Maliye Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı arasında sıkışmış kalmış bir kurum… Motorlu Araç Kayıt Dairesi.

Perşembe günü konumuz olan ve içler acısı durumunu gözler önüne serdiğimiz kurumda sorunlar öyle böyle değil.

Ülkemizde kurumlarımızın yetersiz ve sistemsiz olduğunu dile getirdiğim geçen yazımda bir gerçeği daha öğrenerek üzülerek yazıyorum. Öncelikle Motorlu Araç Kayıt Dairesi’ndeki en büyük sorun yetersiz personel. Kurumun 25 yıllık donanımlı, teknik memurları Vergi Dairesi’ne gönderilerek, büyük bir açık yaratıldı. Kurum dört memurunu kaybederken, diğerler memurların işi arttı. Böylelikle dört kişinin yaptığı işi bir kişi yapar duruma geldi.

Yıllardır yetersiz memur ve sıkıntılı çalışma ortamından dolayı eylemler yaparak sokağa dökülen bu insanlar insanlık dışı çalışma şartlarına mahkum edildi. İlgili Bakanlığın dahi kurumdaki düzenden, yetersiz memurdan, dökülen duvarından ve buna benzer sorunlardan haberi yok. Olmadığı gibi hiçbir şekilde kurumla ilgilenen de yok. Bir zamanlar 40 kişi ile hizmet veren kurum, şimdilerde 25 kişi ile hizmet vermeye çalışıyor. Odacısı, şoförü, temizlikçisi, amiri, kıdemli memuru derken fiilen çalışan kişi sayısı 16’larda. 40 kişinin bile yetmediği zamanlarda bugün 16 kişi ile bir şeyler yapmaya çalışan kurumdaki durum anlatılacak gibi değil.

Kurumda memurun işini yapan amirler var. Yani insanlara yardımcı olmak adına çalışan amirler de bir yere kadar bu düzene sahip çıkabilecektir. Yetkili mercilerin bu denli duyarsız olması oldukça düşündürücüdür. Ülkemizde 1995 yılında 60 bine yakın kayıtlı araç varken, bugün 176 bine yakın kayıtlı araç var. Yani düşünün bir, 1995 yılında 40 memurun yaptığı işi (60 bin araç kaydı varken) 2016 yılında (araç sayısı 3 katına çıkmışken) 25 kişi yapıyor. Memur sayısının yarı yarıya düştüğü bu dönemde bir ayda 1000 yeni araç kayıt yapılırken, bunun yanında araç devri, seyrüsefer, kayıt yenileme, devir teslim gibi daha birçok iş yapılıyor. Hem de yarı yarıya inen memur sayısı ile.
Yemek yiyecekleri ortamları dahi olmayan memurların, daha düne kadar kullanabilecekleri bir lavaboları bile yoktu. Dökülen duvarlardan geçtik, vatandaşa hizmet verebilecek yeterli memurun olmamasından kaynaklanan dünya kadar sıkıntı varken, bakanlık neden bu konuya el atmıyor anlamış değiliz. Kaldı ki yılda 127 trilyonu devletin kasasına koymayı başaran ender kurumlardan biri olan Motorlu Araç Kayıt Dairesi’ne bir boya badana bile yaptıramayan bakanlık dünyadan bir haber. İlgili bakanlıkta ortalık güllük gülistanlık olsa gerek ki ‘’tok açın halinden anlamaz’’ cümlesi aklımıza geliyor. Bugün makam sahibi olarak görev yürütüyorum diyenler, kurumlarının ne denli kötü olduğundan bir haber görev yürüttüklerini düşünebilir ama unutulan bir şey var ki ‘’makamlar geçici, icraatlar kalıcıdır’’.