Hükümet kriz yaşıyor.

Peki, ne için?

Tabi ki iki farklı partinin ayni yolda yürümekten caydığı için.

İskele Belediye Başkan adayı ve ayrıca DP-UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı ile ilgili yaşanan siyasi kriz, her kesimi tedirgin etti.
Kendi ihtirasları uğruna partisini dahi riske atan Avkıran Alanlı, geleceğin hesabını umarım iyi yapmıştır.

Uzun süren bir diretmenin sonunda Serdar Denktaş’ı dahi dinlemeyen ve belediye başkanlığında ısrarcı olan Avkıran Alanlı, ‘boğulacaksam büyük denizde boğulayım’ dercesine hareket etti.

Alanlı, Serdar beyin tüm itirazlarına rağmen belediye başkan adayı çıktı. Kimseyi dinlemedi. Hesabını da ona göre yapmıştır umarım. Kendi dâhil partisinin kriz yaşamasına neden oldu. UBP ile ortak hareket kararı almalarına rağmen bölgesinden aday çıkmak için canını yedi. Tüm bunlar yaşanırken hesaba katmadığı bazı şeyler oldu. Bu süreç, Avkıran Alanlı’nın siyasi yükseliş süreci değildir. Bu süreç, partilerin yükseliş sürecidir. Her ne kadar belediye seçimlerinde kişi baz alarak seçim yapılsa da sonuç partinin zaferidir.

Öncelikle Avkıran Alanlı’nın seçilmiş bir vekil sıfatını taşımasına rağmen belediye başkanı olma ısrarını yadırgıyorum. Seçimlerde İskele bölgesinden aday çıkarak, başarı sağlayan bir vekil adayının önünü keserek, seçimi kazanmıştır. Bugün yapılan bu haksızlık bir başka vekilin öne çıkmasına engel olmuştur. Bu adalet değildir. Kaldı ki 7 ay sonra belediye seçimlerine aday olan bir kişinin ne istediğini de çok iyi biliyoruz.

DP-UG ve UBP ortak hareket ederek, güç birliklerini açıkladı. Ardından da bölge bölge adayların ismini zikretmeye başladılar. Hüseyin Avkıran Alanlı’nın daha önceden belediye başkan adayı olmak istediğini tüm bölge halkının biligisindeydi. Serdar Denktaş uzunca bir süre Alanlı’nın bu talebinden vazgeçmesi için diretti. Hatta Alanlı’ya vaatler vererek bakanlık bile teklif edildi. Hal böyle iken bakanlık teklifini bile elinin tersi ile iterek ‘belediye’ diye direten Alanlı, şuan krizin ana nedenidir.

Avkıran’ın İskele bölgesinde vekil seçilmesinin en büyük nedeni yaşadığı olumsuz olaylardan kaynaklıdır. Halk yaşanan olumsuzlukları düşünerek ona vekil olması için bir şans verdi. Bölge halkı ile olan diyalogunu artırdı ve vekil adaylığında halkını isteyerek ya da istemeyerek kullandı. Neden kullandığına gelince; Avkıran, başka bir kişinin vekil olmasını engelleyerek yaptı bunu. Milletvekili olmak istemediğini dile getirseydi halk onu bu seçimlerde Belediye başkanlığı koltuğuna oturması için destekleyecekti. Fakat bugün yaptığı stratejik hata onu belediye başkanı yapmayacaktır.

Halk gözünü açtı. Bir başkasına engel olarak vekil koltuğuna oturan ve hırsına doymayan Alanlı’ya belediye seçimlerinde kim destek verecektir? 7 ay sonraki seçimleri hesaba katarak girdiği bu yarışta mademki belediye başkanı olmakta ısrarlıydı peki neden milletvekilliğinden istifa etmiyor.

Peki, Sayın Alanlı sorarım size önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday mısınız?