Hükümetinde ve kurumlarında hayır olmayan bir ülkede yaşıyoruz. İnsanlık dışı çalışma yürütülen dairlerde durum anlatılacak gibi değil. Yani ‘’vatandaşa eziyet’’ birinci görev ve ‘’as olan torpil’’ zihniyeti ile yürütülen çalışmalarda özellikle Motorlu Araç Kayıt Dairesi’nde vatandaşların yaşadığı durumu da yazmadan edemeyeceğim.
Bilindiği gibi bu ülkede sistem yok. Sistem olmadığından da birileri kuralları uygulamak adına kendi kafasına göre iş yürütüyor. Öncelikle ilk eleştireceğim hükümetin kurumlarına sahip çıkmamasıdır. Kırılan kırıldığı yerde kalırken kimse tamir etmekle uğraşmıyor. Zihniyet bu yöndeyken nasıl bir düzen beklenebilinir ki zaten.

Konumuz Motorlu Araç Kayıt Dairesi’ndeki içler acısı görüntüler. Vatandaşın en fazla uğradığı yer olan Motorlu Araç Kayıt Dairesi’ne girenler bilir. Bekleme yerinde küflenerek dökülen duvarlar, sıra almasına rağmen saatlerce beklemek zorunda kalan onlarca vatandaş, yerinde oturmayan ve zoraki iş yürüten memurlar, sıra beklemek yerine arka kapıdan giren torpilli galericiler, evindeki tavus kuşu tüyünü daireye getirip süs niyetine cama asanlar, duyuruları pano yerine elde yazarak duvara yapıştıranlar, öneri ve şikayet kutusunu değersiz bularak bir köşeye atanlar, daha neler neler….yani neresini tutsanız sökük gibi geliyor. Üzücü olan şudur ki birileri sıra beklerken diğer açıkgözler arka kapıdan müdürün tanıdığı diye içeriye alınıyor. Ayıptır! Yazıktır! Bekleyenleri ne yerine koyduklarını görmemek mümkün değilken, bu sistemsizlikle bile devlet buradan kazandığı para ile kendi kurumuna çeki düzen getirmekten aciz.

Binanın fiziki yapısı içler acısı, çalışanların vatandaşa davranışı memnuniyet vermiyor, torpille arka kapıdan alınan galericilere sağlanan kıyak utanç vericiyken kim neyi nasıl düzeltecek merak ediyorum. Allah düşürmesin derler ya tam da o hesap. Devlette işi olan yandı. Eğer tanıdığınız yoksa akşama kadar sıra bekler, hatta ve hatta işiniz olmazsa ya da yetiştiremezseniz de kimse size yardımcı olmaz ve o daireye günlerce gidip gelebilirsiniz. Üzücüdür ki özel sektörde asgari ücretle çalışanlar işlerini memnuniyet verici yaparken, astronomik maaş alan memurlarımız nazla niyazla iş yapıyorlar. İsim vermeden yazmak zorunda kaldığımız Motorlu Araç Kayıt Dairesi’ndeki arka plandaki krallar ve kraliçeleri memnun etmek zor olsa gerek ki içler acısı bu durum devam ederken devletin üst düzeyleri buradaki soruna el bile atmıyor.