Fileleftheros gazetesi, ziyaretin, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Hollande’ın, Abu Dabi’de gerçekleşen “Çatışma Bölgelerinde Kültürel Mirasın Korunması” konulu konferans çerçevesinde yaptığı görüşmenin akabinde, Yunanistan Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada belirtildiğini yazdı.

Gazete, iyi bilgilendirilmiş bir kaynaktan edindiği bilgiye dayanarak, Hollande’ın adayı 9 Aralık’ta ziyaret edeceğini ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le yapacağı görüşmenin saat 19.30’a ayarlandığını kaydetti.

Haberde, bir diğer kaynaktan edinilen bilgiye dayanılarak, Hollande’ın, Doğu Akdeniz’deki “Charles De Gaulle” savaş gemisini ziyaret edeceği ve adaya bu çerçevede ziyaret düzenlemesinin olası olduğu belirtildi.

Gazete, Yunanistan Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Hollande ile Çipras’ın, Hollande’ın Kıbrıs ziyareti öncesinde, Kıbrıs sorunu müzakereleriyle ilgili gelişmeleri tartıştıklarının ve müzakerelerin yeniden başlamış olmasından memnun olduklarının” belirtildiğini yazdı.

Açıklamada ayrıca, Kıbrıs sorununun AB-Türkiye ilişkileri açısından öneminden bahsedilirken, “Ankara’nın saldırgan söyleminden vazgeçmesi gerektiği” öne sürüldü.

Editör: TE Bilisim