Limasol Türk Kooperatif Bankası yönetimi 21 Nisan 2014 tarihinde 11 çalışanına şu yazıyı iletti:
“Yapılan değerlendirme sonucunda performans yetersizliği nedeniyle 21 Nisan 2014 tarihi itibarıyla banka ile ilişkiniz sona ermiş olup görevinize son verilmiştir…”
İlker Bahçecioğlu- Genel Müdür Yardımcısı.
Abdullah Özsusuzlu- Genel Müdür Vekili.
Tarihe dikkat ediniz lütfen;
21 Nisan 2014.
İşten durdurma tarihi de zaten yazıda belirtilmiş;
21 Nisan 2014.
Bu büyük hatayı yapan ise ne yazık ki ülkenin en saygın bankalarından birisi olan Limasol Türk Kooperatif Bankası…

Birincisi;
Banka yönetimi yasalara uymayarak çalışanlarına yasal sürede ihbarda bulunmayarak suç işlemiş devletin yasalarını çiğnemiştir.
Bu konuda Çalışma Bakanlığı’nın anında devreye girip soruşturma başlatması sevindiricidir ama bu çalışma çok erken bir zamanda sonuçlandırılıp bankadan hesap soruması, çalışanların haklarının korunması önemlidir.
İkincisi;
Bu yazıda sadece yasa dışılık değil, kamuoyunu yanlış bilgilendirme de vardır.
Zira, içlerinde 10 senelik çalışanların da olduğu işten durdurmaların gerekçesi ‘performans düşüklüğü’ olarak gösterilmiş ve yalancılık yapılmıştır.
Kanunlarda bu suçun karşılığı da ‘amme fesatçılığı’dır!
Üçüncüsüne gelince;
Çalışanlar sırf devletin açtığı İhtiyat Sandığı sınavlarına girdi diye durdurulup insan hakları ihlali yapılmıştır.
Oysa yasal mevzuatlara uygun her KKTC vatandaşı devletin açtığı sınavlara katılma hakkına sahiptir ve bunu yaptı diye de bu bir özel şirket de olsa cezalandırılamaz…

Sonuçta 11 çalışan şimdi işsizdir;
Banka yönetiminin bu saatten sonra, hele de olay basına yansıdıktan sonra geri adım atacağını hiç zannetmiyoruz ama hani şu her zaman halkının yanında olan ya da olması gereken devlet baba meselesi var ya!
İşte şimdi onun nasıl bir baba olduğunu göreceğiz hep beraber…
Şam babası ya da iskele babası mı yoksa gerçekten halkının haklarını yasalar çerçevesinde koruyan gerçek bir ‘devlet baba’mı?
Bekleyip hep beraber göreceğiz!


Gaziler Derneği’nde neler oluyor?

K.T.Barış Harekatı Gazi Çocukları Derneği’nden birkaç yetkili aradı dün;
Çok ilgi çekici iddialarda bulundular…
Bunlardan en önemlisi yapılan tüzük değişikliğine rağmen genel kurulda tüzüğe aykırı hareket edilmesiydi…
1 ay kadar önce tüzük kurultayı yapılmış ve burada önemli değişiklere imza atılmış.
Ama uygulayan yok!
Daha da ötesi var aslında;
Bazı şube başkanları Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinden beslendikleri için bu görevlerinden ayrılmamak için tüzüğe ters icraatlar içindeymiş.
Burada Cumhurbaşkanlığına atıfta bulunuluyor;
Örtülü ödenekten derneğin hangi üyeleri yıllardır rant elde ediyor?
Bunun ayrıntılarını umarız Cumhurbaşkanlığı yetkilileri kamuoyuna açıklayacaktır!
Merakla bekliyoruz!


Herkes Fellahoğlu’nu kutluyor!

Hasan Sertoğlu’nun adaylıktan geri çekilmesiyle birlikte her nedense Kadri Fellahoğlu’na tebrik mesajları yağmaya başladı.
Zira, bazı UBP’liler Sertoğlu’nun adaylıktan çekilmesini yine ona karşı oynanan bir oyun olarak görüp desteklerini Fellahoğlu’na yönlendireceklerini söylemeye başladılar bile.
Bu da demektir ki Fellahoğlu bu seçimlerden tereyağından kıl çeker gibi kolay çıkacak ve bir dönem daha Amiral gemisinin kaptan kökünde oturacak…



MESAJ KUTUSU

Sayın Zorlu TÖRE, Cuma akşamı Serdar Denktaş ile bir araya gelip el sıkışıp anlaştınız, hatta öpüşüp koklaştınız ve partiden istifa etmeyeceğinizi teyit ettiniz. Artık bu gerçeği kamuoyuyla da paylaşın ki gazeteciler ne zaman istifa edeceksiniz diye peşinizden koşturmayı bıraksınlar…


Sayın Aziz GÜRPINAR, sizin için şimdi önemli bir sınav daha başlıyor. Limasol Türk Kooperatif Bankası’ndan işten durdurulanlar için başlatılan mücadelede sizi en ön cephede görmek istiyoruz. Bu devlet Şam babası mı yoksa iskele babası mı ya da gerçekten devlet baba mı gösterin bize…

Sayın Kenan AKIN, K.T.Barış Herekatı Gaziler Derneği tüzüğünün çiğnenmesinde sizin de adınız anılmaya başlandı. Haftaya Pazar günü yapılacak olan Mağusa Şubesi seçimleri bu yüzden çok önemli, takipteyiz bilesiniz!

Sayın Hüseyin Avkıran ALANLI, tüm bölge insanına hem ev hem de istihdam biraz abartılı bir seçim propagandası değil mi? Bunları söylerken ayağınız yere basıyor mu yoksa basmıyor mu doğrusu çok merak ediyoruz…

Sayın Önder ECESOY, Hasan Sertoğlu’nun adaylıktan geri çekilmesi nedeniyle bunu kendisine oynanan bir oyun olarak görüp siz de belediye meclis üyeliği adaylığından vaz geçmişsiniz. Durum o kadar kötü desenize!


Sayın Sadık GARDİYANOĞLU, bir grup partili genciniz LTB başkan adaylığı için sizi destekleme kararı aldı diye duyduk. LTB için bir değil bin kere düşünmekte yarar var. Artık hakkınızda hayırlısı…

Sayın Çağın COŞKUNER, adaylıktan geri çekilmeniz konusunda basında müthiş bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Lütfen bu konuda kamuoyuna ve özellikle de partilinize bir açıklama yapın da gerçekleri herkes sizin ağzınızdan öğrensin.


Sayın Kemal Deniz DANA, adaylığınıza karşı parti içi muhalefet beklediğimizden de erken başladı. UBP’de şu sıralar herkes ayrı telden çalıyor. İyi bir orkestra şefi olamazsanız başınız çok ağrıyacak demektir.

Sayın Teberrüken ULUÇAY, size şimdi tam 100 puanlık uzman sorusu: Mal takası konusunda TC kökenli kardeşlerimiz kendilerine 1974’den sonra tahsis edilen araziler konusunda hangi makama müracaat edecekler? Hadi bakalım ayıklayın pirincin taşlarını.

Sayın Orçun KAMALI, Girne Belediye Başkan adaylığı konusunda ibre bir kez daha sizden yana dönmeye başladı. Artık hevesiniz geçti mi bilemeyiz ama resmi teklif bu hafta sonu gelecek diye duyduk.

Sayın Arif Salih KIRDAĞ, Lefkoşa’da yine bütün tepki oyları size gelecek gibi gözüküyor. Bu kez kürek mi kazma mı yoksa çapa mı kullanacaksınız merak konusu olmuş. Sinek ilacını da düşünün deriz…

Sayın Yüksel ÇELEBİ, kutsal ittifakın yıkılmasından sonra derin bir nefes aldığınız evdeki en pahalı viski şişesini açtığınız söyleniyor. Yine dört ayak üstüne düştünüz desenize…

Sayın Polat ALPER, dilenciden beter hale getirilen devlet için ücretsiz gazete teklifinizde yerden göğe kadar haklısınız. Bunların cami önünde bir mendil açmadıkları kalmıştı. Hatta siz de promosyon olarak makarna ve balık verin ki karınları da doysun…


Sayın Özdemir TOKEL, ittifakın bozulması seçim çalışmalarında en fazla sizi olumsuz etkileyecek gibi görülüyor. Nerde iki partinin geliri nerede tek parti değil mi? Artık vatan sağ olsun deyip sıvayın bakalım kolları…

Sayın Oya TALAT, Çorum’dan yüklü miktarda leblebi ile döndüğünüzü duyduk. Şekerli ve renkli olanı varsa bir kenara ayırın da biz de sebeplenelim. Müslüman malı ortaktır değil mi ama?

Sayın Olgun ÜSTÜN, aslan parçası gibi aynı anda iki tane erkek torun sahibi olmuşsunuz. Hanedanlığı kime bahşedeceksiniz bilemeyiz ama Olgun ve Sadi’ye dünyaya hoş geldin diyoruz.


Günün Fıkrası

Kazık

Temel paraşütle atlarken birden ipi kopmuş ve serbest düşüş yapmaya başlamış.fakat tam düşeceği yerde bir kazık bulunuyormuş.bunu gören temel aşağıdakilere seslenmiş
-Çekin ula şu kazuğu
fakat aşağıdakiler bir türlü çekememişler.200 m kalınca temel gene bağırmış
-Çekin ula şu kazuğu
Aşağıdakiler gene çekememişler, kalmış 100 metre.
Temel gene bağırmış
-Çeksenize şu kazuğu
Tabi ki gene çekilememiş.
Bakmış Temel 50 metre kaldı,yine bağırmış;
-O zaman yağlayın ula!