Evet gerçek anlamda geri sayım başladı. İki gün sonra cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşecek. Beklide KKTC tarihinde ilk kez bu kadar belirsiz bir seçim gerçekleşiyor.

Bu seçim bir sınavdır aslında. Kıbrıs Türk halkının kendi öz iradesi ile vereceği kararın yansımasını yaşayacağız. Siyasi partilerin üstünlüğünün geçerli olmadığı cumhurbaşkanlığı seçimi yaşanacak. Gelmiş geçmiş en heyecansız seçimi yaşıyoruz beklide. Yani maskelerin düşeceği bu seçim için kanaat getirmek çok zor.

Bugün birçok konunun gündeme geldiği şu günlerde tek tek adaylar basına çıkarak gerek gazetelere verdikleri demeçlerle gerekse televizyon programlarındaki konuşmaları ile vizyonlarını yansıtarak kendilerini anlattılar. Tüm adayların izlediği yol politikası, gelecekle ilgili önerileri, Kıbrıs konusu gibi birçok konuda izleyeceği yol nettir. Özellikle son bir ayda harıl harıl gerçekleşen seçim çalışmalarında her bir adayın yürüyeceği yolu görmekle kalmadık ezberledik adeta.

Her seçimin bir heyecanı olurdu geçmişte. Ama bu kez bu heyecanı hissedemedik. Halk artık siyasetin eskisi gibi olmadığını düşünüyor. Birçok kişi yozlaşmış siyasetten usanmış, bıkmıştır. Gençler geleceğe umutla bakmıyor maalesef. Kıbrıs sorununun 40 senedir ayni yerde sayması umutları tüketmiştir. Halkın beklentisi kalmadığı gibi inancı da yitirildi. Gelecek gailesi olmayan siyasilerin bizi içine düşürdüğü durum üzücüdür. Yani gelecek vaat etmeyen bir düşünce ile nereye kadar ilerleyebilirsiniz ki? Maskeli bürokratların çoğunlukta olduğu bu seçim tüm maskelerin düşmesi ile netleşecek. 19 Nisan günü en geç saat 22:00’de sonucun netleşeceği an maskelerin de gün yüzüne çıkacağı andır.

Birçok siyasetçinin çıkarı doğrultusunda hareket etmesi cumhurbaşkanlığı seçimini dolaylı yoldan etkileyecek, hatta bazı soru işaretlerine nokta koyacaktır.

Gelecek nesillere ne bırakabileceğimiz önemlidir. gelecek 5 yıl bu görevi kimin üsteleneceğine halk karar verecektir. Halkın iradesi sandığa yansırken düşünmemiz gereken tek şey bir bizim için en iyisinin kim olacağıdır. Yani bizi temsil eden kişinin lider olacağını unutmayın. Sizi en iyi kim temsil eder sorusunu sormalı ve bir liderde aradığınız özellikleri ince ayardan geçirmelisiniz. Yarınlarınızı emanet edeceğiniz bir cumhurbaşkanının gelecek nesillere ne aktaracağı ya da bizlere ne verebileceği de önemlidir. kısaca yarın çok geç olmadan karar verelim ve özgür irademizle sandıkta bir seçime daha damga vuralım. Buradan 7 adayımıza da yürüdükleri bu yolda başarılar dilerim. Son karar halkındır.