Sibel hükümetini destekliyorum…
Geçici de olsa ülkede heyecan yarattılar.
Bana göre kayyum hükümeti oldular, şimdiye kadar el değmemiş konulara dokunarak ülkede eski hükümetin çok şeyi yasal zeminden uzak olduğunu gösterdiler.
Hepsini temizlemeleri elbette mümkün değil ama, en azından yeni gelecek hükümete iyi bir yol haritası çizdikleri için onları desteklemeyen sadece parti fanatiklerinden başkaları değildir…
Ya da geçmiş hükümetten nemalanıp devletin kaynaklarının üstüne oturanlar.

Ülkede bir gün maaş geç ödendi diye kıyametler koptu.
Doğrudur, devlet ciddiyetinin devamı bakımından belki maaşların ayın son günü ödenmesine alışık olduğumuz için geciken ödemeler belki özellikle muhalefete düşen fanatik UBP’liler tarafından ağır bir eleştiri bombardımanına tutulmuş olabilir ama, bu ülkede sadece kamu çalışanı olmadığını göz önünde bulundurduğumuzda, en azından özel sektör çalışanlarının içler acısı durumunu hissetmek bakımından da belki de maaş gecikmesinin olumlu yanlarını da görmekte yarar vardır.

Geçici hükümet programını ilk açıkladığında biz de ilk yazımızda Türkiye ile imzalanan protokolün niçin yer almadığını sormuştuk.
40 günlük değil de sanki de 4 yıllık bir program hazırlayan bu hükümetten elbette ki bu programların akıbetini sormak da hakkımızdı…
Geçici hükümet bu konuda biraz şark kurnazlığı yaptı ve programa almayarak kendini sıyırmaya çalıştı ama sonuçta ortada bir kamuoyu baskısını da unutmamak gerek…

Türkiye ile imzalanan ekonomik protokoller konusundaki görüşümüzü bir kez daha paylaşmak isteriz.
Şu anki şartlara bu konuda Türkiye’ye kafa tutacak bir siyasi parti biz göremiyoruz.
CTP-BG nasıl 2006 yılında sırf bu konu için erken genel seçime gidip yönetimi UBP’ye teslim ettiyse, ardından UBP bu programların savunuculuğunu yapmış ve Anavatan’dan daha Anavatancı kesilerek, onlar da sonuçta eve yollanmıştır…
28 Temmuz’da kim gelirse gelsin, bu protokolleri devre dışı bırakma gibi bir lüksü de olmayacaktır.

Adına isterse teknik bir arıza deyin isterse Ankara’nın UBP’ye küçük bir desteği olarak nitelendirin, maaşların bir gün gecikmeli ödenmesi bile ülkede minik çaplı bir kaosun yaşanmasına neden olmuşken, şimdi hangi siyasi parti olursa olsun, biz programlara uymayacağız, ya da kendi şartlarımıza göre değiştireceğiz veya Türkiye ile oturup uzlaşacağız derse de en azından beni inandıramaz…
Bu ülkenin maaşları halen Ankara’nın imzasıyla ödeniyorsa, bal gibi bu protokollere uyacak ve Ankara’nın çizdiği yol haritasından sapamayacaksınız.
Yani;
İsteseniz de istemeseniz de, protokollere uyacaksınız ve bunun tersini söylediğiniz müddetçe de kimseyi artık eskisi gibi kandıramayacaksınız.

GÜNÜN FOTOĞRAFI


MESAJ KUTUSU


Sayın Mehmet ÇAKICI, ülke genelinde TDP’nin barajı geçemeyeceği yönünde çeşitli söylentiler yayılmaya başladı. Varsayılan ankete göre TDP’nin bugün itibarıyla yüzde 4.7 olduğu iddia ediliyor. Eğer bir spekülasyon yoksa durumlar kötü gibi…

Sayın Afet ÖZCAFER, kazanacaklar listesine girmek için biraz daha atak yapmak zorundasınız. Şu anda Hakan Dinçyürek ile yarışıyorsunuz. Kendisinin doktor olması büyük avantaj ama sizin de son çıkışlarınız epey yararlı oldu…

Sayın Sonay ADEM, Mağusa’da Ferdi bey ve Akansoy garanti gibi görülüyor. Sizin için tehlike sinyalleri olduğu konuşulmaya başladı. Ama dua edin ki Ferdi bey size de epey destek atışı yaparak vefalı olduğunu gösteriyor.

Sayın Ramazan GÜNDOĞDU, seçilmek için maddi ve vizyon sorununuz yok ama örgütler ve seçmenin tanıdık yüzü olmamanız işleri biraz yokuşa sürüyor. Kendinizi tanıtmak için daha fazla gayret göstermeniz gerekiyor…

Sayın Dursun OĞUZ, Sunat Atun ile birlikte çalışıp işbirliği yapmanız Turgay beyi derecesiz mutsuz etmiş. Gittiği yerlerde üzüntüsünü dile getiriyormuş. Eski dostlar seçim olunca bazen düşman olabiliyor değil mi?

Sayın Arif ALBAYRAK, şu anda kırmızı alarm verecek durumdasınız. Biraz gayret göstermeyip ilgisiz kalmaya devam ederseniz 28 Temmuz akşamı vekillik gömleğini çıkarabilirsiniz. Meclis’in sizin gibi bir sanatçıya her zaman ihtiyacı vardır.

Sayın Erdal ÖZCENK, hastane personeli 28 Temmuz gecesi patlatmak üzere kasalarca şampanya siparişi vermiş bile. Ben doktor vekillere şiddetle karşıyım ama vatandaş isterse de başka yapacak bir şey yok. Şimdiden tebrik ederiz.

Sayın Dursun KOÇ, aile ve akrabaların desteği ile hızlı bir çıkış yakalamışsınız. Siz yine eski kurtlara dikkat edin ki hepsi de can havliyle önüne gelene saldırıyor. Allah sizi ve diğer yenileri gazaplarından korusun…

Sayın Barış MAMALI, ülkemizde bağımsız adayların hiç şansı olmasa da size karşı seçmenin ilsi her geçen gün artıyor. Kazanamazsanız bile TDP’ye ağır bir darba vuracağa benziyorsunuz…

Sayın Suphi HÜDAOĞLU, sizin TDP’ye desteğiniz bu dönem çok önemli. Bugün yarın kapınız çalacak ve partiye destek vermeniz için ricada bulunulacak. Birkaç TV programı bile Çakıcı’yı mutlu edecektir.

Sayın Mehmet DEMİRCİ, Karpaz’da hem UBP hem de DP’den karma liste yaptığınız ve siyasi kulislere başladığınız gözlemlenmiş. Bölgenin ağır toplarından birisi olarak en azından bir kişiyi vekil çıkaracağınız söyleniyor. Ne mutlu size!

Sayın Ahmet ÇALUDA, bölgedeki bazı düğünlere gitmediğiniz yönünde şikayetler geliyor. Bu seçimlerde kimse garanti değil ona göre temkinli davranmak gerek. Düğün ve cenazeleri sektirmemek gerek değil mi?

Sayın Metin ŞADİ, Güzelyurt’a yapılan yeni barajın elektrik santrali ihalesini de kazanarak rakipleri epey kızdırmışa benziyorsunuz. Hayırlı işler bol kazançlar dileriz…

Sayın Songür CAMBAZ, mesajınızı aldım hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Ama bizim yazdıklarımız Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkleri değil sadece Aslanbaba’yı kapsar. Yok bazıları gocunursa da o da bizim sorunumuz olmaz.

Sayın Cemal DAĞLIKOCA,
Lefkoşa’da hangi adayları listeye aldığınız merak konusu olmuş. Artık hiçbir geceniz boş geçmiyormuş. Ara sıra siyaseti bırakıp da şu izdivaç işleriyle de ciddi bir şekilde ilgilenseniz diyoruz.

Sayın Mete TÜMERKAN,
sabah yayınlarında NTV tarzı sistem getirmeniz izleyenler tarafından beğeni ile karşılanmış. Tebrik mesajlarınız geliyor.

Sayın Remziye SEVEN, tecrübeli bir eski bakan sekreteri olarak Kutlay beyin de sizden epey memnun olduğu söyleniyor. Bu arada giysi koleksiyonunuzu da genişletme kararı almışsınız. Yakışır doğrusu…

Sayın Mustafa YEŞİL,
aday olmayarak sakin bir yaz sezonu geçiriyormuşsunuz. Bu arada destek için kapınızı çalanlar da son günlerde epey artmış. Ne güzel işte siyasetin keyfi uzaktan daha bir güzel oluyor değil mi?

Sayın Hasan AKINCI, sizi ilk kez bir seçim öncesi bu kadar sessiz ve sakin görüyorlarmış. Artık siyasetin defterini kapadığınızı söyleyenler bile var. Geç bile kalmıştınız değil mi?




Günün Fıkrası


Akıllı Makine



Adamın biri arkadaşıyla yemek yerken "Kolumun ağrısından ölüyorum" diye dert yandı.Arkadaşı da "İlerde köşedeki marketin önüne yeni bir bilgisayarlı cihaz koydular.Üç dolara bir jeton alıyorsun , yanında getirdiğin idrar örneğini açılan kapaktan içeri veriyorsun, on saniye sonra neticeyi ve tedavi için yapman gerekenleri öğreniyorsun" demiş.
Adam hemen idrarını bilgisayara vermiş.10 saniye sonra yazılı olarak cevap gelmiş: "Kolunuzda bir cins eklem ağrısı olan Teniselbo oluşmuş. Sıcak tutun, ağır işlerden kaçının, iki haftada düzelecek" Adam, muzurca bu akıllı cihazı nasıl aldatabileceğini düşünmüş.Bir miktar çeşme suyuna köpeğinden alınmış bir kılı koymuş, üstüne karısının ve kızının idrar örneklerini eklemiş, cihazaatmış. 10 saniye sonra yazılı yanıt gelmiş:
1. Çeşme suyunuz çok kireçli. Bir filtre cihazı almayı düşünün.
2. Köpeğinizde kene var. Eczaneden özel bir şampuan alıp köpeğinizi yıkayın.
3. Kızınız kokain bağımlısı. Bir psikiyatri kliniğine yatırın.
4. Karınız hamile. İkizler sizden değil. İyi bir avukat bulun.
5. Kendinizi bu yolla tatmin etmeyi bırakmazsanız kolunuz iyileşmez.