Mehmet Harmancı, geçici hükümette Turizm Bakanı olduğunda epey sevinmiştim.
Öncelikle çoktandır iktidar görmeyen bir partinin mensubuydu…
Genç ve dinamikti…
Bakanlığı kısa sürecek olmasından dolayı bol keseden atma şansı yoktu…
Ve en önemlisi de turizm sektöründen geldiği için işin uzmanıydı.
Sonra bir gazetenin manşetinde kendini koltuk tepesinde görünce benim de tepem atmış ve birkaç yazıda kendisini eleştirmiştim.
Onun da nedeni farkındalık yaratacak diye kendini gülünç duruma düşürmesi, kendi ile söyleşi yapan muhabir arkadaşın gazına gelmesiydi.
Günahı ve sevabıyla üç ay bakanlık koltuğunda oturdu yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalıştı ve sonra da seçimlerle birlikte kendi asıl mesleğine döndü.

Bugün öğleden sonra Mehmet Harmancı KIBRIS TİME’ın konuğuydu.
Ekibiyle geldi uzunca bir süre yerel seçimleri konuştuk.
Her zamanki gibi heyecanlı, istekli ve dinamikti…
Beni en çok etkileyen sözü şu oldu;
“Üç aylık bakanlık dönemimde büyük tecrübeler edindim, israfı gördüm, suistimali gördüm…”
Güzel bir tespit bu…
Bunu itiraf etmek çok daha güzel!
Devletin genelinin en büyük sorunu zaten bu değil miydi?

Şimdi konumuz Turizm Bakanlığı değil ama israf ve suistimalle batırılan Lefkoşa Türk Belediyesi…
Ve LTB başkanlığı için kolları sıvayıp yola çıkan Mehmet Harmancı eskilerden bıkıp usananlar için iyi bir alternatif …
29 Haziran akşamı kazanır ya da kazanması önemli değil!
Ama çirkin ve yalama hale gelmiş siyasetten bunalan, sandığa gitmemek için yemin etmişler, UBP ve CTP arasında kendilerini pinpon topu gibi hissedenler için Harmancı hiç de fena bir alternatif olmayacaktır…
Zira o, ‘ben hayalci olmayacağım” diyor!
Mucizeler yaratmayacağını, kazanırsa hiç de kolay bir süreç olmayacağını ifade ediyor…
LTB gibi batmış bir amiral gemisi kaptanlığı için aday olması bile aslında azımsanacak bir olay değil…



Hastane asansöründe mahsur kaldılar!

Mağusa Devlet Hastanesi asansörü bozulunca bazı hastalar 20 dakika süreyle asansör içinde mahsur kaldı.
Asansörün alarm sisteminin de devreye girmemesiyle kısa süreli panik yaşayan hastalar teknik servisin çağrılmasıyla asansörden çıkarıldılar.
Olayı bizzat yaşayan bir hasta yakını ise bize yaptığı şikayette şöyle dedi:
“İyi ki tansiyon ya da kalp hastası değildim…”

Realist Gazetesi yarın son sayısını yayınlayacak

Bundan üç ay önce yayın hayatına başlayan Realist-Kulis gazetesi yarından itibaren yayın hayatına son verme kararı aldı.
Bizim de köşe yazarlığını yaptığımız gazetenin maddi sorunlar nedeniyle kapatılma kararı aldığı öğrenildi.


MESAJ KUTUSU

Sayın Ahmet GÜLLE, Hemşireler Günü nedeniyle Lefkoşa Devlet Hastanesi acil servisinden bir çok hastanın YDÜ Hastanesi’ne sevk edildiğini biliyor muydunuz? Devletin parası bu kadar çoksa bizim de söyleyeceğimiz çok bir şey yok demektir.

Sayın Hamit BAKIRCI, KKTC’de petrokök yakıtının serbest olması için bir takım çalışmalar içine girildiğini duyduk. Bu yakıtın Türkiye de dahil bir çok ülkede yasak olduğunu umarız biliyorsunuzdur. Hayırdır inşallah!

Sayın Habil TÜLÜCÜ, Paşaköy’de eşinizin kardeşi de şok bir kararla belediye başkan adayı olmuş. Acaba eşiniz size mi oy verecek yoksa kardeşine mi? Zor bir karar değil mi?

Sayın Doğan EMİROĞLULARI, bazı postane şubelerine temizlik işçisi gönderilmediğinden dolayı çalışanların temizlik yapmak zorunda kaldığı yönünde şikayetler alıyoruz. Çalışanlar felaket şekilde öfkeli bilesiniz…

Sayın Hüseyin Savaş FIRINCIOĞLU, Meslek Lisesi öğrencileri yarışma katılım belgelerini almak için dün Lefkoşa’da akın ettiler ama alamadan geri gitmek zorunda kaldılar. Organizasyon berbattı diyorlar bilesiniz…

Sayın Mahmut ÖZÇINAR, yerel seçimler için resmi propaganda dönemi 3 Haziran’da başlayacak ama siz biraz erken davrandınız galiba. CTP bu konuda Yüksek Seçim Kurulu’na şikayette bulundu diye duyduk…

Sayın Serdar DENKTAŞ, son bir haftada ne oldu bilemiyoruz ama ansızın çözüm karşıtı kesilip çıktınız. Bu konuda kamuoyunu ciddi bir şekilde aydınlatmanız isteniyor.

Sayın Osman BENLİ, Gönyeli Belediyesi’nin 485 bin TL’lik ot temizleme ihalesi sizin şirkete verilince ortalık biraz karıştı diyorlar. Rakipler akraba kıyağı diyor siz bir açıklama yapmak ister misiniz?

Sayın Mehmet HARMANCI, siz LTB başkan adayısınız ama dün bütün gün Bafra bölgesindeydiniz. Özel sektörde çalışmak böyle bir şey olsa gerek değil mi? Biz he deriz siyaset sadece memur kesimine göredir.

Sayın Mehmet ZAFER, Lefke’de yapılan yerel seçim anketinde CTP ve DP adayı ile burun buruna olduğunuz ama sizin üçüncü sırada çıktığınızı biliyor muydunuz? Bu yaz sizin için çok sıcak geçeceğe benziyor, hadi hayırlısı…

Sayın Aykut ÜRETİCİ, hastane asansöründe kalan hasta ve yakınları korku dolu 20 dakika geçirdiler. Ya bu asansörü iptal ettirin ya da adam gibi tamir ettirin bir daha böyle vukuatlar yaşanmasın.

Sayın Ejder ASLANBABA, İskele’de seri anketlere başlayacağınız ve anket sonuçlarına göre çalışmalarınızı şekillendireceğinizi öğrendik. Bu arada ben seçim bölgemi İskele’ye taşıyorum 110 sterlin taksitli evlerden isterim bilesiniz…

Sayın Hasan BURGAÇ, TDP Lefkoşa belediye meclis üyeliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Kapı komşumuz olarak bunu sizden duymak isterdik ama başkalarından duyduk. Önce mangalları yakın sonra oy istemeye gelin olur mu?

Sayın Nazmi PINAR, UBP’nin Lefkoşa’daki yerel seçim çalışmalarının ihalesi size kalmış diyorlar. Birileri taş koymak istiyor bilmenizde yarar var…Bu arada parayı da peşin almayı sakın ihmal etmeyin olur mu?




Günün Fıkrası


Temel’in Şiiri


Temel bir kıza aşık olmuş.
Aşkından şiir yazmış;
-Sabahları yemek yiyemiyrum
-Çünkü seni düşüniyrum.
-Öğlenleri yemek yiyemiyrum
-Çünkü seni düşüniyrum.
-Akşamları yemek yiyemiyrum
-Çünkü seni düşüniyrum.
-Geceleri uyuyamiyrum
-Çünkü açım.