Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, Ercan Hava Trafik Kontrol hizmetlerinin, Kıbrıs üzerinden transit olarak geçiş yapan uluslararası hava şirketleri tarafından kabul gördüğünü vurguladı.

Sendika Başkanı Cem Kapısız, Kıbrıs Rum basınında “Ercan Hava Trafik Kontrol Hizmetlerinin güvenilirliği” konusunda yapılan eleştirisel yayınlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kapısız, “Ercan radar ve buna bağlı havacılık seyrüsefer sistemlerimiz bölgedeki en gelişmiş sistemler (Güney Kıbrıs dahil) olup personelimiz Türkiye’deki Esenboğa Havalimanı Simulasyon Merkezi’nde bir yıl boyunca Eurocontrol denetimi altında, radar ve havacılık seyrüsefer hizmetleri konusunda özel olarak eğitilmiş uluslararası diploma sahibidirler” dedi.

Ercan’da Hava Trafik Kontrol hizmetlerinin uluslararası havacılık temel kuralları çerçevesinde olduğunu kaydeden Kapısız, sağladıkları hizmetin, Kıbrıs üzerinden her gün transit olarak 500 ile 800 arasında geçiş yapan tüm uluslararası havayolu şirketleri tarafından kabul gördüğüne işaret etti.

Kapısız, “Rum kesiminde Ercan’daki hava trafik hizmetlerinin son yıllardaki gelişimi ile duyulan rahatsızlığı anlamakla birlikte, Ercan’a karşı başlatılan sistematik karalama kampanyasına Hükümetimiz tarafından etkili hiçbir hamle yapılamadığını görmekteyiz” dedi.
Editör: TE Bilisim