Ülkeyi 4 yıl çok kötü yöneten UBP, CTP-DP hükümetinin ‘zam hükümeti’ ile anılmaya başlamasından sonra ayağına gelen kısmeti tepeceğe benziyor.
CTP, DP ve TDP’deki başkan-genel sekreter krizi modası UBP’ye de sıçramışa benziyor…
İrsen Küçük’den sonra parti başkanı seçilen Hüseyin Özgürgün hem bakanlık dönemindeki hem de Başkan olduktan sonraki icraatları ile kamuoyunda başarısız bir siyasetçi tiplemesi çizerken, meydanı da kimseye kaptırmamaya çalışıyor.
Son hafta genel başkan Hüseyin Özgürgün ile genel sekreter Sunat Atun arasında tüm köprüler atılmış durumda.

Sunat Atun, emin ve ağır adımlarla Hüseyin Özgürgün için tehlike olmaya başlarken, Hüseyin Özgürgün de bunun farkına varıp partinin genel sekreterini partinin etkinliklerine davet etmemeye başladı.
Bunun son örneği Güzelyurt’ta yaşandı…
Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün talimatıyla UBP Güzelyurt Gençlik Kolları bir konferans düzenledi.
Özellikle de Sunat Atun’un bu etkinlikte olmaması istendi, öyle de oldu…
Atun da doğal olarak bunun hesabını genel başkandan sordu ve zaten arada olan dargınlık büyüyerek iplerin tamamen kopmasına neden oldu.

Yorgancıoğlu-Akansoy, Çakıcı-Özyiğit ve Denktaş-Şonya arasında yaşanan krizler şimdi UBP’ye de sıçramış oldu.
UBP’de tabi ki bir de Saray faktörü var!
Sunat Atun zaten Saray’a yakınlığıyla bilinirken şimdi sırtını tamamen Sayın Eroğlu’na dayamış durumda.
Saray’ın da Hüseyin Özgürgün’den memnuniyetsizliğini bilmeyen olmadığına göre, UBP’de kazan bir kez daha kaynamaya başladı ve doğal olarak da yeni kavganın adı, Eroğlu-Özgürgün olarak belirlenecek.
Belli ki 3 aydır zam ve atamadan başka bir şey yapamayan CTP-DP hükümetinin başarısızlığı UBP’nin ekmeğine yağ-bal sürecekken camia bundan çok fazla yararlanamayacak.


Güney’de muflon partisi!

Hafta sonu Güney Kıbrıs’ta KKTC’ünlü siyasilerin de katıldığı muflon partisi vardı.
Eski Başbakan İrsen Küçük, CTP eski milletvekili Sonay Adem, iş dünyasının tanınmış simaları Özgün Faruk, Cem Pişmiş, Ali Usguri ve Vehit Nekipzade’nin katıldığı parti KKTC’de çabuk duyuldu ve ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde Güney’deki yeme-içme alemi yadırgandı.


GÜNÜN FOTOĞRAFI


Zehirlenmeye devam mı?


“Bugün gazetenin birinde manşet haber "Yine Zehir Yine Hurma"ydı ve altında, yakalanan kişinin birkaç gün önce zehirli hurmaları Gönyeli'de piyasaya sürerken suç üstü yakalanan ve ertesi günü mahkeme tarafından 100 000 TL kefaletle serbest bırakılan ayni kişi olduğu yazıyor. Düşünün, bir gün önce kefaletle serbest kalan adam, kimseyi takmıyor ve korkmuyor. Hade bakalım, mahkemenin kestiği 100 000 TL kefaleti ondan alacaklar mı? İthalatçı iznini iptal edecekler mi? Yoksa halkı zehirlemeye devam mı ?

(Ülker FAHRİ)




MESAJ KUTUSU

Sayın Sunat ATUN, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile yediğiniz son yemek genel başkan ile aranızdaki köprülerin tamamen yakılmasına neden oldu. Artık genel başkanlık kavgası resmen başlamış oldu. Gazanız mübarek olsun…

Sayın Önder SENNAROĞLU, bir araştırın bakalım 7 ay önce Hayvancılık Dairesi’nin tuvaletlerini hangi büyük şirket ücretsiz yaptırmış. Bu daire ile yakından ilişkisi olan bir şirketin bu jesti bize çok etik gelmedi!

Sayın Çelebi ILIK, Sanayi Dairesi Müdürlüğünüz hayırlı ve uğurlu olsun. Atama yazınız birkaç gün önce yazıldı ve imzada bekliyor. Serdar bey cesaret gösterip de Sayın Kaşif’e rağmen imzalayabilirse bu iş tamamdır.

Sayın Özkan YORGANCIOĞLU, ekonomik sıkıntılar yaşayan Güney Kıbrıs’ta vekillerden maaş kesintisi yapılması artık kesinleşti. Bizim vekiller ne der bilemeyiz ama kamuoyu zam ve atama hükümetinden de böyle bir jest bekliyor. Karar artık sizin!

Sayın Zeren MUNGAN, Ayaz bebek dünyaya gelmiş ve siz de dede olmanın mutluluğunu yaşamaya başlamışsınız. Genç çifte geçmiş olsun der minik yavruya sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz…

Sayın Ersin TATAR, UBP içindeki genel başkanlık yarışında Hüseyin Özgürgün’den yana tavır koymaya başlamışsınız. Biraz erken davranmadınız mı? Eroğlu-Ertuğruloğlu yarışı dönemini unutmamak lazım değil mi?

Sayın Hasan DAYI, kulağımıza bazı şeyler fısıldandı. Eğer tepedeki siyasiler aralarında uzlaşırsa müjdeli haber çok yakın demektir. Şimdi sabırla beklemekten başka yapacak bir şey yok…

Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN, genel sekreteri dışlamak parti başkanına çok yakışır bir davranış değil ama iktidarı korumak için de başka bir seçenek kalmadı değil mi? Siz yine de Saray’ın kerametini çok hafife almayın.

Sayın İltaç KARAYEL, kardeşinizin zamansız vefatını üzüntü ile öğrendik. Merhuma Tanrı’dan rahmet size ve aileye sabır ve başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler nasip etsin…

Sayın Zorlu TÖRE, genel başkana hitaben yaptığınız Kıbrıs sorunu konulu açıklamaya cevap gecikmedi. Artık içiniz rahatlamıştır değil mi?

Sayın Şener ELCİL, maaşların Euro ödenmesi teklifiniz kamuoyunda pek rağbet görmedi. Bundan böyle daha elle tutulur teklifler getirmenizde yarar var. Zira ülke koşullarına uygun öneriler daha isabetli olacaktır…

Sayın Emine SOLYALI, mesajınızı aldım hassasiyetinizden ötürü teşekkür ederim. Ancak artık bu devirde bilinçsiz üretici diye bir şey kabul edilebilir bir şey olamaz. Biz halkın sağlığını ilgilendiren tüm konuların deşifre edilmesinden yanayız…

Sayın Ali ÇIRALI, yerli ürünler konusundaki açıklamanız elimize ulaştı, duyarlığınızdan dolayı teşekkür ederiz. Kısmetse yarın ki sayfamızda kamuoyuyla paylaşacağız.

Sayın Tevfik GÖREN, minik kızınızın dünyaya merhaba dediğini memnuniyetle öğrendik. Minik yavruya sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz. Umarız size ve aileye şans getirir.

Sayın Mete ÖZMERTER, son günlerde iyice medyatik olduğunuzun farkındasınız değil mi? Ekonomi için önerileriniz umarız devlet yetkilileri tarafından dikkate alınır. Başarılarınızın devamını dileriz…




Günün Fıkrası


Pazarlamacı


Elektrik süpürgesi satıcısı, bir apartman dairesinin kapısını çalmış, kapıyı açan bayana,
- “Hanımefendi, bu elimde görmüş olduğunuz kovanın içinde at pisliği var!” demiş ve bu bir kova pisliği evin içine doğru savurarak döküvermiş.
Sonra da
- “Hanımefendi, elimdeki elektrik süpürgesi ile 10 dakika içinde bunu temizleyemezsem, bu pisliği yiyeceğim..!”
Kadın satıcıya şöyle bir bakmış
- “Beyefendi, üstüne domates sosu da ister misiniz?
Elektrikler kesik de...