Facebook sanal âlemde neler oluyor böyle?

İnsanın aklı şaşıyor, tersi dönüyor.

Bence Facebook’u kullanmayı bilmeyenler kapatsın ki millet de rahat etsin.

Öncelikle;
Yazılan küfürlü sözlerden,
Paylaşılan içler acısı savaş videolarından,
Acayip fotoğraflardan,
Çocuklarımızın gelişimini ve ruh halini etkileyecek görüntülerden,
Seks içerikli virüslerden,
Anlamsız anlamsız verilen mesajlardan,
USANDIK.

Kişiler Facebook üzerinden yıllarca göremediği arkadaşlarına, ailelerine, kardeşlerine ulaşıyor. Onlarla sohbet ediyor ve resimler paylaşıyor. Ya da günlük haberlerin anında paylaşım yapıldığı Facebook birçok insanı bir anda birçok olaydan haberdar edebiliyor. Ama maalesef amacından sapan insanların elinde olan sosyal paylaşım ağı hedefinden sapmaya başladı. Ağırlıklı olarak çocukların ve gençlerin kullandığı Facebook bugün milyonlarca kişinin tercih sebebi iken, neden hedefinden sapan görüntülerle insanları rahatsız ediyorlar anlamış değilim.

Bugün Facebook üzerinden yapılan yayınlar maalesef ki bir filtreden geçemiyor ya da RÜTÜK gibi bir denetleyicisi yok. Sadece spam bildirimi yapıp, sizi rahatsız edenleri şikâyet edebiliyorsunuz. Ama sayfanıza düşen her haberi, görüntüyü ya da mesajı kontrol altına alamıyorsunuz. Ben şahsen birçok görsel yayının hele de yaşanan savaş vahşetlerinin Facebook üzerinden paylaşılmasına şiddetle karşıyım. Benim çocuğumun bu yayınları izlemesi demek psikolojisinin bozulması demektir. Hatta birçok çocuğun kontrolsüz bilgisayar kullandığını düşündüğümüz zaman bu çocukların yaşlarına uygun olmayan gerek vahşet gerekse savaş gerekse cinsel içerikli videoların görüntüleri ile karşı karşıya kalmaları olası iken halen bir denetleyici mekanizmanın olmaması üzücüdür.

Kimse kimsenin yaptığı yayınlara elbette ki müdahale edemez ama illa ki yapılan yayınlar bilinçli yapılmalıdır ki kimse zarar görmesin. Bir kişinin yaptığı hatayı paylaşanlar da olduğunu düşündüğümüzde hatanın daha da büyüyeceği ve önlenemez bir şekilde yayılacağı da kesindir. Lütfen bilinçli olalım. Önce saygıyı kendimize sonra çevremize gösterelim. Kimse yapılan bu yayınlardan para kazanmıyor, ödül almıyor, aferin de denmiyor. Kısaca yapmayın Allahaşkına!