İddia çok büyük;
Büyük sıkıntılar yaşayan Lefkoşa Türk Belediyesi’nde temizlik şubesinin sağlıklı hizmet verememesi bilinmeyen bir şey değil.
Araçların bir çoğu arızalı ve iş yapamaz durumdalar.
Kıbrıs Time yazarlarından sevgili Mete Özsezer, geçenlerde bu konuyla ilgi yazısında araçların gereğinden fazla çalıştırılmasından dolayı hurdaya çıktığını yazmıştı ama bu konuda bize yapılan ihbarlarda bazı kötü niyetli çalışanların, iki aylık geçmiş maaşlarını alamadığı için araçları provoke ettikleri söylendi.
Bu yüzden konuyu gündeme getirmemiz istendi.
Biz de öyle yaptık, umarız LTB yönetimi bu uyarıyı dikkate alır.

Bundan sonrası artık LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’na aittir.
Bize yapılan ihbarı değerlendirir ya da değerlendirmez, kendi bileceği bir iş.
Belediyenin patronudur, isterse bu konudaki bilgilere kısa sürede ulaşabilir.
Eğer ortada kötü bir niyet varsa da icabına bakar!
Bu arada;
LTB çalışanlarının iki aylık alacakları var, bu konuda şimdiye kadar hiçbir kesimden resmi bir açıklama olmadı.
Bu konuda bir çalışma var mı?
Onu da bilmiyoruz?
Çalışanlar bu parayı alacak mı almayacak mı?
İki aylık maaş çoğuna göre küçümsenecek bir para değil!

Hazır, belediye konusu açılmışken biraz da Başkent’in yollarından bahsetmeden geçemeyeceğim;
Ben, ne küfrü ne de argo konuşmasını pek sevmem…
Ama iki gün önce, gayrı ihtiyari olarak ilk kez sövdüğümü fark ettim…
Hem de LTB’nin hemen iki sokak arkasında…
Lefkoşa’da yıllardır araçla çok çukura düşmüşüzdür belki ama bu sefer öyle bir ses geldi ki bizim aracın altından, ilk defa duyduğum o ses sonrasında basmışım kalayı.
Kime;
LTB’ye!
Hadi daha açık konuşayım, çok değer verdiğim ve sevdiğim başkana…
Fellahoğlu’na yani!
Özür dilerim…




UBP’nin hayali seçim gazetesi!

Az bir para değil, tam 135 bin Türk Lirası.
Bazı uyanık UBP’liler 28 Temmuz seçimlerinden önce seçim gazetesi çıkaracaklarını iddia ederek 135 bin TL gibi nakit para almışlar Genel Merkez’den.
Ortada tek sayılık bir gazete var, hepsi o!
Gazete ile ilgili tek bir fatura bile kayıtlara geçmemiş!
Ersin Tatar başkanlığındaki seçim komitesi şimdi bu paranın kimlerin cebine gittiğinin peşine düştüler.
Bulup, kamuoyuna açıklayacaklarmış.
Acaba açıklayabilecekler mi?
Hep birlikte göreceğiz!


“TMT’de pis kokular!”

“Levent bey nasılsınız...
TMT binasının arkasındaki güvenlik kuvvetlerine ait banka binası vardı orayı TMT başkanı Yılmaz Bora Dünya Kıbrıs Türkleri Vakfı Başkanı Vedat Çelik’e verdi..
Acaba neden verdi bir sorgulayın...
TMT deki olup bitenleri sus payı karşılığı verdi Vedat Çelik efendiye hem yardımcısı Kamil Özkaloğlu’na...
Araştırınız pis kokular var orda.. Ayni zamanda gençleri kandırmaya çalışıyorlar, gençler uymasın bu kocamışlara bunlardan bir şey olmaz çıkmaz.. O binanın içini de TC Elçiliğinde aldıkları para ile donattılar. Vakıf kongreye hazırlanır ancak elçilikten aldıkları parayı eşya alarak yediler.. Cumhurbaşkanlığından katkı aldılar..
İlginç şeyler dönüyor Dış Türkler Vakfı’nda ve TMT’de..
Bu konuyu araştırın Levent bey bakalım…”



GÜNÜN FOTOĞRAFI


MESAJ KUTUSU


Sayın Kıvanç BUHARA, eski eşinizin evini onarmak için Geçitkale Belediye’nin çalışanlarını kullandınız. Emekli olmaya az bir süre kala hiç de hoş hareketler değil bunlar. Biraz daha sıkın dişinizi kazasız belasız emeklilik günlerini bekleyiniz, önemle tavsiye ederiz.

Sayın Türkay TOKEL, LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanlığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Henüz daha resmen açıklanmadı ama atama yazısı yazıldı, onaylandı ve iş sadece açıklamaya kaldı. Umarız LAÜ’yü şimdiki konumundan çok daha yükseklere çıkarırsınız.

Sayın Mustafa ARABACIOĞLU, Dikmen İlkokulu’nda iki haftadır ana sınıf öğretmeni olmadığını biliyor muydunuz? Okul müdür ve yöneticileri çaresizlikten velilere söyleyecek tek kelime bile bulamıyorlar haberiniz olsun…

Sayın Adnan IŞIMAN,
UBP kanadından TAK yönetim kurulu üyeliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Çok zor bir süreçte kurumda görev yapacaksınız. Sabırlar ve kolaylıklar dileriz. Allah utandırmasın…

Sayın Serdar DENKTAŞ,
vefa ile siyaset arasında bir tercih yapmanız gereken zorlu bir sürecin içine girdiniz. Şu anda sizin yerinizde olmak istemezdik doğrusu. Öncelikle sağlık umarız bunun bilincindesinizdir.

Sayın Ahmet ZAİM,
Türkiye artık kendi biber gazını üretmeye başlayacakmış. Bizim de artık kendi molehiya gazımızı üretmek şart oldu değil mi? Bir araştırın bakalım böyle bir şey mümkün mü?

Sayın Hasan TAÇOY
, çok kısa süre içinde DP-UG’de ikinci adam konumuna geldiniz. Dost sohbetlerinde biraz daha dikkatle olmanız tavsiye edilir. Siz anladınız daha fazla detaylı yazmaya gerek yok.

Sayın Caner ARCA
, KKTC Diyabet Derneği’nde 50 bin TL kadar açık olması kafalarda epey soru işareti yaratmış. Umarız bu paranın bir hesabı kitabı vardır. Başınız bu konuda epey ağrıyabilir bilesiniz…

Sayın Kemal DEVECİ, DP iktidardayken siz bu kadar sessiz kaldınız doğrusu çok merak etmiştik. Meğerse aile boyu İtalya turuna çıkmışsınız, biz de yeni öğrendik. Oralarda havalar epey soğumuştur aman dikkat…

Sayın Ahmet SENNAROĞLU,
Büyükkonuk Belediye başkanlığı için sizin de adınız anılmaya başlandı. Bu konuda fazla acele etmeye hiç gerek yok. Bekleyin biraz ağabeyleriniz kozlarını paylaşsın, sıra size de elbet gelecektir.

Sayın Öztül ÖZERDEM, adanın ruhu sloganı ile yayın hayatına kazandırdığınız Arua dergisi ilk bakışta epey ilgi göreceğe benziyor. Başarılı ve uzun ömürlü bir yayın hayatı dileriz.

Sayın Metin GÖKALP, biraz erken olsa da yerel seçimler şimdiden gündem olmaya başladı.Bu kez Ömer Tatlı ile birlikte bir konsensus yapacak mısınız yoksa ikiniz de köşenize im çekileceksiniz merak konusu olmuş. Biz de merak etmiyoruz değil yani…

Sayın Ata ATUN, muhterem eşiniz Suna hanımefendinin vefatını üzüntü ile öğrendik. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, size ve aileye sabır ve başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler nasip etsin…

Sayın Hüseyin GÖKÇEKUŞ, YÖDAK Başkanı olduktan sonra akademik hırsızlıklar konusunda aldığımız mesajlarda da yoğunluk yaşıyoruz. Başta YDÜ olmak üzere bir çok üniversitemizdeki fikir hırsızlığı konusunda izleyeceğiniz politika merak ediliyor.

Sayın Aydan BAŞKURT, ihtiyaçlı aileler için süt ve çocuk bezi konusundaki açıklamalarınız kamuoyunda epey rağbet gördü de bu konuda bütçe meselesini nasıl çözeceksiniz işte bu konuda çeşitli soru işaretleri olduğu söyleniyor. Umarız bu konuda Zeren beyi de ikna etmişsinizdir…




Günün Fıkrası

Meraklı deve


Genç deve annesine sormuş;
- "Anne niye bizim ayaklarımız bu kadar büyük?"
Anne cevap vermiş:
- "Çölde kuma batmamak için."
Genç deve tekrar sormuş:
- "Peki kirpiklerimiz niye bu kadar gür.
Anne tekrar cevap vermiş:
- "Çölde kum fırtınalarında kum kaçmasın diye."
Merakı yatışmamış olan genç deve bir soru daha sormuş:
- "Bizim niye hörgüçlerimiz var."
Anne deve sabırla yanıtlamış :
- "Çölde çok uzun süre susuz idare edebilme için suyu hörgüçlerimizde depolarız."
Sonunda dayanamayan genç deve sormuş :
- "Peki biz Ankara Devlet Hayvanat Bahçesinde ne halt yiyoruz??"