Kara para aklama konusunda başta Alman siyasiler ve Alman basını olmak üzere Avrupalı ortaklarının sert eleştirilerine maruz kalan Güney Kıbrıs’ın köşeye sıkıştığı, bundan kurtulmak için karşı atağa geçmeye hazırlandığı bildirildi.

Alithia “Kayıp İtibarı Ararken” başlıklı haberinde dün toplanan siyasi parti başkan ve/veya temsilcilerinin bir dizi karar ürettiğini yazdı. Gazete Rum Maliye Bakanı Vasos Şarlis’in son Eurogroup toplantısında soru yağmuruna tutulduğu kara para aklama konusunda itibar sorunu yaşadığını ve topun ucunda bulunduğunu belirterek, mali yardım talebi AB üyesi ülkelerin ulusal meclislerinde onaya sunulduğunda, önünde engel teşkil edeceğine dikkat çekti.

Habere göre Omiru dünkü toplantı sonrasında yaptığı açıklamada siyasi partilerin, AB üyesi ülkelerdeki kendilerine yakın partilerle temasa geçerek Güney Kıbrıs’a yöneltilen suçlamaları çürütmeye çalışacaklarını açıkladı.

Omiru, Rum meclisinin 27-28 Ocak’ta Dublin’de gerçekleştirilecek COSAC (AB’ye üye ve aday ülkelerin Meclis Avrupa Konuları Komitesi başkanları toplantısı) ile 28-30 Ocak’ta düzenlenecek Avrupa Parlamento Haftası’na katılmasına da karar verildiğini söyledi.

Haravgi haberi “Kara Para Aklama Konusunda Meclis Seferberliği” ve Politis “Meclis Heyeti İçin Partilerden Başlayalım ve Görelim... Andros Kiprianu Seçimler Öncesinde Kara Para Konusunda Almanya’yı Ziyaret Etmeyi Planlıyor”  başlığıyla yansıttı.

Editör: TE Bilisim