Okurlar zaten yönetimleri hayli eleştirip belli başlı sıkıntıları dile getiriyorlar ama…

Medyayı da eleştirdiler mi hayli keyif alıyoruz!

Hele de şahsen bizi eleştirince…

Tabi eleştirirken de çok hassas noktalara dokunuyorlar!

Belki uzaktan bakılınca bizi gaza getirmeye çalıştıkları olarak algılanabilir ama…

Bir okur dün gönderdiği mesajda aynen şöyle demiş;

Yoksa çekiniyor musunuz?

Sonra ekliyor, acaba gözünüzden mi kaçtı diye!

Buradan hemen kendisine cevap verelim;

Kendi adımıza konuşacak olursak hele bizi tanıyanlar iyi bilir bizim kitabımızda konu haberse, haksa hukuksa, çekinme diye bir kelime yoktur!

Şikayet ve ihbarlar gelir…

Araştırmamızı yapar inandığımız doğrultuda da kaleme alırız!

Bu kez konu yargıdaki atamalar…

İsmi şimdilik bizde mahfuz kalsın, savcı ve savcı yardımcısı atamaları eleştiriliyor ve bunu niye gündeme getirmediğimiz soruluyor!

Eğer bir kurumda atamalarda sıkıntılı durumlar yaşanıyorsa ve bize kimseden şikayet gelmiyorsa müneccim değiliz ki bu konuları kaleme alalım…

İşte bir kadın okurumuz bu konuda çeşitli eleştirilerde bulundu ve bizde gündemimize alıyoruz!

Tartışmaya açılsın, varsa bir haksızlık kamuoyu tarafından da öğrenilsin diye…

Son savcı ve savcı yardımcısı atamaları rahatsızlık yaratan konu!

Bu konuda torpil iddiaları var…

Padişahlık sistemi mi var yargıda da bakı makamlar babadan oğla geçiyor diye sitem ediyor vatandaş…

Ve işte o vatandaştan gelen şikayet mektubu;

“Geçen hafta yapılan savcılık atamaları ile ilgili yazmamış olmanıza şaşırdım.

Yani tabi yeni başsavcımızdan veya yüksek mahkemeden çekindiğinizden mi yoksa gözünüzden mi kaçtı bilemiyorum ama birilerinin bunu afişe etmesi bir dur demesi lazım artık…

Yeni Başsavcı göreve geldiğinin üçüncü ayında kendi sekreterinin kızını savcı tayin etti, İçişleri Bakanının eşinin ofisinde çalışan avukatı savcı tayin etti, daha Şubatın başında yargıç tayin edilen iki yeni yargıcın kardeşlerini akrabalarını savcı yardımcısı tayin etti.

Tayinlerdeki soyadlarına bakarsanız zaten göreceksiniz biri savcı diğeri savcı yardımcısı ya da yargıç kardeşler kuzenler, yine şubat ayında Ombudsman başkanının kızı yargıç tayin olmuştu.

Hali hazırda yargıçlık savcılık yapanların çoğunun anne babası veya yakınları da görevde veya emekli olan yargıçlar ve savcılardır, şimdi sorarım size bu meslekler babadan oğula padişahlık sistemi şeklinde mi dağıtılır?

Yargıçlık ve savcılık tayinleri bu düzen kuruldu kurulalı sınavsız kritersiz bir şekilde, tamamen torpil çarkında yapılmakta belli kişilerin yakınları çocukları bu mevkilerden nemalanmakta geriye kalanlara ise hiçbir şekilde şans verilmemektedir.

Bu durum adalet dağıtacak kurumların kendi içinde adaletten ve eşitlikten yoksun olduğunun aşikar kanıtıdır ve artık bu memlekette bu derece yüksek düzeyde oynanan torpil oyunlarının son bulması gerekmektedir.

Geleceğimiz için eşitlik ve adalet için halk olarak ne kadar ayağa kalkarsak ileride bir değişiklik olması olası olur…”

Düzelttiler!

Cumartesi günkü yazımızda gündeme taşımıştık…

Halk Bankası’nın Türkiye’deki yerel seçimlere yönelik esnaf kredisi konulu reklamları niye bizim gazetelerde yayınlanıyor diye!

Belli ki hatalarını anlamışlar…

Dünkü gazete reklamlarında düzeltme yaptılar!

Kıbrıs Türk esnafına yönelik kredi imkanlarının reklamlarını yayınladılar…

Doğru olan da buydu!

MERAKLI KÖŞE?

Daha neyi bekliyorsunuz?

Nüfus sayımı konusunda neredeyse yorum yapmayan kimse kalmadı…

Hatta Cumhurbaşkanı Akıncı ciddi bir sayım yapılmasını istedi artık ne demek istediyse!

Nüfusumuzu bilmiyorsak yapılan plan ve projeler de sağlıksız demektir…

İyi de madem ki herkes şikayetçi bu konuda…

Bu hükümet daha neyi bekliyor!

Ne zaman sayım kararı alacak?

Taktik mi acaba?

HP’li bazı yetkililer…

Özellikle de CTP’lilere karşı sosyal medyada eleştiri yapmaya başladılar!

Sonra da yaptıkları paylaşımları kaldırıyorlar…

Yani kusura bakmasınlar ama tükürdüğünü yalamak gibi bir şey bu!

İhtar mı alıyorlar acaba?

Yoksa da siyasette yeni gelişmeler bekleniyor ya bir taktik mi?

Sonucu merakla bekliyoruz!

2 Ay boş mu kalacak?

KKTC’nin İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, görev süresi dolacağı için 1 Ağustos’ta geri dönecek…

Yeni atanan isim ise Seniha Birand Çınar…

O da 2 Ekim’de görev başı yapacak!

Biraz garip gelmedi mi size de…

Buna göre tam 2 ay gibi uzun bir süre makam Başkonsolossuz kalacak!

Umarız bir hesap kitap hatası yoktur bu işte…

Kaç para toplandı?

Vatandaş olarak marketlerde naylon poşetlere 25 kuruş ödeyip market reklamı yapmaya devam ediyoruz…

Çevremiz daha temiz olsun diye!

Helal hoş olsun da…

Şimdiye kadar vatandaşın ödediği naylon poşet paraları nerede toplandı?

Toplam kaç para oldu?

Bu paralar nasıl ve ne için kullanılacak?

MESAJ KUTUSU

Sayın Tolga ATAKAN, G.Mağusa Telefon Dairesi çalışanları personel eksikliği nedeniyle bölgeye yeteri kadar hizmet veremediklerinden dolayı sitem dolu mesajlar göndermeye başladılar. Onları bir dinleyin sonra bir değerlendirme yapın deriz…

Sayın Fikri ATAOĞLU, madem ki turistler ziyarete geldikleri ülkemizde öncelikli olarak çevre kirliğinden şikayetçi oluyorlar acaba bu mesaj kime dersiniz? Yılların sorununu şimdiye kadar ilgili hiçbir bakan çözemedi, bakalım sizin bu konudaki icraatlarınız neler olacak?

Sayın Behiç ÖZTÜRK, KKTC Başsavcısı olarak savcı ve savcı yardımcılarının ataması konusunda hangi kriterlere göre karar verildiği artık tartışma konusu olmaya başladı. Umarız vatandaşın bu konudaki hassasiyetlerini dikkate alırsınız!

Sayın Özdil NAMİ, belki şartlardan dolayı elektrikte zam kaçınılmaz bir şeydi ama ha keşke önce zammı yapıp sonra çoklu tarife açıklaması gelseydi vatandaş en azından bu kadar kızmayacaktı. Bu arada bazı işletmelere sağlanan devlet katkısının kesilmesi dogru olan bir icraattı!

Sayın Muharrem SAYGILI, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildikten kısas bir süre sonra oğlunuzu memur sınıfına aldırdığınız yönünde çıkan haberler için bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? Eğer doğruysa da hoş kaçmadı yani!

Sayın Savaş TOKSÖZ, Başbakanı eleştirip sonra paylaşımınızı kaldırma konusunda her ne kadar açıklama yapma ihtiyacı duysanız da sanki de biraz acemice bir iş oldu gibi geldi bize! Açıklama yaparken birden fazla kez düşünmek gerek değil mi?

Sayın Ziya ÖZTÜRKLER, bizim memlekette bir çok genç üniversite bitirmek ister çünkü duvara asacağı mutlaka bir şeyler olmalı. Bu arada bakanlığı da sorgulamak gerek, plan ve proje olsa ve gençler teknik mesleklere yönlendirilse fena mı olurdu yani!

Sayın Bertan ZAROĞLU, gazeteciler konusunda öyle ağır bir açıklama yaptınız ki meslektaşlar fena halde bozuldu. Bu tür açıklamalar yaparken isim de vermek gerekir ki hepsi birden zan altında kalmasın!

Sayın Sibel SİBER, Cumhurbaşkanı Akıncı konusunda yaptığınız açıklamalar Saray’ı fena halde kızdırmış olmalı ki çok sert bir açıklama yaparak sizi gündemde kalma isteğiyle suçladılar. Yeni bir oluşum için bazen böyle şeyler gerekli oluyor değil mi?

Sayın Koral BOZKURT, MTG’nin maç için Güney’den 5 Bin Euro maddi destek aldığı konusunda yapılan iddialara bir türlü cevap vermediniz. Kafalarda soru işaretleri kalmasın diye artık böyle bir açıklama şart oldu gibi gözüküyor!

Sayın Ahmet SENNAROĞLU, geçen hafta sonunu bir kez daha evde serum alarak geçirmişsiniz. Yani o yapıyla bu kadar sık hasta oluyorsunuz ya nefesi güçlü bir hocaya okutup üfletin deriz. Büyük geçmiş olsun…

Sayın Yasemin ÖZTÜRK, kimlikle girişlere son verip artık pasaport uygulamasına geçilmesini istediniz ama bildiğimiz kadarıyla partiniz bu uygulamaya çok sıcak bakmıyor. Bir nabız yoklayın isterseniz…

Sayın İsmail ARTER, Karga heykeli sıkı muhalifler tarafından genelde beğenildi. Bir de güvercin heykeli yaparsanız bu muhalif grubu da derecesiz memnun edersiniz. Bir deneyin de görün deriz.

Sayın Ayşegül BAYBARS, muhtarlar 6 aydır sizden randevu alamamaktan şikayet etmeye başladılar. Bu sıralar yoğunluk olabilir ama onları da dinleyip dertlerine derman olmak gibi bir zorunluluğunuz olduğunu da unutmamak gerek değil mi?