Sağ olsun okuyucu…
Ülkenin bir çok kesiminde elbette haber kaynaklarımız var ama, okuyucudan gelen ihbarlar en büyük gücümüz.
Devletin neredeyse tüm kurumları tel tel dökülürken biz bunları onlar sayesinde öğrenip sizlere aktarıyoruz.
İşte bunlardan bir tanesi daha;

“Levent bey;
Ben Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde çalışan bir işçiyim, ama gel gelin görün ki her işi yapıyoruz.
Bir de bizim yanımıza ‘özürlü’ kadrodan alınanlar var onlarda çalışıyor, yıllardır ama öyle işçiler var elleri kolları sağlam dayıları oldukları için kitabet bölümlerinde çalıştırılıyorlar, bazı gün hiç iş yapmıyorlar bunları üstlerimize söylemememize rağmen hiç bir işlem olmuyor yine ezilenler yaşlı ve özürlüler.
Özürlü kadrodan lise mezunu olan çocuklar ayağı sakat kolu sakat servislerden hasta taşıma ilaç indirme her türlü hamallık işleri yapıyorlar ama inanın geçici işçi olarak alınan ilkokul mezunu kişiler ise daha 4-5 yıllık kitabet işinde çalışıyorlar birileri tarafından korunuyorlar. Artık birçok işçi bunlara tepki gösteriyor, herkes şikayetçi inşallah sesimizi Sağlık Bakanı duyarda bir el atar bu haksız durumlara.
Adalet bunun neresinde?..”

Okudunuz değil mi sevgili okurlar;
Bu sadece Mağusa Devlet Hastanesi’nde olan bir olay değil neredeyse tüm kamu iş yerlerinde adam kayırmacılığın, kıyakçılığın ve devlet kaynaklarının eşe-dosta, partiliye-militana peşkeş çekilmesine en güzel örneklerden birisidir.
Hadi UBP döneminde bunlar yaşandı ve aradan 6 ay gibi bir zaman geçti.
İyi de artık çok da yeni sayılmayan hükümet bu konularda ne gibi bir işlem yapıyor?
Tabi ki koskocaman bir hiç!
İlgilisine ithaf olunur…



Meteoroloji Dairesi müdürü kim olacak?

“Levent Bey merhaba;
Bu yazdıklarımı köşenizde yayınlarsanız sevinirim. İsim belirtmeyeceğim çünkü çalıştığım kurum hakkında yazıyorum. Bahsettiğim konu Meteoroloji dairesi müdürlüğüdür.
Bir tarafta 13 senelik memur fakat torpili büyük Mustafa Tolga'nın damadı, diğer tarafta 30 senelik amir üstelik de meteoroloji mühendisi (tek torpili bilgisi).
Dün aldığımız kesin bilgiye göre 13 senelik memur müdür atanıyor.
Üstelik de iki gün önce kamu hizmet komisyonunda terfi sınavında 30 senelik amir 13 senelik memuru sınav yaptı.
Trajikomik bir durum.
Kamu vicdanından bahseden Serdar Denktaş’ın vicdanı izine mi çıktı acaba?
Saygılar…”
(İSMİ MAHFUZ)


Böyle adam mı durdurulur?

Yıllarını BRTK’na veren Abdullah Üçgöz, yönetim kurulunun aldığı karar ile kurumdan durduruldu.
Kendisine hiçbir ihbar yapılmadan 28 Şubat 2014 tarihi itibarıyla kurumdan ilişkisinin kesildiği Üçgöz, program izleyicilerine bile veda etme olanağı bulamadı.
İşten durdurmaların 21 milyon TL’lik elektrik borcu nedeniyle bundan böyle de devam edeceği ifade edilirken kurum çalışanları şimdi ‘sıra bana ne zaman gelecek’ endişesine düştü.
İhbarsız yapılan, çalışanın mali durumu düşünülmeden yapılan durdurmalar BRTK’na yakışmadı.

MESAJ KUTUSU


Sayın Ahmet GULLE, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde özürlü statüden istihdam edilen lise mezunlarına hamallık, geçici olarak işe alınan ilkokul mezunlarının ise memur statüde çalıştırılması sizce ne kadar vicdanidir?

Sayın Kadri FELLAHOĞLU, LTB çalışanları grevdeyken Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’den temizlik konusunda yardım istemişsiniz ama ‘grev kırıcılığı’ yapmak istemeyen Benli sizi kibarca ret etmiş. Tepeniz fena atmış diyorlar…

Sayın Mustafa TOLGA, sizin 13 senelik memur damadı daire müdürü yapma gayretleriniz çalışanlar arasında infialle karşılandı. İyi bir DP’li olduğunuzu iyi biliriz ama
Atamalara parmak atmanız hiç de hoş değil!

Sayın Erdinç GÜNDÜZ, BRTK’ndan işten durdurulacak olanlara lütfen biraz daha saygı göstermenizi temenni ediyoruz. İnsanların en azından birkaç ay önceden haberi olması lazım diye düşünüyoruz.

Sayın Bilen SAYILI, CTP-MYK üyesi olarak İskele bölgesinde attığınız her adım bölge insanında tepki ile karşılanıyor. Parti genel sekreteri size önemli uyarılarda bulunmuş ama göz ardı ettiğiniz söyleniyor.

Sayın Gürkan KARA, önceki gün Lefkoşa’daki yemeğin şifreleri çözülmek üzere. UBP Girne Belediye Başkanlığınız hayırlı olsun diyelim mi? Yoksa biraz daha bekleyelim mi?

Sayın Hüda HÜDAOĞLU, sizin müsteşarlık işi yılan hikayesine döndü ama Kalkınma Bankası yönetimi için adınız anılmaya başlandı. Artık şu atamalar bir bitse de icraat yapsanız diyoruz.

Sayın Tolga ÖZÇELİK, babadan kalma Range Rover marka aracı satışa sunduğunuzu öğrendik. Milletin diline düşeceğinize aracı küçültmeniz ekonomik açıdan da sizin için iyi olacak.

Sayın Çağın ZORT, İnönü belediye başkan adaylığınız için en çok desteği Dörtyol’dan alıyorsunuz. Partiniz hala karar vermedi ama sizden iyisini bulacak değil ya. Hadi bakalım hayırlısı…

Sayın Hasan ÖZTAŞ, öğretmen olmanız yerel seçimlerde sizin için en büyük avantaj. Geçitkaleli CTP’liler adınızı duyunca ‘bu iş oldu’ demeye başladılar. Nergisli oylarını sakın dağıtayım demeyin…

Sayın Abdullah AKET, Akdoğan belediye başkanlığı için Saray da devreye girdiğine göre artık kesin gözüyle bakabilirsiniz. Bu arada UBP’li kızgın bir partili bağımsız aday olmaya hazırlanıyor aman dikkat!

Sayın Prof. Abdullah ÖZTOPRAK, DAÜ’nün engellilere özel sınıf ayırması kamuoyunda memnuniyetle karşılandı. Bu konuda öncülük yaptığınız için hassasiyetinizden dolayı tebrik ederiz…

Sayın Neriman SAYGILI, TAK Müdürlüğü sizin için de epey sürpriz olmuş diyorlar. Sinir stres yapmaya hiç gerek yok. Birkaç ay içinde alışır, kuruma çeki düzen verirsiniz.

Sayın Fatma EKENOĞLU, sosyal medyada paylaştığınız şarap kadehli bir fotoğrafın bu kadar tartışılacağını hiç tahmin eder miydiniz? Bizce de afiyet bal ve şeker olsun. İtirazı olan yazılı yapsın…

Sayın Abdullah ÜÇGÖZ, yaşınızdan dolayı kurumdan çıkarılmanız belki bir derece anlaşılabilir ama habersiz ve ihbarsız olunca çok ayıp ettiler. Büyük geçmiş olsun diyoruz. Allah bir yerden alırken bir yerden verir..

GÜNÜN FOTOĞRAFI



Günün Fıkrası

Bulaşıkçı


Temel bir lokantanın önünden geçerken "Bulaşıkçı Aranıyor" ilanını görmüş. Hemen içeri girip patrona:
-Pen ha purada pulaşikçiluk yapapilirum demiş.
Patron sormuş:
-Kaç dil biliyorsun?
Temel hiç duraksamadan cevap vermiş :
-On tört
Önce biraz şaşıran patron sonra sinirlenmiş ve:
-Sen benimle alay mı ediyorsun?
Temel :
-Valla önce sen paşlattun...