Alithia gazetesinde yer alan habere göre, Hrisostomos açıklamasında, “Türkiye’nin askeri birliklerinin Kıbrıs’tan ayrılıp ayrılmayacağına veya Zürih’ten elde ettiği elde ettiği haklarından feragat edip etmeyeceğine karar vermesinin zamanı olduğuna inanmadığını” ileri sürdü.

“Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in New York görüşmesinde, Türkiye’nin tezini bir derece netleştirmekte ve bunun ardından Cenevre’ye gitmeye hazır olduğunu söylemekte ısrar edeceğinin kesin olduğunu” öne süren Hrisostomos, “Eğer zorla Cenevre’ye gidilirse, başarısızlık orada olacak” ifadelerini de kullandı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Kıbrıs sorununu iyi bildiği gibi, işini de iyi bildiğine inandığını ifade eden Hrisostomos, BM Genel Sekreteri’nin katkıda bulunmaya ve iki muhatabını cesaretlendirmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Kendi tezinin, her daim çözüme ulaşmanın kolay olmadığı şeklinde olduğunu da belirten Hrisostomos, Türkiye’nin her şeyi istediği iddialarını yineledi.

“Bildiği kadarıyla, başkanın bu hususta çok dikkatli olacağını çünkü kayıtsız kalması ve indirimler yapması durumunda, bunların halk tarafından kabul göreceğine inanmadığını” dile getiren Hrisostomos, “Çünkü aynı paydaya ulaşıyoruz ve yine çözüm görmüyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim