Bir süredir gündeme getirmeye çalışıyoruz;
Sağlıkta bazı çalışanlar aralarında çete oluşturdu, yasal ama etik olmayan hasta raporları ile sırf devletten fazla mesai alabilmek için nöbetleşe çalışıyorlar.
Bugün ben hasta oluyorum, benim yerime başkası çalışıp ek mesai alıyor, yarın o sözde hasta olup fazla mesaiyi ben kapıyorum gibi yani!
Uzunca bir süredir bu işler al gülüm-ver gülüm şeklinde gidiyor ve bu yolla devletin hazinesinden milyonlar akıyor...
İyi de dinleyen kim, soruşturan kim, önlem alan kim?
...
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle'ye dün bu soruyu yöneltince kararlı açıklamalarından dolayı yüreğimize su serpildi.
Bir kere şunu kabul ediyor ya başlangıçta bu bile bize yeter;
Sağlıkta sistemsizlik artık sistem haline gelmiş!
Sistemsizliğin olduğu yerde de laçkalık vardır, başıboşluk vardır, disiplinsizlik vardır...
Bizde yaşanan da bundan ibaret zaten!
Dürüstçe çalışanlar bir yana koyarsak, bazı çalışanlar ki buna yine bazı doktorlar da dahil sağlıktaki sistemsizliği tepe tepe kullanarak hem kaytarıyorlar hem de aralarında çetevari komiteler kurup devletten fazla mesai çekiyorlar.
...
Bu konuda bize yeni gelen bir ihbarı da paylaşalım sizlerle:
Maalesef ki yine Mağusa Devlet Hastanesi'nden...
Biraz da meslek geleneği haline gelmiş olsa ki buradaki kıdemli hemşirelere gece vardiyası pek yazılmıyor...
Yani gece vardiyaları genelde daha yeni hemşirelere yazılıyor!
Ama iş ek mesaiye gelince, işte o görev her nedense hep kıdemli çalışanlara veriliyor!
Kara kaşları kara gözleri için değil elbette!
Daha fazla ek mesai alıp ceplerini doldursunlar diye!
...
Evet KKTC sağlıkta geçmişten bu güne kadar çok parlak bir dönem geçirmedi ama son UBP hükümeti dönemi en faciasıyla noktalandı...
Sağ olsun, var olsun İrsen bey koltuğu garanti altına almak için sağlığı göz ardı etti, tek bir kişi istihdam bile etmedi ama Girne Akçiçek Hastanesi'nin mükemmel denilecek kadar modern döşenmiş Kadın Doğum Servisi'ni seçimlerden az önce önce kurdelesini kesti sonra da kapıya kilit vurdu...
O zaman bir Allahın kulu bile ortaya çıkıp ' ne yapıyorsun İrsen bey' diye olaya müdahale etmedi...
Siyasetin her şeyin önünde olduğu bir memlekette de bundan daha iyisi beklenemezdi.
...
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle'nin dün bize en hoş gelen söylemi şu oldu;
"Sağlığa artık devlet politikası' gelecek!
Umarız da çok erken gelir devlet politikası...
Zira şimdiye dek sağlıkta devlet değil de hükümet politikaları ön planda tutulunca, hatta sağlık kurultaylara bile kurban edilince geldiğimiz yer ortada!
Peki devlet politikası nasıl olur?
Bir parti iktidardan indiği vakit o politika hale sürdürülürse işte onun adına devlet politikası denir!
Umarız bu kez başarırlar!
Tabi ki sağlıkta şaka olunmayacağını iyice kavramışlarsa



Sağlık Bakanına öneri!

“Sayın Bakanımızın arzu ettiği kaynağı yaratabilecek bir öngörümüz var:
1- Kaçak telefon, saat, takı ve gözlüklerden gümrük bağlantılı kaynaklanan kaçaklar:
Tam olarak miktar belli değilse de milyon TL'ler olarak öngörülüyor.
2- Bazı şirketlere sağlanan vergi affından kaynaklanan devletin zararı:
yaklaşık 10 milyon TL…”
(Mehmet HARMANCI)


Saat 10.00’da ilaç yok!

“Sayın Levent Bey Merhaba
Bugün (dün) sabah saat 10.00’da bir yakınıma ilaç almak için BRSH hastanesine gittim içeride 3-5 kişi vardı, danışmadaki sağlık karnelerini kontrol eden kişi bana dedi ki ilaç yazma kapandı doktor çok hastaya baktı!
saat sabah 10.00 ki oradaki doktorlar sabah 09.00 – 09:30’da hasta kabul etmeye başlarlar nasıl olurda saat 10’00’da ilaç yazmıyorlar.
Bana Pazartesi gel diyorlar, 2 gün bu hasta ilaç içmeden ne yapsın açıkladım takan olmadı Pazartesi gel dediler, bir ilaç yazmak bu kadar mı zor?..”
(Orhan GÜRSES)



MESAJ KUTUSU

Sayın Ahmet BENLİ,
Ünüver sokakta iki binanın üzerine baz istasyonu kurulmuş. Mahalle sakinleri öfkeli mesajlar gönderiyor. Artık bunun bir şekilde önüne geçmek gerekiyor. Başlangıcı siz yapmak ister misiniz?

Sayın Turgay ÖZSALICI,
Dikmen’de UBP-DP ortak adayı olarak Baykan adaylığınızın kesinleştiğini duyduk. Bölge halkı sizi ‘lord’ olarak tanıyor. Bakalım bu unvanı belediye makamına taşıyabilecek misiniz?

Sayın Ahmet SENNAROĞLU
, babanızın inadı sonunda kırıldı ve adaylığınız artık kesinleşti. Bu karar parti örgütünde büyük memnuniyet yarattı. Bölgede sağ oylar çok daha fazla ama adam adama markaj yaparsanız sürpriz sonuçlar çıkabilir…

Sayın Sibel SİBER, hem vekil hem doktor, adı sahte rapor olayına karışıyor ve bu belgeleniyor. Meclis olarak bir girişimde bulunacak mısınız yoksa bizim ülkede olur böyle şemler deyip es mi geçeceksiniz?

Sayın Olgun AMCAOĞLU, sizin adaylık parti içi şer ittifakı tarafından kabul görmedi ama en azından ikinci bir anketi kabul ettiler. Bu sefer bin kişilik bir anket yapılacak ve siz yine açık ara önde bitireceksiniz. Ben sizin yerinize olsam bu saatten sonra elimi eteğimi siyasetten çekerdim…

Sayın Aziz GÜRPINAR, basın emekçilerinin sosyal hakları konusunda ciddi bir çalışma başlattığınızı memnuniyetle öğrendik. Umarız sonuna kadar takipçisi olur ve hatta sorumluluklarından kaçan patronları deşifre edersiniz.

Sayın Talip ATALAY,
bazı din görevlilerinin ikinci iş yaptıkları yönünde ihbarlar gelmeye başladı. Bu ülkede yapmayan yok ama bilginiz olsun istedik. Allahın bildiğini kuldan saklamak olmaz değil mi?

Sayın Gencay EROĞLU, sanırız yine birileri sizi küplere bindirmek için doğru olmayan haberler sızdırmaya başladı. Eskişehir’deki gösterilerde KKTC ekibinin başarılı gösterilerinden dolayı kutlarız…

Sayın Zeki ZİYA
, THY Sabiha Gökçen seferleri ile acaba size bir mesaj mı vermek istiyor? Fiyatlarda biraz damping yaparsanız hem vatandaşa yarar hem de liderlikten sizi kimse indiremez!

Sayın Özay ÖYKÜN, Yeni Erenköy’de bazı partililerinizin başka partilerde işbirliği yapıp sizi devirmeye çalıştıklarını biliyor muydunuz? Hele de zamanında elinden tuttuğunuz ve destek çıktığınız kişiler ihanet edince insanın zoruna gider değil mi?

Sayın Özdemir TOKEL,
sinirlenince hıncını bilgisayar klavyesinden alanı da ilk defa görüyoruz doğrusu! Harfleri tek tek söküp atıyor musunuz yoksa yerine mi yerleştiriyorsunuz?

Sayın Önder ECESOY, gördüğümüz kadar ok yaydın çıktı artık. Bir çok seveniniz yerel seçimlerde belediye meclis üyesi olmanız için şimdiden çalışmaya başladı bile…siz de yavaş yavaş örgütleri gezmeye başlasınız fena olmayacak…

Sayın Alişan ŞAN, Ahmet Benli’ye destek verdiğiniz eğer ispatlanırsa bir daha UBP’nin değil kapısından içeri girmek sokağından bile geçemezsiniz. Sigorta olayında da kulağımıza bir şeyler gelmeye başladı haberiniz olsun…

Sayın Ümit BAHŞİ, işiniz gücünüz kalmadı da bir de belediye başkan adaylığına mı soyundunuz şimdi? Sakın deli olmayın, siyasetten de mümkün olduğu kadar uzak durun ki ileride pişman olmayasınız!

Sayın Mehmet UYSAL, ülke yerel seçim havasına girdi ya sizin mekan aday adaylarının akınına uğruyormuş. İçlerinden acaba kaç tanesi araçlarını tamir için getiriyor?


Günün Fıkrası

Kadının eli…

Fransız erkeğine sormuşlar.
“Kadının elini niye öpersiniz?” diye.
Fransız cevaplamış:
“Kadına saygı duyarım. Erkek ile bir bütünü tamamlar.”
Alman erkeğine sormuşlar. “Kadının elini niye öpersiniz?”
Alman cevaplamış:
“Kadın kutsaldır. Hayatın devamını sağlar, doğurur.”
Türk erkeğine sormuşlar. “Kadının elini niye öpersiniz?”
Türk erkeği cevaplamış;
“- Bir yerden başlamak lazım!”