DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, EDEK’in Kıbrıs sorununun çözüm temeli olarak iki toplumlu iki kesimli federasyon şeklini reddetmesinin ardından başlayan tartışmaların “şu an için gereksiz ve yanıltıcı olduğunu” iddia etti.

Simerini gazetesinde yer alan söyleşisinde Papadopulos özetle, önemli olanın, çözümün adının ne olacağının değil içeriğinin ne olacağı olduğunu belirterek, “Hristofyas-Anastasiadis tarafından verilen cömert tavizler, Downer Belgesi ve Ortak Açıklamanın şu anda daha büyük bir sorun teşkil ettiklerini” öne sürdü.

Papadopulos ayrıca, müzakerelerin nasıl sonuçlanacağına dair herkesin iyimser olmak istediğini, ancak “temkinli” olmak için gerekçeleri bulunduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan Alithia gazetesi, Rum milletvekili ve DİKO eski başkanı Marios Karoyan’la gerçekleştirdiği röportaja yer verdi.

Karoyan röportajında özetle, iki toplumlu iki kesimli federasyon çözümünün terk edilmesinin benimsenmesinin “siyasi çılgınlık” olduğunu belirterek, “Kıbrıs sorununun çözülmesine yönelik her sürecin tehlikeli olduğunu varsaymaktan vazgeçilmesi gerektiğini” ifade etti. 
Editör: TE Bilisim