10 Ekim'e kadar sürecek festival, Girne Kent merkezinde gerçekleştirilen kortejin ardından Zeytinlik Köy Meydanı’nda yapılan törenle açıldı. Konuşmaların ardından zeytin tütsüsü yakıldı ve stantlar gezildi. 16’ncı Zeytin Festivali’nin açılış gecesinde halk dansları gösterisi ve konserler de yer aldı.
 
ESENBOĞA: “ZEYTİN AĞAÇLARI KESİLİYOR”

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, festival açılışında ilk konuşmayı yapan Zeytinlik Muhtar Vekili Ahmet Esenboğa, festivalin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşarken, zeytin ağaçlarının kesilerek yerlerine bina dikilmesinin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

GÜNGÖRDÜ: “İMAR PLANINI BAŞLATTIK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, zeytin ağaçlarının korunması, çoğaltılması, zeytin potansiyelinin arttırılması, zeytinyağı, zeytin ve yan ürünlerinin kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi. 

Güngördü, festivalde yapılan seminerler sayesinde vatandaşın ağaçların korunması konusunda farkındalığının arttığını belirtti. Güngördü, yıllardır Girne’de imar planının olmamasından dolayı kentte yaşanan sorunların arttığını ifade ederek, kentin geleceği için imar planı çalışmalarını başlattıklarını kaydetti.

FESTİVALDE NELER VAR

Zeytin festivali kapsamında, çocuklara ve yetişkinlere yönelik sanatsal kültürel etkinlikler, konserler, gösteriler, sportif turnuvalar ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek, kurulan stantlarda zeytin ve yan ürünleriyle çeşitli yiyecek içecek ve el sanatlarının satışı yapılacak.

Editör: TE Bilisim