Bu ülkede herkes bir şeylerden şikayet edip duruyor ama kimse de elini taşın altına koymak için çaba sarf etmiyor.
Kimse gocunmasın ama eleştirmek bir yere kadar kabul edilir. Eğer yapıcı öneriniz yoksa boşuna ahkam kesmeyin bence.
Birçok siyasetçi sanal ortamdan mesajlarla halka telkinlerde bulunup, kendi yol arkadaşlarını eleştiriyor. Ayni yolda yürüme kararı aldığı insanları sanal ortamda eleştiren siyasetçilerden kaçı çıkıp da kürsüde konuşmuştur acaba?
Kürsünün yolunu bilmeyen milletvekilleri kendi partilerinin açıklarını ortaya dökerken sormazlar mı adama peki sen bu ülke ya da bu halk için ne yaptın diye?
Anlamadığım diğer bir konu da neden bu siyasiler kendi içinde sorunlarını çözemiyor da halka yansıtarak kulis oluşturmaya çalışıyor?
Kendi kişisel çıkarları uğruna memleketini satanları mı ele alsam yoksa kişisel rantlar uğruna ailesini dahi tanımayanları mı? Çıkarlarına göre siyasi mevkisini kullanarak insanları da buna alet edenler oldukça Kıbrıs’ta siyaset yapılmaz. Ya da benim siyasetçi kavramından anladığım bu değildir.
Çok yakın zamanda bir takım çıkarları uğruna partisini değişecek olanlar var.
Kendi partisinden beklediği alakayı görmediği için başka bir partiye kayacak ya da başka bir oluşumun içinde olacak olanlar…
Akıllıca diyebilirim. Nerde ışık yanıyorsa orada sabahlamak gibi bir şey bence bu olay da.
Eğer siyasi görüşünüz her gün farklı farklı partiler içerisinde yer almak ise bence bunun anlamı siyaseti bilmiyorsunuzdur.
Her gün bir birine hakaret eden kişiler ertesi gün hiçbir şey yokmuş gibi kucaklaşarak öpüşürse ben bu siyasetçilerin ne kadar dürüst olup olmadıklarını sorgularım. Kaldı ki kendi yol arkadaşlarını arkadan vuranlar varken bu siyaset ne kadar sürdürülebilinir ki. Bugün kendi çapında bir yere gelmek için çırpınanlar yarın bir yerlere geldikleri zaman ne kadar sağlam bir duruş sergileyebilir ki?
Evet, son zamanlarda DP-UG içerisinde yaşananlardan bahsederken bu cümleleri kurmak zorunda kaldım. Her şey açıkken bir şey yokmuş gibi yapmanın pek anlamı yok. Durum ortada. DP’de doğanlar bugün başka parti kurma peşinde. Belki haklılar belki haksızlar. Bence pire için yorgan yakılmaz. Eğer siyaset buysa varsın yakılsın. Mücadele için bir şeyler değişecekse değişsin ama partiyi yok sayarak değil.