Aslında keyfim hiç de fena değildi.
Çok sevdiğim bir büyüğümle öğle yemeği yemiş, arabaya binip ofisin yolunu tutmuştum.
Radyoda Mustafa Ceceli’nin ‘Sevgilim’ şarkısını dinlerken, gayrı ihtiyari olarak frene bastım..
Ardımda birkaç densizin boru sesleri duydum ama önemsemedim!
Arabayı sola çekip kendimi dışarı attım…
Önce sağa, sonra sola baktım, gözlerime inanamadım.
Sol kaldırımdaki dükkanda envai çeşit odun sobası, sağ kaldırımdaki dükkanda yine çeşitli marka odun sobası ve ek olarak lamba suyu ile çalışan sobalar!
Dükkanın birinin önünde oturan orta yaşlı adam ayağa kalktı, resim çektiğimi görünce seslendi;
“Yardımcı olalım abi…”
“Sağolasın, yok istemem” deyip gülümsedim!

Ağlayayım mı yoksa güleyim mi karıştırdım…
Arabaya binip şaşkın şaşkın sürmeye başladım.
Ofise gidecektim, vazgeçip rotayı eve çevirdim.
Yüzümde salakça bir gülümseme ifadesi olduğunu biliyordum ama aslında kızgındım, agresiftim, hatta bugünkü yazımın başlığına bile karar vermiştim…
“Odun Sobalarımız Gelmiştir”
Ben gözüyle görmeden inanmayanlar sınıfındayım ama gözümle gördüm, resmini çektim ve şimdi de sizinle paylaşıyorum…
KKTC halkı artık, odun sobası dönemine çark etmiştir…
Millet aya biz yaya misali!
Ben de bir tane kocamanından, hem de kuzine denilen börek bile yapılabilen bir tanesinden almayı düşünmüyorsam namerdim!

Başbakan Yorgancıoğlu uzun bir süre sessiz kaldı ve sonunda biraz da bizim baskımızla konuştu;
“Bir faciayı önledik!”
Aslanım, koçum benim!
Allah binlerce kez razı olsun senden!
Sen olmasan Kıbrıs Türkü ne yapardı acaba?
Senin sayende, yıllar sonra Kıbrıs Türkünü odun sobasına kavuşturdun ya, Allah ne muradın varsa versin…
Faciaya, faciayla savaşan bir başbakan!
Hatta, elektrik zammı yetmezmiş gibi, faturalardaki maktu ücreti bile artırıp halkın omzuna çöktü ya…
Tuttuğun neyse altın olsun!

Yardımcısı Serdar Denktaş da ondan kalır değil;
“UBP Kurultay döneminde istihdam edilenleri kapı önüne koymak vicdanıma ters düşer” diyor!
Ve ekliyor;
“Kendi partililerimize de elbet bir formül üreteceğiz…”
Bu ne büyük bir çelişkidir Allahım!
Ülkenin en vicdanlı siyasetçisi, kurultay istihdamlarını kapı önüne koymamaktan dem vuruyor ama parti baskısı nedeniyle, ‘size de sıra gelecek’ mesajı verip, onların da gönlünü almayı ihmal etmiyor!
Allah senden de razı olsun Serdar bey!

Her ikiniz de bu ülkeye yıllar sonra odun sobasının girmesini sağladınız ya…
Sizinle gurur duyuyoruz!
Her ikiniz de bir akşam kestane partisine bekliyorum…




İki Başbakan!



“Yıllar önceydi;
Ferdi Sabit Soyer Başbakandı. Sendikal Platform olarak Başbakanlıkta eylem yapmıştık. Ben de sözcüydüm. Örgütler adına Başbakanlık önünde sert bir açıklama okumuştum. Hemen ardından Başbakan bizi kabul etti.
O söyledi biz dinledik, biz söyledik o dinledi.
Gergin bir toplantıydı.
Ama başbakan duyarlı, olabildiğinde açık ve kibardı…
Bazı söylenenler karşısında karşılıklı ikna olduk, bazılarında hiç ikna olmadık.
Ancak uygar, ciddi ve açık bir diyalog kurduk.
Karşılıklı saygı ile ayrılmıştık oradan.
Sanki de başka ülke, başka parti, ileri değil de geriye bir zamandayız!”

(Ulaş GÖKÇE)



Anlat…

“360 kişi hikayesinin zamanlaması müthiş... Millet elektrik zammını unuttu buna kilitlendi... Bana elektriği anlat, esip geçmeyi anlat... Yediğimiz kazzığın cinsini, sosyalizmi anlat... Anlat ki çözülsün dilin, sesini çıkarmayan bazı sendika ağalarının talep ettiği makamları anlat... Kısacası annat da açılıng be yeğen...”

(Mahmut ANAYASA)



Bin Pound’luk ödül!


“Güzelyurt Bölgesinde ,Güzelyurt Coplugune giden asfalt yol kenarında Kalkanlı bölgesine su sevki yapılan su depolarının hemen 50 metre ilerisinde bir yıl önce ektiğim narenciye fidanlarım 15 Kasım sabahı saat 02.00 sularında 140 adedi tamamen kökten sökülmüş olup bir o kadarı da talan edilmiştir.
Yapan kişileri bilmemizle birlikte tahkikatın sağlıklı sürdürülmesi açısından Güzelyurt Polis Karakolu Adli Şubeye ispatlı şahitlik yapacak kişi ve kişilerin ortaya çıkması halinde 1000 POUNDLUK bir ödül koymaktayım.
Saygılarımla…”

Erol Peri Louise Songul Revan
Tel: 00442083600320





MESAJ KUTUSU

Sayın Özkan YORGANCIOĞLU, bugün çarşıda odun sobalarını görünce çocukluk yıllarım aklıma geldi. Esnaf haklı olarak şimdi odun sobalarına saldıracak. İyi de odunu nereden bulacak? Çok büyük bir sorun sizi bekliyor! Bu arada size güzel bir haber, kurultay anketinde şu anki oyunuzun yüzde 60 olduğunu öğrendik. Ama şimdilik!

Sayın Hüseyin YALYALI, Klerides’in cenaze töreninde TAK temsilcisinin olmamasına şikayet mesajlarınız geliyor. Ajansta 6 tane Rumcacı arkadaştan bir tanesini ha keşke gönderseydiniz.

Sayın Şifa ÇOLAKOĞLU, her ne kadar müzik öğretmeni olduğunuz için Kaymakamlık göreviniz karalanmak istese de bölgeden sizin için güzel mesajlar geliyor. Özellikle Mağusa sevdalısı biri olmanız en büyük avantajınız. Bir çok UBP’li bile size büyük destek veriyor.

Sayın Günay ÇERKEZ, şirketlerinizin devlete olan stopaj vergisi bir hayli yükselmiş. Bu konuda çok ciddi ihbarlar geldi ve takibe aldık haberiniz olsun! Bir bakanın size olan desteği ise hayli ilginç geldi bize!

Sayın Ahmet HAVUTÇU, sabah elinizde dosyalarla TC Elçiliğine doğru koşar adım gitmeniz vatandaşın hayli ilgisini çekmiş. Bu arada sigarayı da epey arttırdığınız gözlemleniyormuş, aman gözünüzü seveyim kendinizi bu kadar hırpalamayın…

Sayın Özdemir TOKEL, Cumhurbaşkanlığı temsilcisi olarak TAK yönetim kurulu üyeliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Bu arada dün akşam evinizde merkezi ısıtma sisteminin patladığını ve heyecanlı saatler geçirdiğinizi duyduk. Büyük geçmiş olsun.

Sayın Mehmet ÇAĞLAR, adaylıktan vaz geçip değişimden söz ettiğinize göre sizin de desteğiniz Asım Akansoy’a olacak gibi görülüyor. Siz yine de niçin aday olmadığınızı açıklayıp kamuoyunu bilgilendirin. Siyaset biraz da cesaret ister değil mi?

Sayın Fatma Coşar KİNİŞ,
Kalkınma Bankası genel müdürlüğünüz hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni atamalar konusunda belki de tartışılmayacak ender kişilerden birisiniz. Tebrik eder başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz…

Sayın Sunat ATUN,
Mekke’ye gitmişsiniz ama bizim haberimiz daha yeni olmuş. Bu ziyarette AKP’de gelecekte önemli yerlerde olacakların yanında olmayı tercih etmişsiniz. Allah kabul etsin…

Sayın Aykut ÜRETİCİ,
Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde randevu sistemine KKTC’de bir ilk yaratarak geçmeniz bölge vatandaşları tarafından takdirle karşılanıyor çok sayıda tebrik mesajlarınız var haberiniz olsun. Darısı diğer hastanelerin başına diyoruz.

Sayın Hüseyin KAYALAR, KKTC Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı olarak yaptığınız aktif çalışmalar dernek üyeleri tarafından takdirle karşılanıyor. Hele de makam odanızın her köşesinde Atatürk portreleri bulunması gözlerden kaçmıyor…mesajınız kime acaba?

Sayın Evşen UMMANEL
, Mormenekşe Kadınlar Birliği genel kurulunda en yakın rakibinizi 35 oyla geçip tekrar başkanlığa seçilmeniz karşısında hayli mutlu olduğunuzu gördük tebrik ederiz. Gördünüz mü seçmen artık gonnara yemediğini bir kez daha gösterdi…

Sayın Hüseyin KARCI, yeni doğan ikiz bebekleriniz hayırlı olsun. İkisi de kız olduğu diye sakın üzülmeyin, yaşlılıkta size bakacak olan yine onlar olacaktır. Allah analı babalı büyütsün…


GÜNÜN FIKRASI

Kar

Yahudi'nin biri oğluna sormuş.
-Eee oğlum,anlat bakalım bugün kaç para kâr ettin?
Çocuğun cevabı:
-Babacığım bugün otobüse binmedim arkasından koştum ve 1 milyon kâr ettim.
Baba sinirlenmiş:
-Aptal oğlum neden bir taksinin peşinden koşup da 5 milyon kâr etmedin, düşünsene?