Rum Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, 17 Şubat’ta Güney Kıbrıs’ta yapılacak başkanlık seçimlerinin en favori adayı olan Nikos Anastasiadis’in ilk turdan kazanmasını öngördüğünü söyledi.

Haberi “Hrisostomos Tek Tur Seçim Görüyor” başlığıyla yayımlayan Politis, Hrisostomos’un dün Rum tarafındaki Birleşik Demokratlar (EDİ) Hareketi Başkanı ve başkanlık seçimi adaylarından Praksula Andoniadu, aynı zamanda EDİ başkan yardımcısı Kostas Georgiadis ile bir araya geldiğini yazdı.

Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Andoniadu’ya seçimlerde başarılar dileyen ve ikinci tura çıkması dileğinde bulunan Hrisostomos, devamla “ancak korkarım ki Sayın Anastasiadis birinci turdan kazanacak ve ikinci tur olmayacak” ifadelerini kullandı.

Gazeteye göre, EDİ Başkanı Praksula Andoniadu ise açıklamasında, Hrisostomos ile yaptığı görüşmeyi ilgi çekici olarak nitelendirdi ve Tanrı’nın Başpiskopos’un (Andoniadu’nun) seçimlerin ikinci turuna çıkması dileğine kulak vermesini umduğunu dile getirdi.

HRİSTOFYAS 5 YILLIK İCRAATLARINI BASIN TOPLANTISIYLA DEĞERLENDİRECEK

Gazete başka bir haberinde ise, 17 Şubat’ta yapılacak seçimlerin ardından, görevini yeni başkana devredecek olan Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, son basın toplantısını 13 Şubat’ta Başkanlık konutunda düzenleyeceğini haber verdi.

Bunun, Hristofyas hükümetinin 5 yıllık faaliyetlerinin değerlendirileceği bir basın toplantısından ibaret olacağını kaydeden gazete, basın toplantısının 13 Şubat Çarşamba günü öğlen saat 12.00’de yapılacağını ve 70 dakika süreceğini belirtti.

Basın toplantısına, her basın yayın organından bir temsilcinin katılacağını kaydeden gazete, toplantının RİK’ten canlı yayımlanacağını ekledi.
Editör: TE Bilisim