Girne kökenli Rumların örgütlü bulunduğu “Özgür Girne” isimli örgüt yürütülmekte olan müzakere sürecinin “yabancı güdümlü olduğunu” savunarak, Rum Yönetimine ve siyasi liderliğine hitaben “halk size devleti dağıtma yetkisi vermedi, manipülasyona son verin” dedi.

Fileleftheros’un haberine göre müzakere edilenlere tamamen karşı olduğunu açıklayan “Özgür Girne” kamuoyuna söylenenlerin çözümle birlikte yürürlüğe konulacaklar olmadığı görüşünü ortaya koydu, şunları savundu:

“Kıbrıs Cumhuriyeti devam etmeyecek, egemenliği olan yeni bir devlet de kurulmayacak. Müzakerelerle, her birinin denetiminde olacak toprağın alanını düzenlemeleri istenen iki ayrı devlet olacak. Mülkler de yönetecekleri vatandaşlara ait olmayacak, kendi denetimlerinde olacak. Halk size devletin bu şekilde dağıtılması için yetki vermedi. Bu yabancı güdümlü sürece ve manipülasyona son verin.”

“AKILLANMAK YERİNE AKINCI ÇILGINLIĞINA KAPILDIK... MAKARİOS YAŞASA GİTMEZDİ”

Politis Baf Metropoliti Yeogios’un Pazartesi akşamı III. Makarios için düzenlenen “unutmuyorum, mücadele devam ediyor” sloganlı anma etkinliğinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaiadis’i eleştirdiğini bildirdi.

Habere göre Yeorgios “41 yıllık deneyimle daha akıllı olmamız gerekirken Türkiye’nin, zaman zaman kullandığı kişilerin manevralarına bakılmaksızın, vazgeçilmez hedefinin Kıbrıs’ı tamamen almak olduğunu görmezden gelerek benzeri görülmemiş bir Akıncı çılgınlığına kapıldık” ifadelerini kullandı.

Anastasiadis’in KKTC (Otello Kalesi) ziyaretini de eleştiren Yeorgios “Makarios işgal rejiminin temsilcileriyle eğlenmeyi kabul etmezdi. Yaşasaydı, sadece Türklerin Kıbrıs’ın tamamını Türkleştirme hedefine hizmet eden bir prosedürden kurtulmaya öncülük eder, iki bölgeli iki toplumlu federasyonun reddinin taksimi getireceği inancımızın aptallık olduğunu söylerdi” dedi.

EKOLOGLAR ANASTASİADİS’E 2 HAFTADA 2’NCİ MEKTUBU GÖNDERDİ

Yine Fileleftheros, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e iki hafta içerisinde ikinci mektubunu göndererek müzakerelerle ilgili bilgi talebinde bulunduğunu yazdı.

Basına müzakerelerden detaylar yansıdığını, bu tezlerin çoğunun bilinen Türk tezleri olduğunu savunan Hareket, “basına yansıyanlar doğru mu yanlış mı kimse bilmiyor çünkü susuyorsunuz. Defalarca tam bilgilendirme için Ulusal Konsey’i veya siyasi parti başkanları konseyini toplamanızı istedik, maalesef cevap vermediniz” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim