kaynamaya başladı, listeleri gören şokları yaşıyor. Sizin patronun acaba diyoruz vefasızlık damarı mı tuttu yine?

Sayın Önder KONULOĞLU, dün bir bugün iki ama Tarım Bakanlığınız şimdiden konuşulmaya başlandı bile. Özellikle hayvancılık sektörünün bu konuda Özkan beye baskı yapacağını duyduk. Sibel hanım bakanlık odasında da sigara içilmesini yasakları bilesiniz.

Sayın Güner GÖKTUĞ, hadi vekillik gitti çok önemli değil de Vakıflar İdaresi’nin hukuk danışmanlığı işlerinin de sizden alındığını duyduk. Bu arada eski ödemeler de incelemeye alınmış haberiniz olsun.

Sayın Alev ŞENSOY, biri bayan biri erkek aday tarafından öyle bir doğrandınız ki, çok iyi bile bir tercih aldınız. Biz CTP’de bu tür işlerin olduğunu bilmezdik yeni öğrenmeye başladık. Bir dahaki sefere inşallah…

Sayın Serdar DENKTAŞ, teknokrat hükümeti konusunda bir çalışma başlattığınızı duyduk. Ancak bazı güçler yandaş basını devreye sokmaya hazırlanıyor, 5 sene daha iktidarda kalabilirsiniz.

Sayın Halil FALYALI,
UBP’nin aldığı kötü sonuçtan ötürü iki gündür gözünüze uyku girmediği söyleniyor. Hele de İrsen beyin kaybetmesine çok maraz etmişsiniz. Kötü bir tahminci olduğunu artık anlamışsınızdır artık değil mi?

Sayın Biray HAMZAOĞULLARI, sessiz ve derinden gidip kimseyi ürkütmeyince partinizin İskele’de ikinci adayı siz oldunuz. Bu arada Sağ kesimden de epey çok tercih oyu aldığınız tespit edilmiş. Tebrik ederiz.

Sayın Necdet NUMAN, iptal edilen petrol dolum tesisinin iktidara gelince tekrar açılacağını söyleyince ipler koptu ve kaçınılmaz son beraberinde geldi. Şimdi çiftliği daha da geliştirip sakin bir emeklilik geçirme zamanıdır.

Sayın Türkay TOKEL, DP’nin Güzelyurt’ta vekil çıkarmasında en büyük pay sizin oldu ama ne tuhaftır ki seçilen başkası oldu. Siyasette bazen böyle durumlar yaşanır, dert etmeye gerek yok…

Sayın Anıl KAYA, son iki güne kadar potanın içine girdiniz ama ne olduysa son gece oldu ve ilahlar meclise girmenizi istemedi. Yine de büyük bir başarıya imza attınız, bu sefer olmadıysa bir dahaki sefere muhakkak olacaktır.

Sayın Serhat İNCİRLİ, Pazar günü sabah BKP’ye oy vermek için evden çıkıp CTP’ye oy vermeniz kamuoyunda gündem haline gelmiş. Yine de açık yürekliliğinizden dolayı gönülleri fethettiniz.

Sayın Bertan ZAROĞLU, Hataylılar Derneği olarak İrsen bey aleyhindeki kampanyanız epey işe yaramışa benziyor. İrsen bey sizi ne oldu da sizi bu kadar kızdırdı merak konusu olmuş.

Sayın Cem DANA, Afet hanım kaybedince küçük çaplı bir bunalıma girdiğiniz iddia ediliyor. O kadar çalışma sonrasında normaldir böyle şeyler. Birkaç güne hiçbir şeyiniz kalmaz, endişe etmeyiniz.

Sayın Başak TEKEREK, bazen ağlamaklı bazen neşeli geçen seçim atmosferinden henüz kendinizi kurtaramamışsınız. Ülke siyasetinin gerçek yüzünü gördünüz ya o bile tecrübe açısından büyük kazançtır. Siyasete küsmezseniz bir daha ki sefere kesin olacak…

Sayın Cemal BULUTOĞLULARI, büyük bir asfalt şirketi satın alarak siyasete veda ettiğiniz söyleniyor. Biraz para kazanın hele siyasete tıpış tıpış geri döneceksiniz. Bu hastalığın bir tedavisi daha bulunamadı.

Sayın Rıfat SİBER, yıl sonunda emekli olabilmek için günleri hatta saatleri saydığınızı duyduk. Siyasi konjektür buna uygun olmayabilir onun için şimdiden heyecan yapmaya gerek yok…

Sayın İbrahim BENTER, İngiliz Koleji’nin en yaramaz çocuğu olduğunuzu dönem arkadaşlarınızdan öğrendik. Bu arada yeni dönemde yönetim kurulu üyelerinizi belirlemeye başlamışsınız bile.




Günün Fıkrası

Yaş hesabı


İki yaşlı hanım otobüste konuşuyorlardı. Biri sordu:
- Sahi kardeş, kaç yaşındasın sen?
- Biliyorsun işte, otuz. Peki sen kaç yaşındasın?
- Ben de yirmi yedi.
Sonra ikisi de yanlarında ayakta duran ve konuşmalarına kulak misafiri olan genç kıza sordular:
- Kızım sen kaç yaşındasın?
- Sizin hesaba göre daha doğmadım ben!