CTP iktidara gelirken “Bir Parti Var” sloganıyla iktidarın büyük ortağı olmuştur. Önceleri yüz gün dediler, yetmiş beş günde okkalı zamları halkın sırtına yükleyerek büyük umutlarla kurulan CTP-DP hükümeti halkta hayal kırıklığı yarattı. İş ve reform hükümeti olacaklarını söyleyenler bir baktık ki, UBP’de olduğu gibi nepotist yaklaşımlar sergilemeye başladılar. CTP muhalefetteyken acımasızca eleştirdiği UBP icraatlarını iktidara geldiğinde maalesef kendi de yapmaya başlamıştır.

Devrimci ve sosyalist olduğunu söyleyenler koltuk kapma sevdasına yenik düşmüşlerdir. Bu yaklaşımlar maalesef ülkede ciddi anlamda sol bir parti açığı doğurmuştur. Sağlık bakanı Sayın Ahmet Gülle’nin hastanedeki aksaklıklar ve sorunların çözümü için acil tedbirler alması beklenirken, kulak-burun-boğaz doktoru olan üç arkadaşına koltuk yaratma derdine düşmüştür. Bu üç arkadaşın da uzmanlık bölümlerinin aynı olması, kulak-burun-boğaz servisini çökertecek ve sorunların büyümesine neden olacaktır.

Güvenilir haber kaynağıma göre Rıfat Siber Doktor Nalbantoğlu hastanesinde başhekimlikten emekli olduktan sonra yerine TIP-İŞ genel başkanı Erol Şeherlioğlu geçecek. Devrimci ve sosyalist olan Sayın Şeherlioğlu da böylece bir koltuk kapacak. Erol Bey Türkiye’yi ve Türk askerini burada işgalci olarak gören bir zihniyete sahipken, nasıl oluyor da başhekim olabiliyor? Acaba bu işin altında neler yatıyor?

TIP-İŞ genel sekreteri Ömer Gür ise Mustafa Akçaba’nın yerine bakanlık müsteşarı oluyor. Yataklı tedavi kurumlar müdürü Ahmet Ulutekin görevden alınıyor, yerine Bülent Dizdarlı geliyor. Bu gariplik sendikayla Ahmet Gülle arasında yapılan bir pazarlık sonucu meydana geliyor. TIP-İŞ sendikası, üyelerinden habersiz Onkoloji Servisi'ne bir doktor istihdam ediyor. Şimdi soruyorum: Kamu vicdanı nerede? Sınav nerede?

Değerli okurlar, koskoca TIP-İŞ mevki ve makam peşine düşüp bir partinin arka bahçesine giriyor. Elbette halkımızda siyasilere ve sendikacılara olan güven yerlerde sürünür. TIP-İŞ’in üyelerinden habersiz bir şekilde böyle bir pazarlık yapması da son derece etik dışıdır.
CTP bu ülkenin en köklü partilerinden biridir, böyle oyunları bozması gerekir. Hem partiye, hem de sol anlayışa tamamen ters yaklaşımlardır bunlar. Bundan sonraki gelişmeleri artık hep beraber göreceğiz.