Rum Ortodoks Kilisesi, Sen Sinod Meclisi aracılığıyla, Rumların KKTC’deki eski mallarını “satılmasını vatan hainliği” ilan etti ve kınamaya oy birliğiyle karar verdi.

Fileleftheros’un haberine göre Sen Sinod Meclisi Salı günü II. Hrisostomos başkanlığındaki toplantısında Rum basınında yer alan haberler üzerine ele aldığı, Rumların Taşınmaz Mal Komisyonu’na (TMK) başvurularını “vatan hainliği” ilan etti, kınamaya karar verdi.

Habere göre Sen Sinod Meclisi ayrıca, Güney Kıbrıs’a büyük miktarda uyuşturucu sokarken yakalanan ve hakkında hem Rum polisi hem de Kilise tarafından soruşturma başlatılan Panayotis Triandafillo isimli din adamıyla ilgili dosyayı kapatma kararı da aldı.

Hakkında başka konularda da soruşturma yapılan Triandafillo’nun, Kilise’nin ilgili organınca yapılan sorgusu sırasında uyuşturucu sevkiyatı yaptığını kabul ettiğini ve meseleye başka din adamlarının da karıştığını söylediğini hatırlatan gazete, bu kararla Triandafillo’nun temizlenmiş, dosyanın da kapatılmış olduğunu belirtti.

Politis, Salı günkü toplantıya Rum Polis Genel Müdürü Mihalis Papageorgiu’nun da çağrıldığını ve kendisiyle; arzu edilmeyen durumların önlenmesi ve/veya düzeltilmesi için Kilise’nin ve polisin müdahale edebileceği konuları inceleyecek karma bir komisyon kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını yazdı.

Editör: TE Bilisim