Kıbrıs sorunu konusunda tam da umutlar yitirilmişken ansızın göz kamaştırıcı gelişmeler yaşanmaya başladı.
Bu süreçteki gelişmelerin başında kuşkusuz ki Kudret Özersay’ın yeniden müzakereci olarak atanması gelmektedir.
Cumhurbaşkanlığından yapılan sürpriz açıklamada Özersay’ın yeniden bu göreve atandığı açıklanmıştır.
Peki bu atama Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun isteği ile olan bir atama mıdır?
Ya da Sayın Eroğlu, Özersay’ı kara gözü kara kaşı için mi eski görevine atamıştır?
Tabi ki değil!

Kıbrıs konularında yazmaktan genelde çekinen birisi olarak ben bile rahatlıkla şunu yazabilirim;
Bizim istemimiz dışında bir takım gelişmeler olmakta ve perde gerisinde bizim bilmediğimiz bir takım yeni çözüm planları hazırlanmaktadır.
Ve bunların çözüme dönüştürülmesi Derviş Eroğlu ve Osman Ertuğ ikilisi tarafından mümkün olmadığı için Kudret Özersay, Türkiye’nin özellikle de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun desteği ile bir kez daha müzakerecilik görevine getirilmiştir.
Bunun aksini söyleyen varsa lütfen bizi ve kamuoyunu ikna etsin.

Şimdi size kamuoyunda hiç duyulmayan bir gelişmeyi aktarayım;
Osman Ertuğ’un bundan iki ay önce müzakerecilik görevinden istifa ettiğini biliyor muydunuz?
İstifasını, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na verdiğini ama kabul görmediğini!
Peki niçin istifa etti, gerekçesi neydi?
Elbette ‘egemenlik’ konusu!
Çünkü Ertuğ hep tek egemenliğe karşı çıktı ve bu konuda eğilmedi, bükülmedi…
Ama sonuçta piyonlardan bir tanesi olduğu için de yerine Özersay konuldu.

Aslında Kıbrıs konusunda bize ulaşan çok daha önemli iddialar var;
Eroğlu’nun şu anda devre dışı kaldığı yönünde!
Göstermelik olarak ‘görüşmeci’ görevinde kalıp asıl görüşmelerin Davutoğlu-Anastasiadis arasında götürüldüğü…
Tam da Rum kesiminin istediği gibi yani!
Kıbrıs Türk tarafını muhatap görmeyen ve görüşmeleri yıllardan beridir bu konuda sadece Ankara’yı muhatap görmek isteyen Güney Kıbrıs yani!
Buna göre Eroğlu şu anda sadece göstermelik görüşmeci olarak görevini sürdürüyor ama Özersay’ın kadroya dahil edilmesiyle birlikte tamamen etkisizleştirilmiş olacak ve bu konuda Özersay geçmişte olduğu gibi görüşmeleri Ankara’nın da büyük desteğiyle tek başına götürecek!

Kimse kusura bakmasın;
Kıbrıs Türkü bir kez daha görüşme sürecinde zurnanın son deliği olarak yerini almak üzeredir.
Kıbrıs sorunu bizi ve Rum kesiminin boyutlarını çoktan aştığı için başta ABD’nin çıkarları doğrultusunda seyir almakta ve Türkiye-İsrail ilişkileri, doğalgaz ve Türkiye’den gelecek su projesiyle dudak uçuklatacak gelişmelere aday yeni ve çok büyük bir tartışma sürecinin içine konulmuştur.
Gönül isterdi ki bu gelişmeleri, Kıbrıs konusundan pek fazla anlamayan ve yorum yapmaktan kaçınan biz ve bizim gibiler dışında, perde gerisini bire bir yaşayanlar tarafından hem de hem de hiçbir şey gizlenmeden yorumlansa ve deşifre edilseydi!
Yani Eroğlu, Ertuğ ve Özersay hatta Özdil Nami gibi çok önemli isimlerin bilip, bizim bilmediklerimizi, bize anlatacak ha keşke bir merci olsaydı…
Ne kadar bunun imkansız olduğunu bilsek de…

Yakında bu sinemada!

Düşünün bir kere;
Kıbrıs sorunu konusunda devletin zirvesinde iki isim…
Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve müzakereci Osman Ertuğ!
Birisi tek egemenlikten yana, diğeri içte iki egemenlikten yana tavır koyuyor.
Zaten bu konuda fikirlerinin kesişmesini beklemek saflık olur.
Peki bu ne demektir?
Yani Ertuğ’un müzakerecilik görevinden alınıp yerine Özersay’ın atanması…
Tabi ki kavga, kaos ve çok büyük tartışma!
Yakında bu sinemada…


MESAJ KUTUSU

Sayın Derviş EROĞLU, Anastasiadis-Davutoğlu ile çoktan görüşmeleri başlatmış ve sizi devre dışı bırakmışlar. Osman Ertuğ’un istifa dilekçesini tam iki ay cebinizde nasıl kamuoyuna hissettirmeden taşıdınız pes doğrusu!

Sayın Mustafa ARABACIOĞLU, Bağlıköy ilkokulunun kahvehaneye dönmesi konusunda yazdıklarımızdan sonra konuyu mahkemeye taşıdığınız için hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz. Gönül isterdi ki eski okulda kumar oynatanlar yaka paça dışarı atılsaydı…

Sayın Serdar DENKTAŞ, parti kurmaylarını Nuh’un Gemisi’nde kampa sokarak özellikle Kıbrıs sorunu konusundaki gelişmeleri masaya yatırdığınız söyleniyor. Alacağınız kararlar sizin ve partinizin geleceği ile ilgili önemli gelişmelere gebe. Gemi’yi batırmadınız değil mi?

Sayın Güneş GÜNEŞOĞLU, UBP’nin kasası tam takır kuru bakır olduğu için başkan adaylığı ihalesi size kalacak gibi görülüyor. Zira bu kez parası olmayan, seçim harcamalarını karşılayamayacak olanlar aday olamayacak. Hadi bakalım hayırlısı…

Sayın Galip BOZALP, UBP ve DP ortak aday konusunda uzlaşırsa her iki partinin ortak Lefkoşa başkan adayı sizin olacağınız kesinleşti. Bu konu için yüksek makamlar da ön görüşmeleri yaptı, artık hakkınızda hayırlısı…

Sayın Hüseyin Avkıran ALANLI, yılların bileği bükülmez başkanı Halil Orun bu kez iyice köşeye sıkıştı. Saray ile arayı düzeltemediği taktirde işi hayli zor. Sanki de sizin için zaman ve zemin konusunda her şey tamam gibi, bu fırsatı kaçırmayın deriz.

Sayın İbrahim BENTER, Yavuz Çıkarma Plajı’nın işletmesinin Sofu Altınbaş’a geçtiğini biliyor muydunuz? Bu konuda Vakıflar İdaresi ile gerekli sözleşmenin yapılmadığını duyduk, bir araştırın bakalım!

Sayın Özel KADIOĞLU, Cemal Bulutoğluları sizin evi boyatıp tamir ettirince siz de mekanda ona ciğer partisi vermişsiniz. Kıskanıp çatlayanlar var bilesiniz. Sakın göze geleyim demeyin…

Sayın Sümer AYGIN, Kordonboyu’ndaki çocuk parkından şikayetler geliyor. Salıncaklar kopmuş, nerdeyse tüm oyuncaklar paslanmış. Turizmin incisine yakışmayan görüntüler göze batıyor, haberiniz olsun.

Sayın Oktay KAYALP, kanalizasyon çalışmalarında tam 647 yerde hatalı yapım tespit edilmiş. Bu konuda kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmanızı bekliyoruz.

Sayın Aziz GÜRPINAR, belki siz unutmuş olabilirsiniz ama İskele Sosyal Hizmetler Dairesi’nde başlatmış olduğunuz soruşturmanın akıbetini henüz biz unutmadık. Bir an önce açıklayın da çalışanlar ada rahat etsin biz de hatta siz de!

Sayın Bengü ŞONYA, partideki son gelişmelerden sonra aktif siyasete nokta koyup evde torun bakacağınız ve kendinizi maneviyata adayacağınızı duyduk. Biraz geç de olsa doğru yoldasınız.

Sayın Tahsin ERTUĞRULOĞLU, tek egemenlik konusu tartışılırken sizin Meclis kürsüsünde bu konuda tek kelimelik bir açıklama yapmamanız tartışılmaya başlandı. Şahin’in kanadı mı kırıldı diye mesajlarınız geliyor.

Sayın Fikri ATAOĞLU, DP Genel Sekreterliğine adaylık açıklamanız her ne kadar kanatlara inanmayanlar olsa da DP kanadında büyük heyecan yarattı. Yüzde 70’lik destek oranı eğer abartılı değilse Hasan Taçoy’un işi bir hayli zor demektir.

Sayın Necdet NUMAN, rahatsızlığınızı üzülerek öğrendik, bu kadar sıkıntı ve strese iyi bile dayandınız. Artık dünya işlerinden el etek çekip sadece kendinizle ve aileyle ilgilenme zamanı geldi de geçiyor bile. Büyük geçmiş olsun.

GÜNÜN FOTOĞRAFI





GÜNÜN FIKRASI


Ağanın karısı

Eşkıya bir köyü basar, ağanın karısıyla 3-5 kadını dağa kaldırır.
Ağa ve adamları iz sürüp eşkıyayı kuşatır. Eşkıyalar, kadınları bırakıp kaçar.
Ağa karısına sorar:
“-Ne yaptılar size? Hele anlat.”
“-Ne yapacaklar, hepimize tecavüz ettiler.”
“-Söylemedin mi ağanın karısı olduğunu?”
“-Söyledim.”
“-E, ne yaptılar?”
“- Altıma halı serdiler...”