Son bir kaç aydır benim de kulağıma geliyordu;
Duydunuz mu 12 dairelik bir apartman kaldırmış!
8 villaya sahipmiş!
Derneğin paraları ile kendine servet edinmiş!
Oğlu Ferrari sahibi olmuş!
Falan da filan...
Kimmiş bu kadar servet sahibi?
Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail...
...
Özellikle son bir haftada söylentiler iyice artınca aradım Raziye ablayı.
Abla durum böyle böyle, derneği kullanarak köşeyi döndüğünü iddia ediyorlar...
Ve dün buluştuk kendisiyle, çayını içtik, pastasını yedik.
İlk kez birine soru sorarken yüzüm kızardı, bu sorulardan dolayı utanç duydum...
Ben sordum o cevapladı, derneğin bütün dökumanlarını önüme serdi, kah yüz hatları gerildi, kah gözleri nemlendi...
Ama mertçe, dürüstçe tek tek bütün soruları cevapladı.
...
Mereklası buyursun öğrensin;
Raziye ablanın öyle onlarca dairesi ve villası filan yok!
Yıllar önce Lefkoşa Surlariçi'nde 7 bin 500 sterline, yine 10 yıl kadar önce Arıklı İnşat'tan 9 bin 500 sterline aldığı iki dairesi var, daire de 35 metre kare...
Oğlunun Ferrari aracına gelince, o da tamamen uydurma!
Üç oğlu var, birisi 47 yaşında öğretmen, birisi 41 yaşında BRTK'da kameramanlık yapıyor, bir diğeri de 34 yaşında LTB'de çalışıyor.
Hepsi de çok mütevazi bir hayat sürüyor ne lüks evleri var ne de araçları...
...
Kanser Hastalarına Yardım Derneği 1993 yılında bu hastalığa yakalanan yine Raziye Kocaismail tarafından kurulmuş.
Tam 21 senedir bu derneğin başkanlığını yapıyor ve bu dernekten tek kuruşluk bir geliri yok...
Niçin 21 yıl başkan diye sorduğumda, 'yalvardım gelip başkan olsunlar diye ama sen yoksan biz de yokuz' diye hep cevap almış...
Çünkü ekibi ve dernekte birlikte çalıştığı istisnasız herkes ona güvenmiş, çok güzel bir aile ortamı yakalanmış ve KKTC'de bulunan tam 7 bin 185 kanser hastası bu dernekten hizmet alıyor.
Ve çok daha önemlisi de Raziye abla tüm hastalara 'evladım' diyor, bir ana sevgisi ile onlara yaklaşıp bağrına basıyor...
...
Derneğin gelirlerin gelince;
İki yılda bir genel kurul yapan derneğin son dönem resmi mali raporlarına göz attım, 6 milyon 306 bin TL iki yıllık geliri var.
Peki bu para nerelerden gelmiş?
2.7 milyon TL gibi büyük bir rakam bağış ve yardımlardan, 733 bin TL'si bağış kutularından, 755 bin TL'si bölge gelirlerinden, 537 bin TL'si dükkanların satış gelirlerinden, 475 bin TL'si levha gelirlerinden vs.
Peki bu paralar nerelere harcanmış?
3 milyon 193 bin TL'si hastalara yapılan maddi katkılar ki hepsinin tek tek makbuzu mevcut.
1. milyon 269 bin TL'si çalışanların maaşlarına.
634 bin TL'si dükkan giderlerine vs..
Bu arada çalışanlardan bahsetmek gerekirse;
16 kişi evde bakım hizmetinde çalışıyor.
6 kişi Sarı Laleler atölyesinde, 8 kişi Lefkoşa Hastanesi'nde, 2 kişi Bilimsel Danışma ve Eğitim Birimi'nde, 3 kişi Umut Eğitim ve Kültür Evi ekibinde, 9 kişi derneğin merkezinde istihdam edilmiş.
Yani 44 kişi istihdam edilmiş ve hepsi de çok makul ücretlere bağlanmış.
Ve bu çalışanların maaşını da yine bu dernek kendi kasasından ödüyor.
...
Dediğimiz gibi meraklısı gider derneğe ve hesapları tek tek inceler.
Hatta dernekte yolsuzluk iddiasıyla polise de gidebilir.
Ama elde tek bir delil bile yokken, ömrünün 21 senesini bu derneğe ve dolayısıyla kanser hastalarına vermiş birine bu kadar alçakça saldırmak, mesnetsiz iddialarda bulunmak insanlıkla bağdaşmaz!
70 yaşını çoktan devirmiş olan Raziye abla, bu ülkede devletin yapamadığını yapmakta, evde torun bakacağına gününün büyük bir kısmını hastalarla ilgilenerek geçirmekte ve çok da büyük başarılara imza atarak değil saçma sapan suçlamalara, sırtta taşınmaya layıktır.
Ona yapılan hakaret, 7 bin küsur sayıdaki kanser hastasına, dolayısıyla Kıbrıs Türküne yapılmış bir hakarettir.




MESAJ KUTUSU


Sayın Raziye KOCAİSMAİL,
başarılarla dolu bir yolda elbette sizi çekemeyip çamur atanlar olacaktı. Siz doğru yoldasınız ve Kıbrıs Türkü sizinle gurur duyuyor. İt ürür kervan yürür sözünü unutmamak lazım. Bu ülkeye yaptığınız büyük katkılarınızdan dolayı Allah sizden razı olsun.

Sayın Mete TÜMERKAN, dün KKTC’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen Berkin Elvan etkinlik ve yürüyüşlerine özellikle bir tek kameraman bile göndermediniz. Devletin kurumuna yakışmadı! BRTK’yi devekuşu mu yapmayı düşünüyorsunuz?

Sayın Tekin ARHUN, bir spor kulübü tarafından 100 bin TL dolandırıldığınızı duyduk. Bir kurum için yaptığınız katkının cebe gittiğini anlayınca çılgına dönmüşsünüz. Üzerine bir bardak buzlu su iyi gelir…

Sayın Ahmet GULLE, İskele Sağlık ocağındaki bir doktorun her gün 40’tan fazla hastaya bakmak zorunda kaldığını ve artık isyan noktasına geldiğini biliyor muydunuz? Doktor artık resti çekmiş ve belli bir sayıdan sonra kalkıp kaçıyormuş, bilginize!

Sayın Başaran DÜZGÜN, Havadis haber paketi dün TC Lefkoşa Büyükelçi Akça’yı Lefkoşa milletvekili yaptı. Ülkede kısa süreli bir şok yaşandığı söyleniyor. Habercilikte olur böyle vakalar değil mi?

Sayın Halil ORUN, dün yıllardan sonra İskele’ye itfaiye birimi kuruldu ama siz belediye olarak halka çağrı için bir anons bile yapmadınız. Oysa resim sergileri bile belediyenin hoparlöründen anons ediliyor. Yakışmadı doğrusu!

Sayın Mehmet ERÜLKÜ, İskele Belediye başkan adaylığı için resmi teklifi nihayet almışsınız. Umarız ortaya koyduğunuz koşullar da yerine getirilir. Kabak yine sizin başınızda patlamak üzere desenize!

Sayın Metin ŞADİ, kanala artık ciddi bir güvenlik şirketi sokmanın zamanı gelmedi mi? Böyle giderse bazı meslektaşlar kim vurduya gidecek ve bunun da ceremesini siz çekeceksiniz. Bu arada kanalın isminin artık Baskın Kanal olarak değiştirilmesi talepleri de var, bizden iletmesi!

Sayın Oğuz KÖSE, bazı üyeleriniz televizyon programlarınızdan memnun ama artık üyelerin de sorunlarına daha hassas yaklaşmanızı bekliyor. Hele de bazı sahte sağlık raporu olayına karışanlar camiayı epey rahatsız ediyor bilesiniz…

Sayın Kadri FELLAHOĞLU, ayın 13’ü oldu ama çalışanlar hala maaşlarını alamadı ve homurdanmalar başladı bilesiniz. Bu arada yağmur ilk kez Göçmenköy ve Taşkınköyü etkilemedi bölge halkı memnun.

Sayın Tufan ERHURMAN, başarılı çalışmalarınıza bir de kim gazeteci sayılmalı kim sayılmamalı bunu eklerseniz camiaya büyük hizmet etmiş olacaksınız. Bu iş artık iyice çığırından çıkmak üzere!

Sayın Zeki ÇELER,artık şu başkan adaylığı konusunda son kararınızı verseniz diyoruz. Bölge halkı partinizin oylarını burada ikiye katlayacağını iddia ediyor. Bu fırsatı kaçırmamak lazım değil mi?

Sayın Erhan ARIKLI, dün sabah DP ilçe binası avlusunda yine tavla başında görülmüşsünüz. Gelen vurdu giden vurdu diyorlar. Artık zar tutmasını öğrenseniz diyoruz. Büyük geçmiş olsun…

Sayın Mehmet DAVULCU, ikiz dedesi olmanın mutluluğunu yaşadığınızı duyduk. Miniklere dünyaya ‘hoş geldin’ diyoruz. Allah analı babalı sağlık içinde büyümelerini nasip etsin.

Sayın Mehmet EVRENGİL, Girne’de kira sözleşmesi olmayan bir restorana içki ruhsatı verdiğiniz yönünde bir şikayet aldık. Bir araştırın bakalım bu torpilli işletmeci kimmiş?...

GÜNÜN FOTOĞRAFI



Günün Fıkrası

Kısa ve öz

Temel’in hiç evlenmemiş olan kızı ölüyor ve temel mezar taşına aşağıdakilerin yazılmasını istiyor.
Bakire doğdu bir döne
Bakire yaşadı çok sene
Bakire öldü fakire
Temel kızı Fadime
Mezarcı bu yazıyı çok uzun buluyor ve uğraşmamak için aşağıdakileri yazıyor.
Temel kızı Fadime,
Açılmadan iade..