Bu yazı aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’na bir ihbar yazısıdır.
Biz Namık Kemal Lisesi’nden bazı öğretmenlerin bize yaptıkları ihbarı buradan kamuoyuyla paylaşıyoruz.
Konu Ocak ayı sonunda Namık Kemal Lisesi’nde yapılan sınavlarda sporcu bir öğrenciye okul yönetiminin sınav kıyağı ile ilgilidir.
Matematik’te önceki notları 1 olan bir öğrenci, nasıl olur da son sınavlarda 8 alır, bunun araştırmasını artık bakanlık yetkilileri yapacak, o bizim işimiz değil.

NKL’den bazı öğretmenler sırf sporcu diye okul yönetiminin bu öğrenciye sınav kıyağı geçtiğini düşünüyorlar.
Bunun için deyim yerindeyse tam bir tezgah hazırlanmış.
Gözlemci öğrenciler bile değiştirilmiş.
11’nci sınıf öğrencisi, 12’nci sınıf öğrencileri ile birlikte sınava sokulmuş.
Bazı öğretmenlerin ‘kopya’ uyarısına rağmen buna kimse kulak asmamış ve böylelikle notu 1 olan öğrencinin 8 alması sağlanmış. Şikayetçi olan öğretmenler ise ‘siz iyi öğretmen değilsiniz’ diye suçlanmış.

Suçlananlar ve suçlayanların elimizde isimleri mevcut.
Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili soruşturma başlatıp başlatmayacağını bekleyeceğiz.
Eğer bir okulda sırf sporcu diye bazı öğrencilere kıyak geçilip sınavlarda kopya yapması hem de okul yönetimi tarafından sağlanıyorsa bu görülmemiş bir rezalettir.
Bakanlık, gitsin tüm okul öğretmenleri ile görüşsün, okul müdürü ve muavinleri ile görüşsün, kopya çektiği iddia edilen öğrenci ile görüşsün sonra soruşturma sonucunu kamuoyuna açıklasın.
Sorumlular da yaptıklarının bedelini ödesin!

…………………………………

Kapalı alanlarda sigara yasağı kalktı mı?

“İyi günler Levent Bey ,
Bir konuda da yardımlarınızı talep ediyorum...Malum sevgililer günü vesilesiyle veya hafta sonu olması nedeniyle tüm restoranlar doldu taştı…Çok güzel işlesinler ama bizim sağlığımızı da tehdit etmesinler. Kapalı ortamda SİGARA İÇME YASAĞI kaldırıldı mı acaba?
Bütün gece sigara dumanından gözlerimiz yaşardı sesimiz kısıldı çok rahatsız olduk...
Sorduğumuz zaman da özel izin alınmış...Böyle bir yasa var mı acaba Sağlık Bakanlığı böyle bir izin mi veriyor anlayamadım...
Lütfen bu konu üzerine gidiniz ne olur gündeme getirirseniz çok mutlu olacağım Levent Bey...Şimdiden teşekkürler…İyi günler…”

(N.K.)


“Çevre yetkilileri nerede?”

“Levent bey selam,
Seagull ve Aksa firmaları deniz kirliliği hakkında 2 günden beridir seminer vermektedir. Bence çok yararlı bilgiler verildi ve ülkenin buna çok ihtiyacı vardı. Deniz kirliliği çok kötü bir cevre kirliliğidir, fakat ne yazıktır ki ilk gün hiçbir yetkili siyasi bu seminere katılmadı. Özelikle Çevre Bakanı gelmeliydi . Çevre Dairesi’nden 10 dakikalığına müdür, 1 saatliğine de personelden 2 kişi geldi. 2 gün kimse gelmedi hele Çevre Dairesi ve çevreci örgütler yoktu . Ben artık bu kişilerin yaygaradan başka bir şey yapmadığına inanıyorum…”

(M.Ç)



MESAJ KUTUSU

Sayın Mustafa ARABACIOĞLU, bu gün size iki ihbarımız var,birisi Namık Kemal Lisesi’ndeki kopya rezaleti ile ilgili, diğeri de hakkı olmadığı halde ailesi Karun gibi zengin öğrencilere sosyal hizmet bursu verilmesi hakkında, isimleri size telefonda vereceğiz.

Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN, parti yetkili organları DP ile her hangi bir seçim ittifakı konusunda bir karar almadığı halde siz almış gibi açıklama yapıp partililerinizi kızdırdınız haberiniz olsun…

Sayın Kutlay ERK, bir yıl önce istihdam edilen Vakıflar Bankası çalışanları işten durdurulurken yine aynı tarihte istihdam edilen O.K her nedense işten durdurulmamış. Parti bağlantısı olanlara ayrı muamele mi yapıyorsunuz?

Sayın Ahmet GÜLLE, Güvercinlik köyü bölge insanı kanser hastalıklarının artışından köydeki dev baz istasyonlarını sorumlu tutuyor. Konu hakkında araştırma yapmanız rica edildi…

Sayın Teberrüken ULUÇAY, bazı belediyeleri ziyaret ettiniz bu sadece CTP’li belediyelerle sınırlı oldu. UBP ve DP’li belediye başkanlarından sitem mesajlarınız geliyor, haksız da değiller yani!

Sayın Kadri FELLAHOĞLU, LTB yıllar sonra sizin yönetiminizde çek yasağından çıkmış. Tebrik ederiz. Bir de çalışanların geri kalan maaşlarını ödemek için kaynak yaratabilirseniz ne ala…

Sayın Özkan YORGANCIOĞLU,
LTB’ye yerel seçimler öncesi 5 milyon TL kaynak yaratmak için sanayi bölgeleri ile ilgili yeni kararlar üretmek üzere olduğunuzu öğrendik. Hükümet ortağınızı razı edebilirseniz bu iş oldu demektir…

Sayın Oktay KAYALP, asfalt çalışmaları için belediyenin 3 milyon TL borçlandırılması için karar çıkarttığınızı öğrendik. Eğer bu asfaltlama seçim yatırımı olarak kullanılıp seçimden sonra yine kazılacaksa size yakıştıramadık doğrusu!

Sayın Metin GÜLLÜ, İskele UBP belediye meclis üyesi olduğunuz halde DP’li Hüseyin Avkıran Alanlı ile birlikte bir restoranda seçim kulisi yaparken görülmüşsünüz. Partililerinizden tepki var bilesiniz…

Sayın Halil ORUN, bölgede partilileriniz artık sizi evde torunlarla ilgilenirken görmek istiyor. Siz hala partinizden olmazsa bile bağımsız olarak adaylığınızı koyacağınızı söylemeye başlamışsınız. Bu ne hırs böyle!

Sayın Ziya EMİR, muhterem babanızın vefatını üzüntü ile öğrendik. Merhuma Tanrı’dan rahmet size ve aileye sabır ve başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürmer versin…

Sayın Kemal DEVECİ, emeklilik ikramiyesini tavuk çiftliği kurarak değerlendireceğinizi duyduk. Organik üretim olursa köşeyi dönersiniz, eğer olmazsa devler arasında silinir gidersiniz bizden uyarması…

Sayın Mehmet SAYDAM, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ile uzun bir kırgınlık döneminden sonra kendisini makamımda ziyaret edip barış çubuğu tüttürdüğünüzü öğrendik. Eski dostların düşman olduğu ne zaman görülmüş ki, iyi de yapmışsınız…

Sayın Doğuş DERYA, bir okuyucu size özel mesaj göndermiş. Bir erkeğin dört kadınla evlenebilmesi için yasa tasarısı hazırlamanızı istiyor. Erkek dediğiniz de böyle olmalı değil mi?

Sayın Tevfik GÖREN, bağımsız belediye başkan adaylığı için çevrenizden baskı yapıldığı iddiaları var. Böylelikle CTP’den intikam alacağınız söyleniyor. Bizce bir dönem daha sabredip gelişmeleri yakından takip edin, kazanan siz olacaksınız…


Günün Fıkrası

Bahşiş

Yaşlı amca Viagra adlı bir ilacın piyasaya salındığını duymuş. Ancak nereden ve nasıl temin edileceğini bilmiyormuş. Torununa başvurmuş bu konuda:
- “At bakalım büyükbaba 10 lira ortaya.”
demiş bıçkın torun:
- “Sana bulayım o ilaçtan...”
- “Şimdi yanımda yok”
demiş büyükbaba:
- “Sen ilacı al ben odana bırakırım 10 lirayı...”
Torun ilacı sağlayıp büyükbabasına vermiş. Ertesi akşam işten dönünce odasına bakmış bir kenarda 100 lira duruyor. Dışarı seslenmiş:
- “Büyükbaba ilaç 10 liraydı sen 100 lira vermişsin.”
- “Ben 10 lira verdim evlat” demiş büyükbaba:
- “90 lira da büyükannen verdi...”