Yerel yönetim seçimlerinde sona geliniyor.

Bizim gibi küçük bir toplumda siyaset ne yazık ki gündelik yaşamımızın içinde önemli bir yer tutuyor.İster istemez sizde bu süreçten kaçamıyorsunuz.Bir köşesinden içinde bulunuyorsunuz.,

Çünkü toplumun fikir ve görüşlerinin yönlendirilmesinde önemli bir etkiye sahip tüm  TV programlarımız dahil herşey bunun üzerine kurgulanmış.Başınızı ne tarafa çevirseniz konu siyaset,siyasetçi  ve siyaseten yaşananlar.

Siyasetin ülkede yarattığı olumsuzluklar çok oluncada ister istemez toplum konuşuyor. Soruyor, öğrenmek istiyor,biri  bir diğerini etkiliyor yönlendiriyor.

Bugünlerde hararet dahada artmış durumda.

Sosyal medyada siyasi taraftarlar arasındaki sataşmalar çoğalmış.

Elde ne varsa ortaya dökülüyor.Bel altı vurmalarda dahil manipülasyonlar ve dedikodularda hat safhada.

Sonuçları toplumun yaşamına birebir etki edecek her toplumsal olayda olduğu gibi bu zamanlardada ilgisiz kalmanın doğru olmayacağı düşüncesi ile son bir aydır yaşananları ve süreçleri yakından takip ediyor toplumda biraz olsun farkındalık yaratıp daha objektif gözle bakmalarına yardımcı olmak  adına  yaşananlara gerek yazılarımla gereksede birebir uyarılarımla katkı koymaya çalışıyorum.

Gezip dolaşırken selam sabah sonrası konu illaki seçime ve yaşananlara  geliyor.

Haliylede soranlar oluyor.Nasıl görüyorsun .Ne olacak bu durum. Sonuçlar nasıl çıkacak diye.

Öncelikle toplumsal huzur va barışla sonuçlanmasını ve göreve gelecek olanında en başta adalet ile beldesini yönetmesini diliyorum.

Kimin kazanacağına gelince.Hemen ilk başta şunu söyleyebilirim ki parti ideoloji ve değerleri ,erdem, falan filan bu seçimde sözde kalmış.

Hatta yerlerde sürünüyor.Kişisel beklentiler eskisindende beter tavan yapmış. Bunun için eskiye nazaran tahminler zorlaşsada yinede bir iki tahminde bulunacağım.

Yalnız şahıs ve parti ismi vermeyeceğim.Yarışanlara çok fazla etki edip moral motivasyon kırmak  istemiyorum.Onlar bende kalsın.

Yalnızca yüzdelik vereceğim.

Tüm belediyeler konusunda tahminde bulunmakta istemiyorum. Dostlarımın ve arkadaşlarımın merağını bir nebze olsun gidermek adına yalnızca 6 ilçemiz ile ilgili gözlemlerim sonucunda yüzdelik tahminlerimi paylaşacağım.

Diyebilirm ki bu ahval ve şerait içinde .Lefkoşada  1.gelecek olan  %39 ile ipi göğüsleyecek ,2.%34-3.%15 oy alacak.

Gazimağusada 1.%46-2.%35-3.%12,

İskelede 1.%44-2.%30-3.%15,

Girnede 1. %40-2.%32-3.%14

Güzelyurtta 1.%49-2.%46-3.%5  ve Lefkede 1.%43-2.%39-3.%18 ile ipi göğüsleyecek .Anaketlerde bile %2-3 yanılma payı var.Oranlar bu ölçüde değişebilir diyede ekleyelim.

İsim yok parti yok .Nasıl tahmin bu diyecekler için hadi birkaç tiyo vereyim.Doğru tahminde bulunmayı sevenler için  hem artık bıkıp usandığımız bu seçimlere birazda eğlencede katmış ve böylelikle belki daha çok  araştırma yapıp hem adaylarıda daha iyi tanıma ve belkide daha iyi bir seçim yapma şansıda yakalamış oluruz.

Kazanacaklar içinde 1 aday Lefkoşa doğumlu,bir aday Larnaka doğumlu ,1 aday Limasol,3 aday ayni zamanda Doğu Akdeniz Üniversitesi mezunu,1 aday Ankara mezunu...bir aday serbest çalışıyor.

Seçimleriniz kaderinizdir unutmayın.