Boran Kültür Merkezi tiyatro ekibi Tiyatro Emek tarafından sergilenecek olan “Zengin Mutfağı” isimli oyun yarın, Dikmen Gençlik Merkezi-DİGEM’de saat 20.00’de sahnelenecek.

Boran Kültür Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen 2 yılda düzenlenen; I. Emek Şöleni’nde Muzaffer İzgü’nün “Duvar” ve II. Emek Şöleni’nde yine Muzaffer İzgü’nün “Sınır” isimli oyundan uyarlanan “Yeşilhat” oyununu sahneye koyan Boran Kültür Merkezi Tiyatro Ekibi “Tiyatro EMEK”, yeni sezonda; III. Emek Şöleni bünyesinde Vasfi Öngören’in “Zengin Mutfağı” isimli oyununu sahneliyor.

Zengin Mutfağı oyunu, 1970 yılında, Türkiye'deki büyük bir işçi eylemi olan 15-16 Haziran olayları sırasında bir konağın mutfağında gelişen olayları anlatıyor.

Oyunun mekanı olan "zengin mutfağında” aşçılık yapan Lütfü Pehlivan, sınıf bilincine sahip olmayan ve çevresinde gelişen olayları trajikomik bir anlatımla sunuluyor. Ayrıca Epik Tiyatro'nun önemli örneklerinden olan oyun, emekçilerin sosyo-ekonomik anlamda yaşamlarını da sorguluyor.
Editör: TE Bilisim