Geçtiğimiz günlerde 31. Yaşımızı kutladık.

KKTC’nin yeni yaşı her ilçede coşku ile kutlandı.

Varlığımızın 31. Yıldönümünü kutlarken her siyasi partinin vekilleri kendi ilçelerindeki törenlere katılarak günün anlamı adına hazır bulundular.
Tabi tek bir yer hariç!

Lefkoşa, Gazi Mağusa, Güzelyurt ve Girne derken her bölgenin kendi vekilleri, kendi bölgelerindeki törenlere katılarak en azından KKTC’ye duydukları saygıyı varlıkları ile kanıtladılar.

İskele’de gerçekleşen törende maalesef ki İskele vekilleri yoktu. Bu tören kişisel bir tören olarak mı algılandı yoksa sayın vekillerimizin çok mu işleri vardı bilemeyiz ama bence İskele’ye değil KKTC’nin kurulduğu gün olan 15 Kasım adına saygısızlık yapıldı.

İskele’nin törende olması gereken 5 vekili de ortada yoktu.

Ne kadar üzücüdür ki tören olmasa ve sırf seçim olsa bu vekillerimiz bir tamam bu alanda hazır olacak ve vaatlerle halka seslenecekti. Ama maalesef ki KKTC’nin 31. Yaşını kutladığımız 15 Kasım günü hiçbiri ortada yoktu!

Bugün oy istemek uğruna her evin kapısını çalmayı bilen vekillerimiz kendi bölgelerinde, yılda bir kez gerçekleşen böylesi onur ve gurur verici olayda neden yoktu? Bunun her ne kadar affedilir tarafı olmasa da bugün İskele için varım diyenler ne kadar var olabileceklerini bir kez daha kanıtlamışlardır.

Yarın oy uğruna kapı kapı dolaşacak olan vekillerimiz, bugün ektiklerini biçecektir.

KKTC’nin kurulduğu gün olan 15 Kasım’da kendi bölgenizde dahi varlığınızı ortaya koyamamışsanız bence herkes bunu bir değil iki kez düşünmelidir.
Birçok açılışa, yeme içme partilerine, gurup toplantılarına bir tamam katılan vekillerimiz her ne kadar yoğun tempoda çalışsalar dahi özel ve anlamlı günlerde bir arada olmalıdır. Yani bu İskele Belediyesi’nin ya da başkanın ya da Komutanların bireysel bir kutlaması değildir. Bu varlığımızın 31. Yılını kutlama törenidir. Kişisel sorunlarınızı bir tarafa bırakarak hareket edemeyen vekillerimiz maalesef aralarındaki şahsi sorunlar yüzünden bir araya gelmek istemedikleri gibi, bölgelerinde dahi yararlı olmak adına adım atmıyorlar.

Eğer siz bölgenizi ve bölge halkınızı temsil eden bir vekil iseniz kimseyle küs kalma gibi bir lüksünüz yoktur. Konuşmamak adına bir araya gelmiyorsanız gelecekte bölgeniz için ne yapacaksınız?

Bugün mecliste birçok vekil bir biri ile sorun yaşamaktadır. Bir amaç uğruna görev üstlenen bu vekillerimiz isteseler de istemeseler de bir araya gelerek, çalışma yapmak ve bu çalışmaları yürütmek zorundadır. Ama nedense bir birine küserek, yüz yüze dahi gelmek istemeyen bazı vekillerimiz sırf karşılaşmamak adına törene dahi gitmemeyi tercih etmiş. Yazık!!!

Anlamsız bir duruş sergileyen vekillerimiz siyaseti kişisel sorunlarla karıştırarak, küsme noktasına gelmiştir.