Geçtiğimiz gün kaleme aldığım ‘’Polis yanlış mı yönlendiriliyor?’’ başlığı altındaki yazım sonrası beklenmedik bir gelişme oldu ve Polis bilinmezlikle dolu olayı aydınlattı. Yazımın üzerine bu konunun çözümlenmesi benim gibi bu konuya müdahil herkesi memnun etti.
Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’na yürüttükleri başarılı çalışma ve olumlu sonuç için teşekkür ederim.
Polis Teşkilatının sorunlarını az çok bilenlerdenim. Yetersiz polis memuru ile yapılan çalışmaların ne denli zor olduğu ortadadır. İmkânsızlıklar içerisinde sürdürülen görevlerin sonuç vermemesi yine polise mal edilmektedir. Bu yüzdendir ki zaman zaman Polis Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları gündeme gelerek, acımasızca eleştirilere maruz kalmakta hatta ve hatta Polis’in görevini tam anlamıyla yürütemediği iddia edilmektedir.
Düşünün bir; okullardan, üniversitelere, gece operasyonlarından yollardaki huzur operasyonu altındaki trafik kontrollerine, alkollü alanlardaki sorunlardan gece kulüplerindeki sıkıntılara, hırsızlıktan dolandırılıcılığa yani saymakla bitmeyen bu alanlarda görev üstelenerek asayişten sorumlu olan polisin görevi ne denli zordur. Gece gündüz demeden devriye gezen polislerin yanı sıra bir de angarya işlerle vakit öldürdükleri de düşünüldüğü zaman Polis çok özveri isteyen bir görev yürütmektedir.
Polisin yürüttüğü her alanda başarı sağlaması elbette ki beklenemez ama ister istemez insanlar en güvendikleri kurumdan fazla şey beklerler. Her ne kadar beklentiler yüksek olursa olsun Polis yine de en güvenilir kurumlar arasında ilk sırada yer alan bir kurumdur. Bundadır ki zaman zaman polisin yürüttüğü bazı olaylar bizler tarafından takibe alınıyor. Çözümü olan her şey başarılmış sayılmaktadır. Ama uzun süren ve konun rafta kalarak güncelliğini yitirmesi bir takım soru işaretlerini doğurmakta, hatta ve hatta konuların güncelliğini yitirmesiyle yaşanan sorunlar polisi de huzursuz etmektedir.
Düzenli olarak, her gün polis haberlerini okuyoruz. Sirkat, hırsızlık, dolandırıcılık, ya da mala mülke tecavüz, darp gibi birçok haberler gündemi işgal ediyor. Düşünün ki basına yansımayan onca haber varken yansıyanlardan bile bunalan bir halk var.
Bugün bizlerin tahammül edemediği bir çok işi polislerimiz yürütmektedir. Bu zor görevi üstlenen tüm polislere bir kez daha teşekkür etmek isterim.