Rum Orman Dairesi, koruma altındaki muflonları tanesi bin 200 Euro’dan satışa çıkardı, Avcılık Dairesi ile Çevre Dairesi itiraz edince, muflonların resmî web sayfasındaki yenilenen fiyat listesine yanlışlıkla eklendiğini açıkladı.

Politis “Pardon, Yanlış Yaptık... Orman Dairesi Muflonların Satılmadığını Belirtiyor” başlığıyla yansıttığı haberinde Daire’nin resmî web sitesinde, muflonların sadece yurtdışına ihraç edilmek üzere satılabileceği ifadesinin yer aldığını yazdı.

Gazete muflonlara sadece Kıbrıs’ta rastlandığına dikkat çekerek hali hazırda koruma altında olan bu hayvanların yurtdışına ihraç edilebilmesi durumunda Güney Kıbrıs’ın bu özelliğini kaybedebileceğine işaret etti.

Rum Orman dairesi Müdür Vekili Takis Çintidis’in bu gazeteye; muflonların daha önce yurtdışındaki bazı kurumlara satıldığını ancak şu anda satılmadığını, fiyat listesine bir karışıklık sonucu yanlışlıkla eklendiklerini söylediğini yazdı.

Habere göre Ada’ya 1970’lerde ithal edilen “dama dama” cinsi geyiklerin sayılarının arttığını ve sorun çıkarmaya başladıklarını anlatan Çintidis bu geyikleri önce Güney’de kesmeyi ve etlerini satmayı planladıklarını ancak daha sonra bundan vazgeçtiklerini anlattı. Çintidis geyikleri, tanesi 400 Euro’dan satışa çıkardıklarını ve ilgi görüyor göründüklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim