Mutluyuz su konusunda nihayet sona gelindi ve Ankara ziyareti sonucunda iş bir şekilde bağlandı ve asrın projesi biraz sancılı da olsa hayata geçiyor…
Mutsuzuz çünkü Türkiye’den gelen su şimdiye kadar çoktan çeşmelerden akmalı, hatta hazırlanan projelerle ekonomiye katkı sağlamaya başlamalıydı!
Burada Kıbrıs Türküne zaman kaybettirilmiştir…
Hayalperest bir takım siyasiler ve belediye başkanları hesapsız kitapsız açıklamalar yapmış, boylarının çok üzerinde görüşler belirtmiş ve sonuçta biraz da popülist davranmışlardır…
Burada suyun kimin tarafından yönetileceğinden daha çok ülkeye yararları tartışılmalı ve tarımda gelen suyla birlikte toplumun genelinin ekonomideki kazanımları ön planda olmalıydı…
Yaşanan su süreci bana sünnet olayını hatırlattı;
Küçük erkek çocuklarının sünnet olmaları öncesinde hararetli anlar yaşanır…
Çocuklar pipileri kesilecek diye heyecanlıdırlar, korkarlar ve tedirgin olurlar!
Ama sonuçta o an gelir ve sünnetçi elindeki usturayı indirir…
Ve sünnet olayını isleyenler hep bir ağızdan alkışlarla bağırır;
“Oldu da bitti Maşallah…”
Maliye Bakanı Birikim Özgür’ün açıklamalarına bakıldığında şimdi en az su kadar önemli kablo ile elektrik konusu gündeme gelecek!
Ankara’da giden diğer üç bakan bu konuda ne düşünüyor bilemeyiz ama bu konuda zaten UBP’li bakanların görüşlerini bilmeyen yok…
Ve elektrik konusu su konusundan çok daha değişik bir durum!
Suyumuz kıt ve kalitesiz olduğu için Türkiye’den gelen su bir nimet olduğu için toplumun geneli tarafından olumlu karşılanmıştır…
Ama elektrik konusu öyle mi!
Kıbrıs Türkü elektriğini kendi yönetiyor bu bir…
Türkiye’den gelecek olan elektrik bizde neleri olumsuz etkileyebilir?
AKSA’nın burada rolü ne olacak?
Ve bu sektörde çalışan yüzlerce çalışanın akıbeti belli mi?
Burada Ercan’ın ihalesini unutmamak gerek…
Devletin büyük kazanç kaynağı idi ama bunun kıymetini bilemedik!
Neredeyse darphane gibi para basan Ercan’ı Türkiye’de bu konuda hiçbir tecrübesi olmayan bir şirkete üç kuruşa teslim ettik…
Sırf o dönemki 13. Maaşları ödeme uğruna!
Adamlar şimdi Ercan’dan kamyonlar dolusu para kazanıyor biz de baka kalıyoruz…
Kısaca;
Yönetemedik ama yöneten birisi çıktı işte!
Biz hala Ercan’ı tartışırken, birbirimizi suçlarken adamlar pişmiş kelle gibi gülerek buradan kazandıkları paraları sayıyor!
Onun için elektrik konusuna da böyle bakmakta yarar var…
Türkiye ile her türlü ekonomik işbirliğine evet ama Kıbrıs Türkünü bir kenara iterek değil!
 
 
 
 
Kimler 10 katlı bina izni aldı!
 
Girne tam da gitti gidiyor derken Bakan Akansoy bir hamle ile çarpık yapılaşmaya dur dedi ve bir kurtuluş umudu doğdu…
CTP hükümetteyken yaptığı en iyi icraatlardan biridir bu!
Bu icraatın altında kimin ya da kimlerin imzası varsa kutlarız…
Ama anlayamadığımız konular vardır;
Hadi önceden izin alıp da inşaatlara başlayanları ya da bitirenleri bir nebze anlarız…
Peki izin aldıkları halde inşaata başlamayanların ki niçin iptal edilmiyor!
Bunu pek anlayamayız!
Bir de 10 katlı bina iznini kimlerin aldığı bize göre çok önemli…
Zira bunların bir çoğunun söylemlerde çevreci ama eylemde cepçi olduğu da böylece ortaya çıkmış oldu!
 
 
Onur Air’e tepki!
 
Bir okur şikayeti;
26 Ocak 2016 tarihinde Onur Air’in 13.15’de kalkması gereken Ercan-İstanbul uçağı İstanbul’daki hava şartları nedeniyle iptal olmuş…
Bizi arayan vatandaş soruyor;
Diğer bütün uçaklar kalktı da niçin Onur Air’in seferi iptal oldu diye!
İddia şu;
Uçak yeteri kadar dolmadı, 20-30 yolcu olduğu için ilgili şirket seferi iptal etti!
Vatandaş soruyor;
Madem ki hava şartları nedeniyle sefer iptal edilecekti yolculara niçin bildirilmedi!
Bir başka soru da şu;
Yolcular ilgili acentelere gidip parasını istedikleri halde niçin onlara ödeme yapılmıyor!
Kızgın vatandaşa cevap verin lütfen…
 
 
İskele Boğazı’ndaki kaçak yapılar yıkılacak mı!
 
Dipkarpaz Altınkumsal’daki kaçak yapılara İskele Kaymakamlığı tarafından çıkarılan yıkım emri ve beraberinde gelen tartışmalar şimdi de İskele Boğazı’ndaki kaçak yapıları da gündeme getirdi.
Bölgeden arayan vatandaşlar İskele Kaymakamlığı’nın 2010 yılında İskele Boğazı’nda yapılan bazı kaçak işyeri ve restoranlar için de yıkım kararı aldığı ama bu kararı bir türlü yerine getirmediğini iddia ettiler!
Ve soruyorlar;
“Eğer bu ülkede çifte standart yoksa buyursunlar aldıkları kararı uygulayıp buraları da yıksınlar!”
 
 
Erdoğan Kıbrıs’ta çözüm istemiyor mu!
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Meclis heyeti ile yaptığı görüşmelerdeki açıklamaları ile kafaları karıştırdı…
Erdoğan diyor ki;
“Dik durun ve Güzelyurt’u vermeyin!”
O zaman şu soruyu sormak lazım kendisine;
2004 yılındaki Annan Planı’nda Kıbrıs Türküne ‘evet’ demesi için ciddi baskılar uyguladınız!
Planda Güzelyurt Rumlara bırakılıyordu…
Şimdi ne değişti de Güzelyurt değerlendi!
Ya da şunu sormak lazım;
Ankara Kıbrıs’ta gerçekten bir çözüm istiyor mu!
 
 
MESAJ KUTUSU
 
Sayın Ahmet BENLİ, su konusunda uzlaşmaya varıldıktan sonra şimdi parti içi ve dışında bütün gözler size çevrildi. Bakalım bu gelişmelerden sonra çok önceden yazdığınız istifa mektubunu yürürlüğe koyacak mısınız? Bize göre bir kere değil bin kere düşünün!
Sayın Sibel SİBER, Tayyip beyin vatandaşlık konusundaki açıklamaları sonrasında epey zor anlar yaşadığınız söyleniyor. Ha keşke kendisine burada vatandaşlık bekleyenlerle Suriyeli mültecileri aynı kulvarda görmediğinizi bari söyleseydiniz!
Sayın Hasan SERTOĞLU, K.T.Futbol Federasyonu Başkanlığı lokalinde oyun oynayan bazı arkadaşların bu oyunları ufak tefek de olsa para karşılığı oynadıklarını biliyor muydunuz? Bu konuda yoğun şikayetler başladı bilginiz olsun istedik!
Sayın Asım AKANSOY, Girne emirnamesine destek tam gaz devam ediyor…Tek eleştirilen konu izin alanların izinlerinin iptal edilmemiş olması! Bunların bir çoğunun da sizin parti sempatizanı olduğu iddia ediliyor!
Sayın Hasan SARICA, özelleştirme konusunda yaptığınız açıklamaların parti içi muhalefetin fitilini ateşlediğini duyduk. İlk parti meclisi toplantısında büyük çaplı bir deprem yaşanacağını söyleyenler bile yok değil!
Sayın Ahmet Cenk MUSAOĞULLARI, İskele’den arayan vatandaşlar 2010 yılında yıkım kararı çıkan sahildeki restoranların ne zaman yıkılacağını merak ediyorlarmış. Bu arada Büyükkonuk-Kaplıca emirnamesine aykırı bir takım yapılar da sıkıntı yaratmaya başlamış!
Sayın Birikim ÖZGÜR, su konusu tamam da kablo ile elektrik konusu o kadar da kolay olmayacak gibi gözüküyor. İlgili sendikanın çok yakında ciddi eylem için gizli toplantılar yaptığı söyleniyor, bizden uyarması!
Sayın Alkan DEĞİRMENCİOĞLU, Lefkoşa Kaymakamlığı görevinden niçin alındınız çok da akıllara yatmadı ama bir görev adamı olarak Spor Dairesi Müdürlüğü konusunda da başarılı olacağınızdan şüphemiz yoktur.
Sayın Kemal DÜRÜST, tek seçim bölgesi konusunda yaptığınız açıklama yerinde oldu zira kamuoyunda sanki de bunu sizin istemediğiniz yönünde bir intiba oluşmaya başlamıştı. Bu arada hükümet ortağınızın da isi vermeden iyi manipülasyon yaptı değil mi?
Sayın Necdet OSAM, DAÜ’de okuyan bazı yabancı öğrencilerin aralarında kaçak taksicilik yaptığını biliyor muydunuz? Özellikle de Nijeryalı öğrencilere dikkat! Nedense bütün şikayetlerde liste başı onlar!
Sayın Barış BURCU, siz de artık Rumların eleştirilerine maruz kaldığınıza göre doğru yoldasınız demektir. Onlar aynı tas aynı hamam olduğu sürece Kıbrıs sorunu konusunda ciddi bir ilerleme zor olur!
Sayın Abdullah AKBAŞ, devlet hastanelerinden çok sayıda hekim arkadaş istifa etti ama sizin istifanız öyle bir etki yarattı ki bazı vatandaşların imza toplamaya başlayacaklarını duyduk. Ha keşke minik yavrular için biraz daha sabretseydiniz!
Sayın Mehmet DAVULCU, kardeşinizin zamansız vefatını üzüntü ile öğrendik. Merhuma Tanrı’dan rahmet size ve aileye sabır ve başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler versin…
Sayın Erdinç KÜÇÜKUNCULAR, kadim dostunuz Murat Arar ile market işinde ortaklık kurup kolları sıvadığınızı duyduk. Hayırlı işler bol kazançlar dileriz. Paraları saymak için elemana ihtiyaç olursa bir telefonunuz yeterlidir…