Bugün yazının konusu başkaydı…
İleri bir tarihe sakladım onu!
Dün müjdeli haberi duyunca bizim konu da değişti…
Benim susuzluk fobimi öğrenen arkadaşlar ilk haberi bana verme ihtiyacı duymuşlar benim de bunu sizlerle paylaşmam elzem oldu!
Önce Mağusa, sonra Güzelyurt ardından Girne…
LTB’deki oylama bu akşam yapılacak ama belli ki kamuoyu baskısı etkili olmuş ve Harmancı’nın da gayretleriyle oylamada evet kararının çıkması garanti altına alınmış!
Yani bu akşam LTB’deki oylamadan sonra artık Lefkoşa da özlemle beklenen suya kavuşuyor…
İnsanın gerçekten içi serinliyor!
Peki su konusunda fikri değişti ki…
Hele de CTP Genel Başkanı Talat ‘asla geri atmayız’ dedikten sonra!
Geri adım attı mı atmadı bilemeyiz ama bize gelen haberlere göre CTP’li 5 belediye meclis üyesi bu akşam ki oylamada evet oyu vereceklermiş!
Talat bu gün akşama kadar olan sürede bunları geri çevirebilir mi diye de hayıflanmıyor değiliz…
Ama yaparsa kendi bilir!
Susuzluktan kırılan halk bunun yanıtını nasıl verir o zaman görürüz…
Ama Talat’ın genel başkanlığa ada olmayacağını da göz önünde bulundurmakta yarar var!
Fazla karıştırmaya gerek yok…
Önceki hafta olumsuz çıkan oylamayı da hatırlatmak istemeyiz!
Normalde suya hayır diyenleri tek tek toplum önüne çıkarıp ‘işte bunlar Kıbrıs Türkünün kaliteli su almasına takoz koydular’ demek lazım ama mutluluğumuz öyle büyük ki onu bile unutmak istiyoruz!
Mantık gayet basit;
Kıbrıs Türk halkı kaliteli bir yaşama layıktır ve musluklarından kaliteli sağlıklı su akmasının önüne geçmek kimin haddine!
Fiyat konusundaki abartılı eleştirileri hiç kaale almıyoruz…
Bir aile bir gecede 500 TL içki masasına veriyorsa  suya ayda 50 TL verirken 100 TL verse bu fiyat kimseye koymaz!
Hele de musluklardan içilebilir kalitede su akacaksa…
Daha da önemlisi gelen su sadece kaliteyi yükseltmeyecek eğer doğru projelerde kullanılırsa ekonomik kazanımlar da sağlayacak!
Ülkede yaşanan sıkıntılar, Türkiye’de ki terör olaylarında kaybedilen canlardan iyice bunalmıştık…
Mağusa’nın suya kavuşmasına hem sevinip hem de biraz kıskanırken Lefkoşa’dan da artık içilebilir suyun akacağının kesinleşmesi içimizi ferahlatan bir gelişmedir!
Çok uzun ve kırıcı tartışmalar yaşanmıştır ama sonuçta sağduyu galip gelip bu tarihi fırsat şimdi bir nefes ötemizdedir…
Kırgınlıkları ve öfke dolu yorumları unutma zamanıdır şimdi!
Önce Türkiyemize, sonra da suyun çeşmelerimizden akmasını sağlayacak olan kararı alacakları için emeği geçen herkese teşekkür ederiz…
Hele de bu suyu ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak olmasından dolayı mutluluğumuz katmerlidir…
 
 
Suyun fiyatı ne kadar!
 
Türkiye’den gelen su yavaş yavaş musluklardan akmaya başladı ama fiyatının ne kadar olacağını söyleyen yok!
Bu arada LTB’nin bu konuda bir çalışma yaptığı söyleniyor…
Buna göre ilk 10 ton için 4.5 TL alınması düşünüldüğü 10 tondan sonra da 6 TL olabileceği ve bu fiyatın kurtaracağı konuşuluyor.
 
 
1.5 senedir sıcak su yokmuş!
 
Sağlık Bakanlığı yetkilileri hayli şaşkın…
Son 1.5 yıldır Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde sıcak su olmadığını öğrendikten sonra hayretler içinde kalmışlar!
Hastanenin zeminindeki su boruları tamamen çürümüş ve atıl vaziyette duruyormuş, şu anda tamir edildi bitmek üzere…
Nasıl olur da son 1.5 yılda hastanede sıcak su akmaz ve bu kamuoyunun bilgisine getirilmez diye birbirlerine soruyorlar!
Tabi ki bunun cevabını vermek de eski Sağlık Bakanlarına düşüyor…
Hiç mi size bu konuda şikayet yapılmadı!
Ya da yapıldı da niçin bir çözüm yoluna gitmediniz?
İnanılır gibi değil…
 
 
Bayram önü olmadı!
 
İnsan vicdanı ve mantığı arasında sıkışıp kalıyor…
Yaz sezonunda bayram tatiline de sayılı günler kala bir turizm işletmesinin içindeki müşteriler nasıl olur da dışarı çıkarılıp da işletme mühürlenir diye!
Ve ardından eylem yapıp karşı çıktılar diye tutuklamalar…
Tamam yasalar herkesin uyması gereken şeylerdir ama bunun bir de vicdani boyutu olmamalı mı”
Ya da;
Yasalar her yerde adil olarak uygulanıyor mu!
Girne’nin o güzelim sahilleri yasala rağmen beton yığını olmaya devam ederken, işletme sahibi küçük ve ardında dayısı yok diye bu zulüm niye…
 
 
Çok ağır suçlamalar bunlar!
 
Dün TC Büyükelçiliği önünde KTÖS ve KTOEÖS’ün eylemi vardı…
Sendika yetkilileri mahkeme kararının uygulanmasını ve Hala Sultan Koleji’nin kapatılmasını istediler…
Bunda haklıdırlar!
Mahkeme bir karar verdiyse neyse odur…
Bu kararı görmemezlikten gelmek KKTC’ye ters düşmektir!
Ama bizim sendikalar öyle söylemlerde bulunuyorlar ki TC Büyükelçiliğini rencide edecek düzeye ulaşıyor bazen…
Hele de Rum şövenistlerle TC Büyükelçiliğini aynı kefeye koymak!
Yanlış yapıyorlar, haklı iken haksız duruma düşüyorlar…
Belli bir azınlık dışında söylem ve eylemleri kabul görmüyor!
Maddi ve manevi desteğini esirgemeyen, her türlü şımarıklığımızı sineye çeken Anavatan’a yapılan bu suçlamalar dün de kabul görmedi yarın da görmeyecek…
 
 
 
MESAJ KUTUSU
 
 
Sayın Cemil KARZAOĞLU, KKTC tarihinde bir ilk gerçekleşti ve geçen hafta atandığınız Sosyal Konut Birimi Müdürlüğü görevinden dün alındınız. Demek ki doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar sözü sizin için de geçerliymiş değil mi! Hayırlara vesile olsun artık!
Sayın Kemal Deniz DANA, Girne antik limandaki turizm ofisinin kira sözleşmesi iptal edildi ama sanki de ihale size kaldı gibi görülüyor. Kira sözleşmesini imzalamanız için hangi makamlardan baskılar yapıldı açıklamayı düşünür müydünüz!
Sayın Mehmet HARMANCI, bu akşam ki su oylamasında olumlu sonuç çıkması için üyeler arasında epey mekik dokuduğunuzu öğrendik. Sonuçla LTB olarak biraz geç de olsa hayati bir konuyu sonuçlandırıyorsunuz, hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz!
Sayın Nazım ÇAVUŞOĞLU, Lefkoşa bu akşam Türkiye’den gelen suya evet diyor. Peki siz söz verdiğiniz gibi suyu hafta sonu Başkent’e ulaştıracak mısınız! Bu arada umarız alt yapı bizi mahcup etmez değil mi!..
Sayın Kemal YILMAZ, Dipkarpaz gergin ve çok hassas günlerden geçiyor. Yıkım ve mühürleme olaylarından sonra çok daha hassasiyet gerektiren bir takım tartışmalar kapıda gibi gözüküyor. Aman kontrolü elden bırakmayın!
Sayın Cemal ÖZYİĞİT, LTB’de bu akşam oylanacak su konusu sonuçlandı ama yine de bütün gözler sizin üyelerin kararında olacak! Fire vermeden suyun onaylanmasını sağlayabilirseniz ne ala!
Sayın Hüseyin ALANLI, son günlerde öyle sıkı bir diyete girdiniz ki en az 20 kilo verdiğiniz gözleniyormuş. Bu kadar yeterli sanırız, daha fazla kilo vermek bir takım yanlı değerlendirmelere neden olabilir…
Sayın Ahmet GÜLLE, muhterem pederinizin vefatını üzüntü ile öğrendik. Merhuma Tanrı’dan rahmet size ve aileye sabır ve başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler nasip etsin…
Sayın Hasan TAÇOY, yapılan atamalar konusunda belki de en masum bağımsız vekillerden birisiniz ama her nedense hep sizin adınız ön planda tutuluyor. Acaba geçmişteki atamaların bununla bir ilgisi olabilir mi!
Sayın Faiz SUCUOĞLU, Türkiye sağlık konularında hibe yardımlarına başladı ve artık rahat bir nefes alabilirsiniz. Bu arada Onkoloji Hastanesi’nin kısa bir süre içinde açılacağını da memnuniyetle öğrendik.
Sayın Emine DİZDARLI, birkaç gündür takipteyiz Ombudsman binasının önündeki eski bayraklar indi ama yerlerine yenisi çekilmedi! Umarız en kısa zamanda bu eksikliği giderirsiniz!
Sayın İsmet ESENYEL, otellerin Haziran ayı doluluk oranları tam bir hayal kırıklığı yaratmış. Bu arada otellerin yerli vatanda indirim yapmaya da hiç niyeti yok diyorlar! O zaman buyursunlar sinek avlasınlar!
Sayın Ziya EMİR, yeni yaşınıza girmenizden dolayı kızınız size öyle duygusal dizeler yazmış ki sonunda dayanamayıp ağlamışsınız! İnsan yaşlandıkça çok daha fazla duygusal oluyor değil mi! Hayırlı yaşlar dileriz…
Sayın Mehmet Ali TALAT, LTB’nin su alımı konusunda 5 üyeniz geri adım attığına göre artık partiyle ilişkiniz neredeyse kalmadı diyebilir miyiz! Yani bunca yıldır siyaset yapıyorsunuz, büyük lokma yiyip büyük laf etmemeyi öğrenemediniz!
Sayın Ferhat ERİŞİR, Lefkoşa’da yeni muayenehanenizi vatandaşın hizmetine açtığınızı memnuniyetle öğrendik. Kısa bir süre içinde Türkiye çapından hasta akını da başlayacak demektir. Hayırlı olsun…